Liga prvakov

Šimundža: Oblak in Iličić sta lahko vodilo, kako zastopati barve Slovenije v Evropi

Murska Sobota, 20. 04. 2020 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Vidrih, Marko Gašparin
Komentarji
3

"Prišli smo do spoznanja, da smo tudi Slovenci pomemben faktor v različnih klubih in tukaj je škoda tako za Jojota kot za Jana, da nimata te možnosti nadaljevati te poti," je trenutno prekinitev nogometnih aktivnosti na evropski sceni pokomentiral trener Mure Ante Šimundža. Ta je sicer prepričan, da bosta oba slovenska predstavnika v Ligi prvakov nadaljevanje pričakala vrhunsko pripravljena.

 

Ante Šimundža
Ante Šimundža FOTO: Damjan Žibert

"Ko se bo stvar normalizirala, verjamem, da bosta oba ostala na vrhunski ravni in v vrhunski formi. Imata kvaliteto, kar sta že velikokrat dokazala," je še pristavil trener Mure, ki je v Ligi prvakov sodeloval v dveh različnih vlogah – v vlogi trenerja in tudi nogometaša. "Ponosni moramo biti tako na 'Jojota', kot Jana. Sta lahko vodilo za naše igralce, kako se predstavlja slovenske barve v evropskih tekmovanjih," je poudaril 48-letnik, ki se počasi že ozira k nadaljevanju slovenskega prvenstva. Tudi nogometaši v Sloveniji so se znašli v položaju, ki ga prej niso poznali. "Glede na to, da smo zelo disciplinirani, kar se tudi kaže v samih podatkih, ki nam jih podaja vlada, mislim, da bi bilo idealno, da se prvenstvo nadaljuje konec maja, med 20. in 30. majem bi bila ena izjemno dobra zadeva," je o stanju slovenske Prve lige povedal Ante Šimundža. Obenem je opozoril, da bo ritem ob nadaljevanju sezone brutalen, zato je treba paziti na morebitne poškodbe. "To je en segment, na katerega moramo vsi skupaj paziti. Tako trenerji, kot Nogometna zveza Slovenije, ki je vodja tekmovanja," je podčrtal Štajerec. 

Šimundža opozarja, da bo ta sezona nekaj posebnega. "V tekmovalnem smislu bo tale sezona sigurno nekako specifična. Vemo, da se je evropsko prvenstvo prestavilo, vemo, da se je Liga prvakov, Liga Evropa prestavila v poznejše termine, v katerih nismo navajeni igrati. Zagotovo bo to vplivalo tudi v tej meri, da bo tudi naslednja sezona oz. njen začetek ali pa cela sezona drugačna od vseh prejšnjih," je prepričan trener Mure. Ta ostaja  stiku s svojimi varovanci kljub prepovedi treningov. "Smo v stiku, da se čim bolj poskušamo približat dnevni rutini, ki je veljala prej. Se pa zavedamo omejitev, ki so. Fantje se znajdejo vsak po svoje: imajo tekaško stezo, imajo sobno kolo, tako da na tak način vzdržujejo telesno pripravljenost," je razložil poveljnik čete iz Murske Sobote.

Ta si močno želi nadaljevanja z gledalci, kar sploh Fazaneriji daje dodaten čar. "Če bo to brez gledalcev, ne bo toliko v redu oziroma bomo žalostni, ker igramo nogomet zaradi gledalcev. Po drugi strani se pa zavedamo resnosti in nikakor ni smiselno silit v neke zadeve, da se ta stvar potem zaključi negativno, česar si nihče ne želi," je kljub močni želji po igri pred gledalci na stadionu opozoril Šimundža. "Definitivno se zavedamo problema, definitivno se zavedamo, da brez gledalcev, ki so pri nas velik del proračuna, tako mesečnega, kot letnega, bo zelo težko. In to zadevo poznamo, jo spremljamo in smo v dogovoru, kako pomagati klubu v tej smeri," je zaključil 48-letnik. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

V SHESHELJ
20. 04. 2020 21.13
+0
A staremu macku Handanovicu pa obrnili hrbet al kaj..banda pokvarjena
samomojemnenje
21. 04. 2020 08.29
+1
Si je sam obrnil hrbet in nehal igrati za reprezentanco.
samomojemnenje
20. 04. 2020 20.47
+4
Z obzirom, kako majhna je Slovenija, ne moremo pričakovati nekih vrhunskih rezultatov še od nogometašev, ker enostavno sta Oblak in Iličić izven serijska. Atalanta je letos hit tako v Italiji, kot tudi v Evropi. Iličič ima zaledje in dobre soigralce, česar pa v repki nima. Prav tako ima Oblak granitno obrambo in je potem lažje braniti, če ni nekih odprtih strelov. Čeprav je proti Liverpoolu dokazal in verjetno prepričal tudi tiste nejeverne klukce, ki so dvomili v njega. Če naša repka igra borbeno in pusti srce na igrišču, pa čeprav izgubi, jim nimamo kaj zameriti, saj če se ekipa bori, jo moramo podpirati.