Liga prvakov

Simeone: S prepričljivo obrambo se lovijo lovorike, z dobrim napadom zgolj posamezne zmage

Madrid, 25. 02. 2016 13.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Strateg madridskega Atletica Diego Simeone je zadovoljen z izkupičkom prve tekme osmine finala LP na težkem gostovanju v Eindhovnu (0:0). Čeprav njegovi varovanci (vnovič) niso blesteli v napadalnih akcijah, pa argentinski strokovnjak ni zaskrbljen pred povratno tekmo na Vicenteju Calderonu.

Atletico Madrid Jana Oblaka je v gosteh pri PSV Eindhovnu igral neodločeno 0:0. Na Nizozemskem sta ekipi kazali disciplinirano predstavo, ki ne enim ne drugim napadalcem ni dopustila priložnosti. Prvo večjo in edino pravo na tekmi pa je v 30. minuti zapravil Atletico oziroma Antoine Griezmann, ki je prišel sam pred domačega vratarja Jeroena Zoeta, a je slednji izvrstno posredoval. Dve minuti pozneje so zagrozili tudi Nizozemci, do strela je prišel Davy Pröpper, izkazal pa se je Oblak, ki na tekmi sicer ni imel veliko dela. Domača vrsta se je ob sicer dokaj preračunljivi igri favoriziranih gostov dobro držala, tako da bosta ekipi o potniku v četrtfinale odločili na povratni tekmi.

Diego Simeone je hvalil prepričljivo igro njegovih varovancev v obrambi.
Diego Simeone je hvalil prepričljivo igro njegovih varovancev v obrambi. FOTO: AP

"Zadovljen sem z držo mojih varovancev. Tako se igrajo evropske tekme," je za As razpredal Diego Simeone, ki ni želel prejemati kritik na račun povprečne predstave v napadu. Še ene več v nizu. "Lovorike se zbirajo z dobro obrambo, posamezne zmage pa lahko zagotovi prepričljiv napad. Meni je najvažneje, da smo bili disciplinirani ter odgovorni in tekmecu vnovič nismo dovolili izrazitih priložnosti," je za ugledni madridski športni časnik nadaljeval 45-letni Argentinec in "ugotovil", da bo na povratni tekmi v Madridu še zelo napeto. "Kdor bo dosegel prvi gol, bo v veliki prednosti. S pomočjo naših zvestih navijačev in "kotla" ki ga bodo pripravili Nizozemcem, verjamem v napredovanje v četrtfinale."

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bullitt
25. 02. 2016 17.18
+3
zmaguje se z dobro obrambo in napadom, sam kaj k ne zna igrati napadalno, ima odlične napadalce, pa ne ve kaj z njimi
apodgraj
26. 02. 2016 08.54
+1
Samo z dobro obrambo ne moreš zmagovati , tudi napad mora kaj zadeti . Tako , da izjavo Simeona ne razumem prav dobro. Nova strategija nogometne igre , da je dovolj zmagovati samo na nekaterih pomebnih tekmah , ampak imeti izključno dobro obrambo . Na tujem igrišču , se samo braniti , doma za zabiti tudi kakšen gol in s tem zmagati . Ko se igra na izpadanje , se morda taka taktika lahko obrestuje . Ampak Atletico tudi v španskem prvenstvu igra podobno taktiko .
Sputnik
25. 02. 2016 14.27
+3
na njegovem mestu bi me skrbelo ker nima niti enega dobrega napadalca. pa samo eden je premalo
Trend01
25. 02. 2016 16.19
+0
Resno?!?!?! Jackson Martínez - 2014/15; v Portu - 42/32/7 nastopi/goli/podaje; Fernando Torres (najel lani), Luciano Vietto, "zanič" Antoine Griezmann in še "slabši" Koke?????!!!!! Simeone dobesedno uničuje napadalce. OK. Mladega Ángela Correa ne bom omenjal. Yannick Ferreira Carrasco? Ah, "pustimo" ga. Ima odličen napad! A sistem igre je - bljak.
grozjak
25. 02. 2016 14.08
+4
enkrat se mu je usralo, pa še to je imela barca slab dan............................