Liga prvakov

Šeško zadel, Kampl asistiral za zmago Leipziga

Leipzig, 13. 12. 2023 23.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Benjamin Šeško je v zadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov dosegel svoj drugi gol v tem tekmovanju. Pri zmagi bikov proti Young Boys z 2:1 je prispeval prvi gol na tekmi. Z asistenco pri drugem golu Leipziga se je izkazal Kevin Kampl. Istočasno je Manchester City ugnal Crveno zvezdo. Barcelona je kljub porazu zadržala prvo mesto v svoji skupini, ki ga je z zmago proti Laziu potrdil tudi Atletico Madrid.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Šeško ugnal nasprotnike
    02:28
    Iz 24UR: Šeško ugnal nasprotnike
  • Vrhunci sredinih tekem 6. kroga Lige prvakov, 2. del
    14:42
    Vrhunci sredinih tekem 6. kroga Lige prvakov, 2. del
  • Vrhunci sredinih tekem 6. kroga Lige prvakov, 1. del
    15:27
    Vrhunci sredinih tekem 6. kroga Lige prvakov, 1. del
  • Kevin Kampl je prispeval asistenco za zmagoviti zadetek Leipziga
    00:18
    Kevin Kampl je prispeval asistenco za zmagoviti zadetek Leipziga
  • Zadetek Benjamina Šeška proti Young Boys
    00:27
    Zadetek Benjamina Šeška proti Young Boys

Benjamin Šeško je gostujočo mrežo prvič zatresel že v peti minuti, a je bil v trenutku podaje Emila Forsberga za slab meter v prepovedanem položaju. 

V šesti minuti drugega dela pa je bil slovenski napadalec dovolj potrpežljiv, ko mu je podajo poslal Benjamin Henrichs. Radečan si je s preigravanjem v kazenskem prostoru priigral dovolj prostora za silovit zaključek z levico, pri katerem je bil David Von Ballmoos brez moči.

Švicarji so sicer izenačili le tri minute kasneje, ko je zadel Ebrima Colley. V 56. minuti pa je za zmago bikov poskrbel Forsberg z natančnim strelom s približno 12 metrov. Nesebično mu je asistiral nesojeni slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki je igral vso tekmo. Šeško je igro ob stoječih ovacijah navijačev zapustil v 74. minuti, ko ga je nadomestil Timo Werner

Benjamin Šeško proti Young Boys
Benjamin Šeško proti Young Boys FOTO: Sofascore.com

Na drugi tekmi skupine G je Manchester City po pričakovanjih ugnal Crveno zvezdo. V Beogradu, kjer je Pep Guardiola spočil svoje prvokategornike, je bilo 2:3. Branilci naslova so skupinski del zaključili brezhibno – s šestimi zmagami. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Oblak zadržal mrežo nedotaknjeno ob zmagi Atletica 

V skupini E sta se za prvo mesto med seboj udarila Atletico Madrid in Lazio. Rimljani bi za skok na vrh potrebovali vse tri točke, a je bilo hitro jasno, v katero smer bo šla tekma na Wandi. Antoine Griezmann je za Atlete zadel že v šesti minuti. To je bil že njegov peti zadetek v tej sezoni Lige prvakov. Za končnih 2:0 pa je na začetku drugega polčasa poskrbel Lino. Jan Oblak je branil vso tekmo. 

Na drugi tekmi v tej skupini je Celtic prišel do svoje prve zmage, ki jo je z golom v sodniškem podaljšku zagotovil rezervist Gustaf Lagerbielke. Nizozemski Feyenoord poraza ne bo preveč obžaloval, saj si je že pred tekmo zagotovil tretje mesto in nadaljevanje evropske poti v Ligi Evropa. 

Atletico Madrid - Lazio
Atletico Madrid - Lazio FOTO: Sofascore.com

Pravo dramo smo spremljali v skupini F, kjer so do zadnjega ni vedelo, kdo bo napredoval in kdo bo ostal pred vrati osmine finala. Borussia Dortmund in PSG sta remizirala (1:1), kar je bilo ob zmagi Milana v Newcastlu dovolj za napredovanje obeh. Milančani bodo sezono nadaljevali v Ligi Evropa, srake pa se po le eni zmagi poslavljajo od evropskih tekmovanj. 

Porto poslal Šahtar v Ligo Evropa 

Za napredovanje v osmino finala sta se v skupini H pomerila Porto in Šahtar iz Donecka. Portugalci so še četrtič zapored slavili pred domačimi navijači. In to gladko. Wenderson Galeno je v prvem polčasu dvakrat meril v polno, a je Ukrajince v igri držal gol Danila Sikana. V nadaljevanju pa so Portugalci zadeli še trikrat za zanesljivo zmago s 5:3. 

Vermeeren najhitreje po Patu 

Na drugi tekmi te skupine je Barcelona izgubila proti Royal Antwerpu (2:1), potem ko je prvi zadetek prejela po le dobri minuti igre. Poigravanje gostov pred svojimi vrati je z močnim strelom kaznoval Arthur Vermeeren. To je bil najhitrejši prejeti gol Blaugrane v Ligi prvakov po letu 2011, ko je za Milan na Camp Nouu Alexandre Pato zadel po vsega 24 sekundah. Za Belgijce so bile to sploh prve točke v tej sezoni. 

Barca je kljub porazu zadržala prvo mesto, Porto pa bo osmino finala pričakal kot drugouvrščena ekipa. Šahtar bo nadaljeval v Ligi Evropa. 

Osmina finala Lige prvakov v sezoni 2023/2024
Osmina finala Lige prvakov v sezoni 2023/2024 FOTO: Sofascore.com
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
15. 12. 2023 09.57
-3
Šeško bodoči drugi Haaland?
James Bond in tovariš Tito
14. 12. 2023 12.59
-3
...gol ja....ampak ostalo od njegove igre pa ni vredno omembe.....
Nimiuseen
14. 12. 2023 08.08
+4
Lepo tudi od tebe Kampl za asistenco gola ki vam je prinesel zmago!
Nimiuseen
14. 12. 2023 08.05
+3
Čestitam ti Šeško za dva gola, žal pa so ti priznali samo drugega!
Kollerik
14. 12. 2023 08.21
+1