Liga prvakov

Slavje v Zagrebu in Beogradu: Zvezda dramatično, Dinamo suvereno

Zagreb, Beograd, 14. 08. 2019 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Zagrebški Dinamo in beograjska Crvena zvezda sta si z zmagama na povratnih tekmah tretjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov priigrala napredovanje v play-off. Še posebej dramatičen je bil obračun v Koebenhavnu, kjer so srbski prvaki po izvajanju enajstmetrovk izločili danskega velikana, Dinamo pa je veliko bližje domu v Budimpešti povsem potolkel Ferencvaroš (4:0).

Ekipa zagrebškega Dinama (na fotografiji) je suvereno opravila z nalogo v 3. krogu kvalifikacij.
Ekipa zagrebškega Dinama (na fotografiji) je suvereno opravila z nalogo v 3. krogu kvalifikacij. FOTO: AP

Zmago zagrebškega Dinama nad Ferencvarošem so nekateri hrvaški mediji postavili v vrh najbolj legendarnih predstav modrih v Evropi. Čeprav je Dinamo tradicionalno neugoden tekmec madžarskim prvoligašem, tako visoke zmage po neprepričljivem remiju na prvi medsebojni tekmi v Zagrebu (1:1) ni pričakoval praktično nihče. Dinamovci so ob podpori številnih rojakov, ki so se odpravili do bližnje Budimpešte, povsem zasenčili tekmece, tako na zelenici kot na tribunah.

TEKMA

"Do Lige prvakov je ostala le še ena ovira. Norveški Rosenborg. Oprostite za evforijo, toda takšen Dinamo je za razred boljša ekipa. Takšen Dinamo je pripravljen za največje stvari, takšen Dinamo si je na Maksimirju zaslužil igrati proti Manchester Cityju, Barceloni ali Realu. In ne, ne bo se sramotil, v to bodite prepričani. Ta Dinamo ima jajca," so bili evforični na portalu 24sata.

Bjelica: Vemo, kaj nas je še posebej motiviralo
Nič manj ni bilo evforično v slačilnici Dinama na stadionu Grouporama Arena, kjer je po posnetkih razvidno, da je trener Nenad Bjelica na nek način kar vodil navijanje, v katerem so se mu pridružili tudi vsi varovanci. Med njimi velja spet izpostaviti tudi slovenskega branilca Petra Stojanovića, ki je nezamenljiv na desnem boku, žal pa se v play-offu ne bo pomeril z nekdanjim klubom Mariborom, saj je ta v dveh tekmah obakrat s po 3:1 izgubil z Rosenborgom. Skandinavci in ne Štajerci bodo zdaj zadnja ovira modrim na poti do raja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To so si naši navijači zaslužili, morali smo si dati duška," je 24sata prenesel komentiral Bjelice po tekmi. "Rezultat s prve tekme nam ni dopuščal kalkulacij, njim pa. Vem, da to ni lahka situacija. Mi smo bili psihološko zelo dobri in na koncu smo slavili. Mi najbolje vemo, kaj se je dogajalo med nami in kaj nas je še posebej motiviralo. Bilo je tudi podcenjevanje od domačinov, toda pokazali smo naš hrvaški 'inat' (kljubovanje, op. a.)," je kar vrelo iz hrvaškega trenerja.

"Gledali smo Rosenborgovo tekmo v Mariboru. Lahko rečem le to, da gre za tipično skandinavsko ekipo, ki igra čvrst nogomet. To bo zelo trd oreh, a verjamem, da lahko zmagamo. Mi gledamo sebe, ohranjamo osredotočenost na tistem, kar je pomembno, to pa smo mi. Poznam njihovega trenerja, že sem igral proti njemu z Lechom. Njegova ekipa vedno igra trd in organiziran nogomet. Verjamem v svojo ekipo."

Pavkov (na fotografiji) in soigralci se veselijo nove evropske jeseni, drugič zapored se rdeče-belim "ponuja" tudi Liga prvakov.
Pavkov (na fotografiji) in soigralci se veselijo nove evropske jeseni, drugič zapored se rdeče-belim "ponuja" tudi Liga prvakov. FOTO: AP

Danska drama razveselila beograjske rdeče-bele
Če je bilo junakov v modrih dresih v Budimpešti več, pa je povsem jasno, da je ob napredovanju Crvene zvezde v Koebenhavnu najbolj zablestel vratar Milan Borjan. Po tem, ko sta se obe tekmi končali z 1:1 in v podaljšku na stadionu Parken ni bilo golov (Beograjčani so od 54. minute igrali še brez izključenega Nemanje Milunovića), so bile na sporedu enajstmetrovke.

Rdeče-beli bi težko začeli slabše in kapetan Marko Marin je v prečko poslal že prvi strel, a so nato v drugem krogu strelov prvič zgrešili tudi Danci. Drama se je s tem šele začela, saj je bilo po petih strelih 3:3, nato pa bi lahko Dame N'Doye po zapravljenem poskusu Dušana Jovančića odločil tekmo v korist Dancev. Toda Borjan je imel drugačne načrte in je rešil svojo ekipo, tako kot v sedmem krogu, ko je zgrešil Veljko Simić in je ustavil Karla Bartoleca, streli pa so se nato nadaljevali vse do enajstih izvajalcev, med drugim sta drug drugega premagala tudi oba vratarja. Radovan Pankov je nato v enajsti seriji zadel, Jonasu Windu pa je Borjan strel ubranil za noro slavje zvezdašev.

TEKMA

Milojević: Ljudje načrtujejo, Bog pa odloča
"Kaj reči ... Ne vem, kje bi začel in kje bi končal," je po poročanju spletnega portala tabloida Kurir po tekmi dejal trener srbskih prvakov Vladan Milojević"Vedeli smo, da ne bomo od Copenhagna videli nič novega v primerjavi s tistim, kar smo videli v Beogradu. Javnost in navijači so že skorajda žalovali za nami, ker smo igrali proti fenomenalni ekipi. Sem smo prišli odigrat tekmo za nas, našo družino, navijače in Srbijo. Rekel sem igralcem: 'Ni pomembno, koliko bomo igrali, toda nekdo mora zmagati!' In rekel sem, da ljudje načrtujejo, Bog pa odloča. Verjamem v neke božanske sile," je nadaljeval.

"Vse čestitke Milanu. Mi enajstmetrovk nismo vadili, one so loterija. Poleg vseh igralcev, če moramo koga izpostaviti, je to Borjan, ki je že lani pokazal, da je kakovosten. V teh trenutkih se uživa, ne morete jih plačati in kupiti, to morate doživeti."

Pripravil se je in bil nagrajen
Borjana s soigralci po lanski prvi uvrstitvi v skupinski del Lige prvakov po letu 1991, ko je bila Zvezda tudi prvakinja Evrope, zdaj čakata spopada s švicarskimi Young Boysi. Ti so bili v minuli sezoni usodni ravno za zagrebški Dinamo.

"Mislim, da je to neverjetno, tri leta zapored igramo skupinski del (z uvrstitvijo v play-off LP so si že zagotovili igranje v skupinskem delu Lige Evropa, op. a.), a tu se nismo ustavili," je Kurir citiral Borjana. Še dve tekmi za Ligo prvakov in naj bo vsa Srbija ponosna na nas. Enajstmetrovke? Bil sem miren, zbran. Pred enajstmetrovkami sem se pripravil in pogledal, kam kdo strelja. Vse se je na nek način izplačalo. Sodniki so nas kradli in bili na strani Copenhagna, toda ko imaš srce, željo in ljudi, ki verjamejo vate, potem zmagaš," je še povedal.

"Gol posvečam družini, vedno mi stojijo ob strani in so moja moč ter energija. Ta ekipa, ti fantje so zaslužni za to, opravili so neverjeten posel, hvaležen sem jim, ker so mi omogočili skupinski del. Borili smo se za grb in navijače ter nismo posvečali pozornosti podcenjevanju."

Dramatične enajstmetrovke na tekmi Copenhagen Crvena zvezda:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
14. 08. 2019 19.06
-9
nosilci in glavni igralci Dinama Nikola Moro 19 let,dani Olmo 20 let,Mislav Orsic 23 let.,.Gojak 22.,.,to je razlika med Dinamom in Mariborom,kateri vedn znova z veterani napada Evropo..in ceprav se Dinamovi najstniki vcasih tudi "osramotijo" v Ligi prvakov proti Realu,Psg,Juventusu.,..na koncu vedn navdusijo nogometni svet in si zasluzjo prestope v najvecje klube sveta..
Madridista1902
14. 08. 2019 17.07
-2
Vsi ki so vceraj penal udarili pod oblake ne glede na teren priporocam vajo penalov 2h po vsakem treningu
Optimisty
14. 08. 2019 21.10
+1
Ne bodi pameten, malo si poglej na kakšnem terenu je bila bela točka za enajstmetrovko, blato in blato ki se je ugrezalo, ni tok enostavno
Madridista1902
14. 08. 2019 21.16
+2
Lej to so profesionalci ki so placani in ce mislijo da bo trava pri tocki za penal vedno lepo bela in fino pokosena potem se motijo
Mariborrrrrrrrr
14. 08. 2019 15.24
+6
Bravo 🌟 čestitke
maršal Broz
14. 08. 2019 13.47
+9
Maribor je izgubi skupno 6:2, apak so bili baje 3x boljši od nasprotnika....
bohinj je zakon
14. 08. 2019 13.33
+10
Zvezda mora igrati Ligo prvakov.......tamo ji je mesto. Ko bo nekaj denarja kapnilo v klubsko blagajno, prišli bodo še boljši igralci.
fcrs_lj
14. 08. 2019 13.11
+8
Ampak ce zgubita potem bo tolazilna nagrada Liga Evropa. Po mojem mnenju ce ne gledamo s financnega vidika, je za ta dva kluba bolje da igrata LE, ker tukaj lahko se kaj naredita...v LP pa se bosta borila za 3.mesto v grupi, ki spet vodi v LE.
hirajem
14. 08. 2019 13.40
+6
Dinamo ima nekaj vec moznosti (v teoriji) kajti ce se uvrsti v LP bo v tretjem potu pri zrebu in ima nekaj vec sans za 3. mesto in nadaljevanje europe. Drgac pa bi rad vidu da gresta in dinamo in zvezda v lp in skupino Man city, Real, Dinamo in C. Zvezda
blef
14. 08. 2019 13.00
-5
Dinamo bo šel naprej. Zvezda težje.
Patuljak10
14. 08. 2019 12.51
-15
v naslednjem krogu pa bosta gladko izpadla hahah young boys in rosenburg bosta uprizorila pornič na igrišču
ehjaehja
14. 08. 2019 13.30
+8
roko na srce Maribor jim res ni bila neka kakovostna ovira,saj si videl kako so igrali proti Sežani,Dinamo zlahka naprej po mojem mnenju
bohinj je zakon
14. 08. 2019 12.06
+0
Proti komu pa igra Maribor?
Zlolz
14. 08. 2019 12.06
+9
Zlolz
14. 08. 2019 12.08
+3
toldo1989
14. 08. 2019 12.01
+3
Bo ribic darko rekel da so bili boljsi ker jim ni treba igrati tekme za ligo prvakov ampak za evropsko ligo.
cripstoned
14. 08. 2019 11.57
+1
tako zvezda kot dinamo nista se v ligi prvakov....seveda sta pa korak blizje...privoscim pa seveda obema....
Zlolz
14. 08. 2019 12.04
-6
Privoščiš SEVEDA? Mislim, da ni tolko očitno privoscit ligo prvakov klubom kateri navijači žalijo Slovence in Maribor
cripstoned
14. 08. 2019 12.34
+10
to so primitivci...sam poznam navijace dinama in zvezde ki so pravtako privoscili mariboru ko je igral v ligi prvakov....primitivcev je pa na zalost vec in razumem tvoj komentar...
Klonraje
14. 08. 2019 11.47
+5
naj bodo dinamovci veseli da se niso z Izolanom Darkotom srečali v predtekmovanju
Zlolz
14. 08. 2019 12.06
+6
Rde?iAlarm
14. 08. 2019 11.39
+0
nazadnje ko je igral dinamo v LP je bil kanonfuter za ostale ekipe.....v povprečju je dobival po 4 gole na tekmo....
mojster44
14. 08. 2019 11.35
+6
maribor je boljši hehehe s milaničem na čelu :-)
Apa?51
14. 08. 2019 11.28
+10
Bravo Milane majstore.
machines
14. 08. 2019 11.21
+2
so se hrvati odahnil ko je maribor izpadu
random15
14. 08. 2019 11.29
+1
Hotel si reci da bi nam bilo se lazje ce bi maribor zmagal...
Klonraje
14. 08. 2019 11.54
+0
ja sigurn....bi jih ribič Darko kar z sardelami ciljau