Liga prvakov

Sarabia: Atalanta je dobra, a za nas je to tekma sezone

Pariz, 11. 08. 2020 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odštevanje do četrtfinala Lige prvakov se je začelo, prvi se bodo v Lizboni v sredo "udarili" nogometaši Paris Saint-Germaina in Atalante (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.30). Parižani, ki so se zadnje dni pripravljali v Faru, so v vlogi favorita. Španec v vrstah pariškega kluba Pablo Sarabia ceni Atalanto, a je mnenja, da je čas, da se PSG drugič v klubski zgodovini uvrsti v polfinale Lige prvakov.

Pri francoskem klubu so se odločili, da zaključne priprave namesto v Parizu opravijo kar na Portugalskem, kjer so imeli v Faru nekajdnevni "tabor", kjer so pilili zadnje podrobnosti za sredino četrtfinalno tekmo Lige prvakov. Zaključni turnir bo letos potekal v Lizboni, seveda brez gledalcev, vsa moštva pa bodo v izločilnih bojih namesto dveh odigrala le eno tekmo. Tako je tudi več možnosti za presenečenja, čeprav je PSG v paru z italijansko Atalanto v veliki vlogi favorita. Tudi ob dejstvu, da bo Atalanta nastopila brez "ideologa" v igri Josipa Iličića, manjkal bo tudi prvi vratar zasedbe iz Bergama.

"Privajamo se na situacijo, saj bo res nekaj posebnega, ker bomo odigrali tekme le na eni lokaciji in to le eno tekmo v vsaki fazi, kar se še nikoli ni zgodilo. Zato bo uspešen tisti, ki se bo bolje prilagodil. Res je, da to niso idealne razmere, vendar je pandemija še vedno v razmahu. Odigrati moramo najboljši nogomet, ki ga zmoremo in moramo izkoristiti naše izkušnje, ker smo tukaj v prednosti. Smo zelo motivirani, saj gre za najboljše tekmovanje in vsi želijo zmagati, tako navijači, vodstvo kluba, kot mi igralci", je dejal Pablo Sarabia za klubsko spletno stran.

Pablo Sarabia, Neymar in Mauro Icardi.
Pablo Sarabia, Neymar in Mauro Icardi. FOTO: AP

"Smo homogena skupina, saj sem, ko sem prišel sem, pričakoval drugačno ekipo, bolj individualno usmerjeno, vendar je prav nasprotno. Našel sem dobro moštvo, prave ljudi in soigralce. Dobro smo se ujeli, kar je zelo pomembno za doseganje rezultatov, saj moraš v dobrih in slabih časih pokazati, kaj zmoreš. Res je tudi, da je bilo težko po tako dolgem premoru zaradi pandemije znova dobiti samozaupanje in formo, vendar smo na dobri poti. Gremo korak za korakom, razmišljamo le o sredini tekmi, saj je to tekma, ki je trenutno najbolj pomembna. Je najbolj pomembna tekma sezone," je dejal 28-letni vezist PSG-ja, pariško moštvo pa ima možnost, da se drugič v klubski zgodovini uvrsti v polfinale Lige prvakov.

O tekmecu Atalanti pa je Španec, ki nosi pariški dres od leta 2019, dejal: "Dobro igrajo, pokazali so, da zmorejo, imajo nekaj zelo dobrih igralcev, ki lahko dosežejo veliko golov. Poizkušali bomo izkoristiti naše prednosti in nevtralizirati njihove kvalitete. Lahko se zgodi, da bo tekma zelo odprta, čeprav se zavedamo, da gre samo za eno tekmo in bo lahko tudi igra bolj previdna. Želimo zmagati in mislim, da je pravi trenutek za naše uspehe."

Atalanta - PSG
Atalanta - PSG FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PartyTime
12. 08. 2020 09.38
+2
Atalanta jih bo stresla...
Kollerik
11. 08. 2020 17.12
+1
Atalanta ima doma prav takšno "smolo" s sodniki, kot Barca....
ehjaehja
11. 08. 2020 15.17
+0
Psg gre naprej.
Roadkill
11. 08. 2020 14.08
+21
pol leta nazaj mislim da Atalante nebi ustavil niti PSG
resnicaosvobaja
11. 08. 2020 17.07
+7
samomojemnenje
11. 08. 2020 14.00
+13
Po mojem bo kar zanimiva tekma. Pri PSG, tudi če ne bo Mbappeja, mislim, da imajo dovolj kvalitetnih napadalcev. Tudi Sarabia je v preteklosti dokazal, da zna biti kar dober joker v napadu. Bodo pa imeli kar nekaj dela, da zaustavijo sijajnega Gomeza, ker če njega zaustavijo, potem odrežejo napadalce Atalante.
superjezek
11. 08. 2020 12.54
+4
Imajo srečo ker ne bo Josipa!!! Mogoče pa Atalanti vseeno uspe.
gullit
11. 08. 2020 17.55
+1
Saj je Papu Gomez v super formi pa Zapata tudi tako da imajo šanse.
drimtim
11. 08. 2020 11.54
-4
fix PSG s hendikepom