Liga prvakov

Simeone: Pričakujem 'šahovsko' tekmo in seveda naš preboj v četrtfinale

Madrid, 14. 03. 2016 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Atletico Madrid Jana Oblaka je pred slabim mesecem dni v gosteh pri PSV Eindhovnu igral neodločeno 0:0 in ima pred torkovo povratno tekmo osmine finala Lige prvakov proti Nizozemcem ugodno izhodišče. Varovance argentinskega trenerja Diega Simeoneja med osem pelje vsaka zmaga.

V Eindhovnu pred slabim mesecem dni sta ekipi kazali disciplinirano predstavo, ki ne enim ne drugim napadalcem ni dopustila priložnosti. Edino pravo na tekmi na Nizozemskem pa je po pol ure igre zapravil Atletico oziroma Antoine Griezmann, ki je prišel sam pred domačega vratarja Jeroena Zoeta, a je slednji izvrstno posredoval. Dve minuti pozneje so (edinkrat) zagrozili tudi Nizozemci, do strela je prišel Davy Pröpper, izkazal pa se je naš Jan Oblak, ki na tekmi sicer ni imel veliko dela. Domača vrsta se je ob sicer dokaj preračunljivi igri favoriziranih gostov dobro držala, tako da bosta ekipi o potniku v četrtfinale odločili na torkovi povratni tekmi na Vicenteju Calderonu. "Pričakujem podobno tekmo kot na Nizozemskem," je madridskemu Asu sprva zaupal trener Atletica Diego Simeone, ki ne verjame, da bodo gostje jurišali na vrata Škofjeločana Oblaka.

Povratno tekmo osmine finala Lige prvakov med madridskim Atleticom in nizozemsko ekipo PSV bomo v torek, od 20.35 naprej, prenašali na Kanalu A in VOYO.
"Zakaj le? Imajo aktiven rezultat in bodo gotovo prežali na protinapade in priložnosti preko prekinitev. Mi moramo biti izjemno koncentrirani in odgovorni. Pristop mora biti, kot da se igra finale Lige prvakov. Vložek je ogromen," je prepričan 45-letni Argentinec na klopi drugouvrščene ekipe Primere Division.

Diego Simeone
Diego Simeone FOTO: AP

Tako kot vselej, ko igra Atletico, bo tudi tokrat največja pozornost igra v obrambi. "Zavedamo se, da brez doseženega gola ne moremo napredovati. Da bomo brezglavo napadali, pa tudi ni za pričakovati. Utegne se zgoditi, da bomo priča šahovskemu dvoboju. Veliko golov ne pričakujem."

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
14. 03. 2016 19.18
+2
mislim da bo PSV šel tu na polno nimajo kaj taktizirat...če piknejo gol pol bo težko za ATM...Oblak pa bo itak branil kot nor.
rambek
14. 03. 2016 11.27
+5
Atletico bi morać zmagati
apodgraj
15. 03. 2016 12.12
+2
Prepričan sem, da bo Atletico brez večjih težav premagal PSV in napredoval v naslednjo kolo LP . Srečno Oblak in zmaga Atletica .