Liga prvakov

Simeone še razgrel ozračje v Madridu: Naš stadion bo jutri eksplodiral

Madrid, 19. 02. 2019 20.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener madridskega Atletica Diego Simeone je na večerni novinarski konferenci pred sredino prvo tekmo osmine finala Lige prvakov proti Juventusu pohvalil Cristiana Ronalda, ker je "dobro izbral", ko je poleti zapustil Real Madrid in se ustalil v Torinu. Simeone ni razkril, če bo za obračun nared vezist Koke, medtem ko napadalec Diego Costa "ni nared za 90 minut".

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Janu Oblaku in Atleticu bo pot v Ligi prvakov spet prekrižal Cristiano Ronaldo
    03:42
    Iz 24UR: Janu Oblaku in Atleticu bo pot v Ligi prvakov spet prekrižal Cristiano Ronaldo
  • Trening Juventusa pred prvo tekmo osmine finala Lige prvakov proti Atletico Madridu
    03:50
    Trening Juventusa pred prvo tekmo osmine finala Lige prvakov proti Atletico Madridu
  • Trening Atletico Madrida pred prvo tekmo osmine finala Lige prvakov z Juventusom
    01:41
    Trening Atletico Madrida pred prvo tekmo osmine finala Lige prvakov z Juventusom
  • Nogometaši Juventusa so se zgolj sprehodili po zelenici stadiona Wanda Metropolitano
    00:46
    Nogometaši Juventusa so se zgolj sprehodili po zelenici stadiona Wanda Metropolitano

"Čutim navdušenje, ker smo v Ligi prvakov, tako lepem tekmovanju in čaka nas tako močen nasprotnik. Po tem, ko se nam lani ni uspelo prebiti med najboljše, si želimo zrasti kot klub in ekipa," je tekmo z Juventusom v torek zvečer napovedal Atleticov trener Diego Simeone.

Diego Simeone (na fotografiji) med novinarsko konferenco v Talinu.
Diego Simeone (na fotografiji) med novinarsko konferenco v Talinu. FOTO: Uefa

Argentinec želi po lanskoletnem razočaranju in izpadu v skupinskem delu, po katerem so rdeče-beli sicer osvojili Ligo Evropa, tokrat z varovanci priti vse do finala, ki ga gosti Atleticov stadion Wanda Metropolitano. A pot do tja bo za španske prvake iz leta 2014 in trikratne poražene finaliste Lige prvakov izjemno trnova, saj jih že v osmini finala pričakuje eden od favoritov.

ATLETIJUVE2

'Z našimi orožji bomo tekmo odpeljali, kamor jo bomo lahko'
"Da je to finale pred finalom? To je osmina finala, ki ti ne prinese nobene trofeje. Pomerili se bomo z močnim rivalom, močnim klubom in trenerjem, ki je že veliko let v klubu, tako kot mi," se je kolega Massimiliana Allegrija dotaknil Simeone.

"Pomerili se bomo z nogometaši visoke kakovosti in hierarhije. Z našimi orožji bomo tekmo odpeljali, kamor jo bomo lahko. Bolj kot o nasprotnikih razmišljamo o nas samih, na to, da bomo prebudili stadion, ki bo jutri eksplodiral in v našo igro vnesel dobre občutke," je dodal.

Možnosti so 50:50
Argentinski strateg ni potrdil, če bo za tekmo nared tudi pomembni vezist Koke, glede tega naj bi se odločil glede na Špančevo počutje na dan obračuna. Je pa Simeone priznal, da napadalec Diego Costa ni nared za vseh 90 minut, a ni izključeno, da bo španski Brazilec od prve minute začel namesto reprezentančnega kolega Alvara Morate.

"Kdo je favorit? Glede na naslove nas lahko razvrstite ... Toda zdi se mi, da je par zelo izenačen, imamo 50 odstotkov možnosti. Nihče ni v prednosti," je nadaljeval Simeone in se nato lotil še Cristiana Ronalda, ki se v dresu Juventusa vrača na zelenico dolgoletnih mestnih rivalov, za katere je bil na evropskih tekmah praviloma vedno usoden v dresu Real Madrida.

"Dobro je izbral z zamenjavo kluba, Juventus je velik izziv. A mi mislimo na (Antoina) Griezmanna, Morato, Costo, Kokeja, Saula (Nigueza) ... Pri njih je čutiti navdušenje in ogromno željo, da odigrajo to pomembno tekmo," je sklenil Simeone.

ATLETIJUVE

PARI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
20. 02. 2019 09.11
-1
Juve ima CRa, kar zna odlociti ...
apodgra
20. 02. 2019 08.14
+3
Vsaka tekma se začne z neodločenem rezultatom in ugotovitev ,da imajo 50% možnosti je veleumna pogruntavščina . Atleti imajo zelo neučinkoviti napad in vedno bolj skrhano obrambo. Godin ni več to, kar je bil . Da pa bo tekmo reševal Oblak na starani atletov in Ronaldo pri Juventusu je pa blago rečeno velika bedarija in podcenjevanje vseh drugih igralcev na obeh straneh ekip .
CarlossCarsss
20. 02. 2019 11.17
+1
In odkril si toplo vodo. Raje povej , da si tak CR7 hejter, da bi še dvomil v njegovo odločilno vlogo tudi , če bi ga dali igrati v eno šolsko moštvo do 10 let. Tak da brezveze, da sploh puščaš te zmazke tu. Cela svetovna javnost prišteva Cristiana Ronalda med največje nogometaše vseh časov, le en @apodgra pa se krčevito trudi v vsakem svojem zmazku dokazovati, da bi naj bil CR7 povsem povprečen žogobrcar. Daj človek, idi se zdravit.
User513426
20. 02. 2019 17.16
+1
enako bi se lahko reklo za tebe ko ga hočeš dati v šolsko moštvo do 10 let. očitno si star 10 let in bi rad igral z CR- jem