Liga prvakov

Simeone računa na izdatno navijaško podporo na derbiju proti Liverpoolu

Madrid, 19. 10. 2021 11.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Madridski Atletico gosti Liverpoolovo zasedbo (prenos tekme na Kanalu A in VOYO ob 20.30), trener domačih Diego Simeone pa računa tudi na pomoč navijačev. "Pripravljeni smo na fantastično tekmo pred polnimi tribunami rdečih in belih dresov," pravi trener Atletica, ki se dobro zaveda kvalitete, ki jo ima moštvo iz Liverpoola.

Po zadnji medsebojni tekmi, pomladi leta 2020 v osmini finala Lige prvakov, je Jürgen Klopp dejal, da ne razume stila nogometne igre, ki ga goji trener Diego Simeone. Nemški strateg se je nato opravičil in dejal, da je to izrekel v jezi in dodal, da zelo spoštuje tekmeca. Na novinarski konferenci pred tekmo je Simeone dobil vprašanje, kaj bi dejal o tej Kloppovi izjavi. Simeonejev odgovor, z velikim nasmeškom na njegovem obrazu, je bil kratek: "Ničesar." 

Diego Simeone in Koke
Diego Simeone in Koke FOTO: AP

Je pa trener colchonerosov spregovoril o Liverpoolu. "Chelsea, Manchester City in Liverpool so vse vrhunska moštva, vendar gledati Liverpool je res užitek. So izvrstni in pri njih ni strahu, da bi zapustili "položaje", imajo zelo hitro igralce, ki so nevarni v protinapadih. Z vrnitvijo Virgila van Dijka po poškodbi se je njihova obrambna kvaliteta še povečala. Ne pričakujem ničesar drugega kot tekmeca, ki nam bo precej otežil naše delo in poizkušali bomo poiskati način, da jih premagamo. Moramo izničiti njihovo kvaliteto in si ustvariti čim več priložnosti."

Atletico vs. Liverpool
Atletico vs. Liverpool FOTO: Sofascore.com

Na sedmih medsebojnih tekmah v evropskih tekmovanjih je Liverpool le enkrat premagal Atletico. Rdeče-beli so štirikrat zmagali, enkrat izgubili, dvakrat pa sta se nasprotnika razšla brez zmagovalca. Argentinski trener na klopi Atletica je bil nazadnje, ko je Liverpool gostoval pri Atleticu (leta 2020), navdušen nad navijači in fantastičnim vzdušjem na tribunah in polne tribune so bile zanj velika zmaga, ne glede na rezultatski razplet tekme. 

"Verjamem, da bomo vsi pripravljeni na fantastično tekmo pred polnimi tribunami rdečih in belih dresov. Da ne pozabimo, nazadnje, ko smo gostili Liverpool v Ligi prvakov, smo bili zmagovalci še preden se je tekma začela, na to bi rad spomnil navijače," je dejal trener Simeone, ki računa na peklensko vzdušje na stadionu Wanda Metropolitano in glasno navijaško podporo.

Na  vprašanje, kaj meni o Salahu, napadalcu Liverpoola, ki je v izvrstni formi, pa je dejal: "Osredotočeni smo na Liverpool, vendar je jasno, da je Mohamed Salah izjemen igralec. Vrsto let igra na najvišjem nivoju, tako v Liverpoolu kot za reprezentanco." Salah je v vrhunski strelski formi, dosegel je gol na zadnjih osmih tekmah redsov v vseh tekmovanjih, nazadnje je zablestel s fantastičnim golom na tekmi proti Watfordu, ko je Liverpool dosegel visoko zmago s 5:0.

Simeone je bil vesel tudi dejstva, da so bili na treningu znova prisotni Marcos Llorente, Jose Maria Gomenez in Matheus Cunha. Predvsem prva dva sta ena ključnih mož ekipe, a vprašanje je, v kakšni formi so. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

3. krog Lige prvakov
3. krog Lige prvakov FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TEDOxy50pMEDO
19. 10. 2021 19.18
+2
Vamos Liverpool!!
madridista07
19. 10. 2021 16.13
+4
Stavil na več kot 2,5 gola in zmago Liverpoola. 🤣🤣 Mogoče še mi vserje. 🤣🤣😉
ehjaehja
19. 10. 2021 19.55
+3
Jaz stavil na Sporting,Liverpool ter Milan🙌👍💪
madridista07
19. 10. 2021 21.21
barjan?ek1
19. 10. 2021 16.02
+6
Dejmo oboji. Pa naj zmaga boljši. Meni so oboji všeč.
andrejak28
19. 10. 2021 17.48
+3