Liga prvakov

Solari pred tekmo z Romo pod pritiskom: 'Dela Lopeteguijeve napake'

Rim, Madrid, 26. 11. 2018 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Optimizem, ki se je okoli ekipe madridskega Reala ustvaril po prihodu novega trenerja Santiaga Solarija, je (vsaj delno) izhlapel s prepričljivim prvenstvenim porazom v Eibarju (0:3). Solari bo z varovanci zato pod drobnogledom španskih medijev in javnosti že na torkovi tekmi Lige prvakov v Rimu, veliko pa naj bi povedala že njegova izbira prve postave.

Solari naj bi pred tekmo, ki si jo boste lahko v torek ob 20.40 ogledali na Kanalu A in VOYO, razmišljal o spremembah v prvi postavi. Začel bi lahko Isco, na klop pa se bosta najverjetneje preselila Marco Asensio in/ali Gareth Bale.

Dnevnik AS tako kot večina madridskih medijev (še) ni končal z analizami prepričljivega poraza madridskega Reala z Eibarjem, ki je razgalil vse pomanjkljivosti belega baleta na prvenstveni tekmi na stadionu Ipurua (0:3). Belemu baletu naklonjene medije skrbi predvsem to, da je predstava članske ekipe v Baskovski pokrajini močno spomnila na tiste, ki so jih aktualni evropski prvaki prikazovali v zadnjih tednih vladavine baskovskega trenerja Julena Lopeteguija.

TEKMA

Njegov naslednik Santiago Solari prve tekme od potrditve, da mu je predsednik Florentino Perez zaupal stalno službo, ne bo ohranil v lepem spominu. AS mu je po sobotnem porazu naštel kar nekaj "grehov", med njimi tudi kritje hrbta nerazpoznavnemu valižanskemu zvezdniku Garethu Balu, ki so ga označili kar za "večno zaščitenega".

Solari (na fotografiji) je v Eibarju po mnenju španskih medijev dobil "lekcijo" izkušenega trenerskega lisjaka Joseja Luisa Mendilibarja.
Solari (na fotografiji) je v Eibarju po mnenju španskih medijev dobil "lekcijo" izkušenega trenerskega lisjaka Joseja Luisa Mendilibarja. FOTO: AP

Solari se ga ni upal posesti na klop
"Pritoževal se je v Kijevu (ob zmagi Reala nad Liverpoolom v finalu Lige prvakov, op. a.), zahteval je, da bi vedno igral. 'Moram igrati vse tekme,' je dejal Bale, ki ga je dvignil gol s škarjicami, ki ga je zabil Liverpoolu," se spominja madridski športni časnik. "Od 19. septembra pa je zabil le en gol. Na šestih tekmah pod Lopeteguijem ni zadel. Solari je prišel in ga javno opozoril, od njega zahteval več, a se ga ni upal posesti na klop. Na Ipurui je kljub poraznim številkam madridsko enajstico proti Eibarju (21 izgubljenih žog, samo deset podaj na nasprotni polovici) na igrišču zadržal vseh 90 minut. Tudi Solari je padel pod valižanski kamen."

BALE

Kot "čudno" so označili tudi Solarijevo rešitev z Danijem Ceballosom, ki je na severovzhodu države neuspešno nadomeščal poškodovanega Casemira. Lopetegui je na položaju nezamenljivega Brazilca poskusil s Tonijem Kroosom, a naj bi Nemec hladnokrvno zavrnil zdaj že bivšega trenerja. AS se čudi, zakaj priložnosti nista dobila bolj naravni Casemirovi zamenjavi Marcos Llorente (ni bil niti vpoklican) in Federico Valverde

'Taktično ga je razmontiral'
"Kljub temu, da ga je (trener Eibarja Jose Luis, op. a.) Mendilibar taktično 'razmontiral' z zadušljivim pritiskom, Solari ni znal izkoristiti 15 minut premora, da bi ekipo ponovno spravil v red. To se je, denimo, pripetilo tudi Lopeteguiju v Moskvi (1:0). Tudi na Pizjuanu, ko so (na tekmi s Sevillo, op. a.) v prvem polčasu padli trije goli (3:0). Solari ne samo da ni dvignil Madrida, Eibar je v 51. minuti zabil za 2:0 in 3:0 pet minut kasneje," še piše dnevnik AS, ki omenja neposrečene menjave (Isco je v 62. minuti zamenjal Luka Modrića, že prej pa je poškodovanega Alvara Odriozolo zamenjal Daniel Carvajal).

"Vstop Viniciusa v 73. minuti namesto (Marca) Asensia ni spremenil ničesar. Estetična poteza, ki skorajda nič ne koristi Brazilcu in pod pritisk ponovno postavlja Asensia, ki ne stori koraka naprej. Določeno nepremičnost z menjavami je kazal tudi Lopetegui," dodaja AS.

Liga prvakov

Ramos: Ko nimaš pravega odnosa ...
Odmevale so tudi besede kapetana Sergia Ramosa, o katerem so se pred tekmo zaradi domnevne zlorabe nedovoljenih poživil razpisali svetovni mediji zaradi razkritij Der Spiegla in Football Leaks. Ta zgodba kljub zagotovilom Evropske nogometne zveze (Uefa) še ni končana, saj naj bi hud prekršek Ramos storil tudi na ligaški tekmi z Malago. A v soboto je bil v prvem planu poraz z Eibarjem.

"Ko nimaš pravega odnosa, se zgodijo takšne reči," je predstavo svojega moštva precej ostro kritiziral Ramos, dnevnik AS pa dodaja, da je Real pokazal šibkost v obrambi, ki je bila značilna že za obdobje pod Lopeteguijem. 

"Ni se videlo jajc, ki jih je zahteval Solari pred gostovanjem v Melilli. Ta Madrid iz sezone 2018/19 je v tem obdobju prvenstva prejel že toliko golov (19), kot jih je nazadnje pred  točno desetimi leti. Pet od teh na zadnjih dveh gostovanjih belih (Vigo in Eibar). Madrid se je ugašal pod Lopeteguijem in to se dogaja tudi s Solarijem," še piše športni časnik iz Madrida.

POSTAVI

PRIMERJAVA

Real vs Roma in PSG vs Liverpool
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
26. 11. 2018 17.54
+3
Na včerajšnji dan leto nazaj pa je Ronaldo zabil 2 gol v sezoni 2017-2018 in postal 7. strelec.... pa ne La lige...... ampak Reala...... , za naslednja dva zadetka pa je spet rabil 2 meseca... in vi o nekem najboljšem golgeterju... ha,ha,ha...Rončijevi lubčeki....
Campeones36
27. 11. 2018 08.24
+1
CR7 je pomeni za ekipo dosti več kot samo njegovi goli. Je pravi motivator in s svojo prisotnostjo povleče 2 do 3 igralce na sebe, kar da drugim več prostora.
resnicaosvobaja
26. 11. 2018 17.47
+4
Do sedaj Zidane edini brez napak in -17 točk zaostanka
igyyp
26. 11. 2018 17.11
+1
En nič Solari kriv. Vsi so tako razštelani da bog pomagej. Če se sami igralci skupaj ne sestavijo, jih noben trener ne bo. Letati brezglavo na igrišču, je poden in trenutno žal je to RM. Me kar strese ko se spomnim na jutrišnjo tekmo neglede na to da je Roma izgubila, vseeno igra bolje od RM. Kaj je tu težkega zarazumet. Vsi so zanič od nosonje pa do Bale, mogoče res boljš da spravi castilo na tekmo, mladi majo vsaj motivacijo.
BBarca
26. 11. 2018 18.22
+1
Ali pa sprejet zakon, da se igralce izplačuje po učinku. To bi rešilo mnogo problemov v nogometu
igyyp
26. 11. 2018 20.26
+1
BBarca: sam pol bodo stavkat začel, ampak dobra ++++++ lep večer ti želim ;)
ehjaehja
26. 11. 2018 13.40
-7
Zidane je bil velik trenerski čarovnik tako kot je on znal motivirati igralce jih ni noben nikoli,in tudi ko so zgubili so se borili do konca in napadali in nizali priložnosti mnogo krat celo preobrnili tekmo,so pa imeli tudi neponovljivega najboljšega golgeterja v zgodovini nogometa na najtežjih tekmovanjih CRISTIANA,KER sta pa ta dva skoraj skupaj odšla je nastala vrzel ki jo bo težko zapolniti vsaj še dve leti:) da poenostavimo mladoletnim navijačem katalonije: to je isto kot da bi v eri Barcelone odšli pep ter Messi skupaj.
265004
26. 11. 2018 14.29
+1
mariomandzukic
26. 11. 2018 12.24
+6
Isco ki gre pocas v 28 leto starosti,je zal nc vec kot pa vecni talent.to kar je ucasih bil Guti,to je dans Isco,se pravi vecni talent,katerga se velik prevec forsira in to sam zarad tega kr je Spanec.gre za staromodnega vezista,ki je v postavah 4-3-3,4-4-2 prakticno neuporabn.Zidane je sam zarad njega razvil tole 4-3-1-2 formacijo,Real pa nazalost nikol slabse ni igral.komaj cakam da Real prpelje Brozovica in da vrne iz posoje Kovacica,da teh polproizvodov ala Isco,Asensio,Ceballos.,. nebomo vec rabl gledat v belem dresu
Maxx365
26. 11. 2018 12.57
+9
Tako Brozović kot Kovačić sta ena čisto povprečna igralca, zato ne verjamem, da bi Real na njiju gradil svojo prihodnost, ampak bo moral pripeljati kaj bistveno bolj kvalitetnega.
igyyp
26. 11. 2018 20.35
Maxx365: To enim ne moreš dopovedat. Če bi bilo po moje bi nosko prvi odletu iz RM, kova pa najbolj da je tam kjer je.
cripstoned
26. 11. 2018 10.19
-11
nori bi bili navijaci real madrida ce bi letos upali na naslov lalige ali lige prvakov....potrebno je razumeti da bo brez zidana in ronalda potreben cas in nekaj sezon brez pokala da se ekipa vrne na pota stare slave....meni je vazno da se trenutna ekipa in trener ucijo iz zmag in porazov, da rastejo kot ekipa in se uigravajo....imajo top mlade igralce ki bodo spet rusili vse pred sabo ...potreben je samo cas in tega jim navijaci ne bomo zamerili....z 3x zapored osvojeno ligo prvakov so si kupili vsaj 3 naslednje sezone brez uspeha potem pa bomo tudi navijaci zahtevali vec.....verjamem v ta klub verjamem v te mladenice in verjamem v uspeh...na dolgi rok smo ze tako ali tako zmagovalci in vsem kritikom bom to SPET morali dokazati pa ceprav se realu ni potrebno dokazovati nobenemu.....reeeeeeeaaaaaaaal maaaaaaaaaaaadriiiiid...13&33
265004
26. 11. 2018 10.24
+7
cripstoned
26. 11. 2018 10.46
-14
tukaj je tema liga prvakov...klub za katerega navijaca se imas lahko da petko samo ronaldu....kar se pa rome tice pa tudi mislim da ni potrebno omenjati lanskeg debakla spancev proti dzeku in co ....
Kollerik
26. 11. 2018 11.34
+8
"Debakl", v bistvu pa neskončen material za onaniranje zate in tebi podobne... je bil skupni rezultat 4:3 Rome proti Barci lansk let v LP...torej minimalna zmaga... toda zadnje čase se je pojavil nek super vrhunski klub, ki kljub vsem svojim silnim trofejam izgublja s kar 0:3, 1:5 itd.... le kateri klub bi to lahko bil...
Anticripstoned
26. 11. 2018 12.00
+2
Anticripstoned
26. 11. 2018 12.00
+2
Anticripstoned
26. 11. 2018 12.03
+3
Zgubit proti Eibarju 3:0, sevilli 3:0 Proti enim rusom v LP za katere še nisem slušou?? crisp to je razprodaja ugleda kluba...največja možna sramota. Ti bluzi kar hočeš ampak Realček trenutno nabije Rudar 5:0. in ti bi po porazu reku ni Cr7 ni Zidana. poraz pričakovan se gradi nova ekipa????
Anticripstoned
26. 11. 2018 12.04
+2
Crisp skos bluziš Assensio Vince skis bluzuš onadva naskednika Cr7. Po zadnjih sramotah si pozabu oz. obrnu ploščo
mariomandzukic
26. 11. 2018 12.26
+5
Real je z Zidanom in Ronaldom osvojil komi 1 laligo.tud lani z Zidaom in Ronaldom so bili v veliki krizi.da o Barcinih zmagah z 3 ali vec goli razlike niti ne pisem
dark horse
26. 11. 2018 12.34
+2
Zakaj pa potem pišeš o prvenstvu in pišeš številke ker le to znaš. Pacientek,hitr po aparat
265004
26. 11. 2018 12.49
+3
ok pol daj pa šestko-6,jaz ti dam pa dvojko za tale spis...
cripstoned
26. 11. 2018 13.15
-3
kollerik...nekoncen material za moje in meni podobne (madridiste) je veselje ki smo ga osvojili se v tem letu...3x zapored je ta razlog...datum 28.5. je pa datum kjer ste vsi hejteri postali dozivljsensko odvisni od aparatov na katerih ste trpeli zadnjih 5let in boste do konca....to kar ima real nima nihce.....CE bi to imela barca nocem niti pomisliti kaj vse bi bral od vas hejterjev reala ki se imate za navijace barce....
cripstoned
26. 11. 2018 13.20
-4
antijaz..v zadnjih letih smo ponizali vse ekipe ki igrajo profesionalen nogomet...doma in v gosteh...v nemciji, spaniji, angliji in italiji...osvojili smo vse kar se osvojiti da.....najtezje tekmovanje 3x zapored 4x v 5sezonah skupno 13x ....seveda boste ti in ostali trpeci hejteri omenjali sodnike, pereza, generala franca ampak to je vasa stvar oz vasa bolecina.....vse te lovorike do letos so razlog zakaj me razni porazi proti eibarju, petarda proti barci itd niti malo ne ganejo....se vedno sem ponosen navijac real madrida dalec najvecjega kluba v zgodovini nogometa.....tako da boljse da uzivas v nasi nesreci ker ko bo spet prisel nas cas bodo spet padali rekordi ki smo jih samo mi postavili....hahahahah
Anticripstoned
26. 11. 2018 10.19
+2
sej...počasi vse na droge...inekvije pa to...ko primejo droge dobimo 11 Ramosov...poškodovanje igralec pod vpluvom drog...uspeh in zmage zagotovljeni
cripstoned
26. 11. 2018 10.25
-10
fihner
26. 11. 2018 11.40
+0
Ko ne veš, kaj je huje, bolečina ali mraz...
Anticripstoned
26. 11. 2018 11.54
+3
crisp navijat in non stop omenjat neki kar so dosegli zadrogirani je bolano. poišči si pomoč
cripstoned
26. 11. 2018 13.16
-3
messi ne bi obstajal ce ni bilo rastnega hormona in ostalih boosterjev ki jih je prejel kot clovek....ce bi messija dali na doping bi to bila se hujsa afera kot pa je bila z armstrongom v kolesarstvu....
Kollerik
26. 11. 2018 09.03
-1
Očitno hočejo trenerje za vsako ceno spremeniti v nekakšne čarovnike....
apodgra
26. 11. 2018 08.48
+11
Bilo kateri trener bi bil in vodil to ekipo Reala , ne bi preprečil ugašanja oziroma nazadovanja . Vse je glavah in nogah igralcev Reala. Noben trener ne more igrati namesto njih. Taktika in strategija ne zagotavljata zmage ekipe . Še enkrat ,igrajo samo igralci in on sami odločajo o svoji igri Če bi trener imel odločilen vpliv na potek same tekme , potem ni trenerja , ki bi škodoval svoji ekipi . Trenerji s svojo taktiko in strategijo reševali ne kvaliteto svoje ekipe.
Trend01
26. 11. 2018 09.08
+26
Ja, to bo. Pa poglejmo. Manchester City pod Guardiolo ali Pellegrinijem. Ni razlike? Liverpool pod Kloppom ali Rodgersom. Ni razlike? Tottenham pod Pochettinom ali Villas-Boasom. Ni razlike? Chelsea pod Sarrijem ali Mourinhom. Ni razlike? Mourinho proti vsem. Ni razlike? Arsenal pod Emeryjem ali Wengerjem. Ni razlike? United? Škoda sploh omenjati. Da o španskih sploh ne govorim. Lahko izpostavim Barcelono in Real. Ni razlike? Pa npr. Bayern pod Kovaćem ali Guardiolo ali Heynckesom? To bo; trener nima veze. Naj igralci sami igrajo in se gredo "demokracijo". Trener jih mora pripraviti taktično, fizično in psihološko. No, po tvoje trener pač ni pomemben. Plače imajo pa "že skoraj" tako visoke kot nogometaši.
BBarca
26. 11. 2018 09.29
+10
@trend01 Mourinho proti vsem pa zmaga. Haha bravo... se pa strinjam da je trener fuuuul pomemben
265004
26. 11. 2018 10.17
+5
apodgraj mal si ga v kamen s tole izjavo,verjetn nikol nisi bil član kakega kluba....na malo višjem nivoju...
cripstoned
26. 11. 2018 10.21
-11
apodrga....ti pac ne razumes nogometa zato so tvoji komentarji taksni....
sportko47
26. 11. 2018 10.47
+10
Dejstvo je Crisp , če ti res razumeš nogomet , potem to pomen da ga noben drug ne razume ! Ampak res noben !
sportko47
26. 11. 2018 10.51
+6
Trend se kopa v plusih !!! To se pa redko zgodi ! Vidš da se da Trendek ... pa je razlika , je boljš občutek kot v rdečem se valat ! Sam kej pametnega je treba napisat !
cripstoned
26. 11. 2018 10.58
-6
sportko ce so tebi plusi in minusi vrhunec dneva potem izvoli.....jaz vedno pisem resnico in minusi so dokaz koliko ljudi zaboli....trend vam tudi v komentrajih o realu pove resnico pa ga minusirate....zakaj...ker veste da ima prav...pri meni je enako le da poleg tega da veste da imam prav zacutite se bolecino ker omenjam 3x zapored 4x v 5 letih itd....hahahaha...v jok pa bo...
sportko47
26. 11. 2018 11.06
+7
Sam res , ponavad če misliš da ima tisti ki piše prav in govori resnico mu daš minus ... res logično ! Ne morm verjet kva teb vse rata razložit ! Ti nisi kr tko ..
krnekilojz
26. 11. 2018 11.07
+4
ti vedno lažeš zato pa imaš tok minusov, ne pa da govoriš resnico! še tvoji beli ti dajejo minuse, če bi pa tvoji vedeli kdo si v resnici bi te pa že zatolkli!
cripstoned
26. 11. 2018 11.18
-9
moja resnica je vasa bolecina...zato mi dajete lahko se po 100minusov ko vam ne bo pomagalo.....boljse da se sploh ne oglasate v temah reala...kdaj pa je tu nekdo od vas hejterjev napisal pameten komentar? ......tema o barci vsega 5 komentarjev.....tema o realu 100+ komentarjev...a je to tudi laz? ali resnica? daj minus in pojdi naprej...
Kollerik
26. 11. 2018 11.27
+7
Vse te tone, vsi ti šleperji munusov....., ki jih redno prideluješ in si v tem .....poleg svojega drugega jaza zapiraća in zadnje čase še unga čevapsona.... , nekaj pomenijo, se ti ne zdi?
Anticripstoned
26. 11. 2018 12.45
sportko47
26. 11. 2018 13.49
+3
To je res da je na Real sto ( 100 ) komentarjev , sam od tega je 85 tvojih !