Liga prvakov

Simeone: Leipzig je tretja ekipa Nemčije, vse ostalo so le besede

Madrid, 10. 07. 2020 21.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po ocenah v španskih medijih je imel Atletico Madrid na petkovem žrebu Lige prvakov "srečo", ker se je vse do morebitnega finala izognil rivaloma iz španskega prvenstva Real Madridu in Barceloni. Trener rdeče-belih Diego Simeone se na kasnejši novinarski konferenci, pričakovano, ni strinjal s tovrstnimi ocenami.

Tudi Atleticu se obeta osvojitev tretjega mesta v prvenstvu, ki ga je v zadnjih dveh sezonah sicer zasedal mestni tekmec Real Madrid. Rdeče-beli so bili v prejšnjih sezonah najresnejši zasledovalci Barcelone, ki je obakrat slavila z veliko prednostjo. Leipzig je bil tretji v Nemčiji tudi lani, ko je tako kot letos zaostal za serijskim prvakom Bayernom in podprvakinjo Borussio Dortmund. V sezoni 2017/18 so "rdeči biki" sicer zasedli skromno šesto mesto v 1. Bundesligi. Tako nizko je bil Atletico nazadnje v sezoni 2010/11, ko je zasedel sedmo mesto.

Zaradi težav z videopovezavo smo med žrebom, ki ste ga lahko v živo spremljali na naši spletni strani, ostali prikrajšani za odzive iz tabora madridskega Atletica. Ekipa Jana Oblaka, gostiteljica lanskega finala, je za četrtfinalnega nasprotnika dobila nemški RB Leipzig, kjer igra nekdanji Oblakov soigralec iz mlade in članske izbrane vrste Slovenije Kevin Kampl.

Španski mediji so si enotni v oceni, da je imel Atletico na petkovem žrebu srečnejšo roko od Barcelone oziroma madridskega Reala, ki se jima v primeru napredovanja v četrtfinale lahko na poti znajdeta Juventus in Bayern, španska velikana pa bi se nato v primeru zmag morala pomeriti v polfinalu. Diego Simeone je med poznopopoldansko novinarsko konferenco večkrat ponovil, da je Leipzig potrebno spoštovati, trmasto pa je zavračal tudi namigovanja, da krvniki branilca naslova Liverpoola v obračun vstopajo kot favoriti.

Hitra ekipa z zelo dobrim napadom
"Da smo veliki favoriti? Ljudje, ki pretiravajo s pohvalami in s kritikami, so vedno enaki. Oddaljujem se od ekstremov in se osredotočam na tisto, kar sem govoril prej. Gre za hitro ekipo z zelo dobrim napadom, pred vrati beleži zelo visoke številke, za njo pa je zelo dobra sezona v Nemčiji. Od tu naprej pa se želim vrniti na našo jutrišnjo tekmo (proti Betisu v Madridu, op. a.), samo ta tekma nam mora biti pomembna," je medijem, ki jih je nagovarjal prek stabilnejše videopovezave, v petek povedal Simeone.

Simeone (na fotografiji) si bo z varovanci vsak hip tudi matematično zagotovil nastopanje v Ligi prvakov za sezono 2020/21.
Simeone (na fotografiji) si bo z varovanci vsak hip tudi matematično zagotovil nastopanje v Ligi prvakov za sezono 2020/21. FOTO: AP

"Če naj bo ugajal format na eno tekmo? To sem komentiral že prejšnji teden. Moramo se prilagoditi na okoliščine, enako, kot je veljalo za prvenstvo. Ne moremo izbirati in iz te nove situacije in okoliščin moramo izvleči največ, kar nam ponuja tokratna sezona Lige prvakov. A zdaj imamo zelo pomembno tekmo (proti Betisu, op. a.), ki nam omogoča, da si že zagotovimo igranje v Ligi prvakov, na čemer smo delali res dolgo časa. Danes na treningu bomo videli, kdo je v najboljši formi za jutrišnjo tekmo in to bomo poskušali prenesti na igrišče," je nadaljeval nekdanji vezist Atletica, Interja in Lazia.

'Besede, ki ne koristijo nikomur'
Vrednost Atleticovih delnic v lovu na prvi naslov v Ligi prvakov je v očeh mnogih močno poskočila po dveh zmagah nad Liverpoolom, ki so ga tik pred "koronapremorom" Oblak in soigralci na Anfieldu premagali po podaljšku s 3:2. Simeone je na direktno vprašanje, če je napočilo leto, ko bo Atletico po dveh bolečih neuspehih in izgubljenih finalih z mestnim tekmecem Realom končno storil zadnji korak, odgovoril takole ...

"Želim biti spoštljiv do vas. Že sem povedal tisto o ljudeh, ki so vedno isti, ko gre za pohvale ali kritike. Jaz ne živim v ekstremih. So tretja ekipa Nemčije in oklepam se tega. Oklepam se tistega, kar vidim, žreb nam je namenil to ekipo, zdaj pa moramo rešiti vprašanje o napredovanju. Vse ostalo so besede, ki ne koristijo nikomur. Do danes smo opravili zelo dobro delo, a moramo nadaljevati v tej smeri tudi na jutrišnji tekmi. Številke so tu in cilja še nismo dosegli, veliko je v igri," je na prvenstveni obračun pozornost spet poskušal preusmeriti Simeone.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mererrek
11. 07. 2020 10.55
-5
Simeone se je usrau kot Čeferin ki kritizira Janšo sam pa bo imel prazne stadion! Čemu tako črnogledi na UEFI in čemu prazne tribune
AtleticoSLO
11. 07. 2020 08.17
+1
Super priložnost
cripstoned
10. 07. 2020 21.52
+2
kaksen zreb za atlete...seveda nemce tudi ne gre odpisati ampak ne verjamem da lahko kdorkoli do finala izloci atlete...
Nikolajev
10. 07. 2020 21.45
-2
Barcelona bo z levo nogo postala prvak LP.
ehjaehja
10. 07. 2020 21.48
+4
in pol se zbudiš zlomljenega srca... Sicer nič ni nemogoče toda tako samozavestno to napovedovat je pa tudi absursd.
cripstoned
10. 07. 2020 21.54
-1
+2
ja letos bo vse na glavno..priicakuj nemoogce..nevtralno igrisce..samo ena tekma..letos je vse mogoce..kdorkoli ima lahko dover ali slab dan..ena napaka in si kaznovan..izlocen
samomojemnenje
10. 07. 2020 21.32
-2
Čolo skromen kot vedno. Noče biti favorit, kar mu verjamem. Vloga favorita je nehvaležna. Bo pa vsekakor trda tekma in upam, da Atletico napreduje.
ehjaehja
10. 07. 2020 21.13
+11
saj ima prav morda je Nemška liga letos še celo močnejša kakor Španska.Tako da to bo trda težka ter tesna tekma.Tukaj pa res ni favorita:)