Liga prvakov

Solari z Realom še ni prejel gola: 'Trenerju je potrebno dati priložnost do konca sezone'

Madrid, 08. 11. 2018 12.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./J.K.
Komentarji
9

Argentinski strokovnjak Santiago Solari, ki ima pri Realu, vsaj za zdaj, vlogo začasnega trenerja, še na tretji tekmi z galaktiki ni prejel gola. Čeprav mu v tem času nasproti niso stali ravno ugledni tekmeci, pa mimo tega dejstva španski mediji ne gredo. Real je med drugim v Ligi prvakov na Češkem visoko ugnal Viktorio Plzen (5:0).

Sergio Ramos
Sergio Ramos FOTO: AP

Na tekmi skupine G nogometne Lige prvakov je branilec naslova Real Madrid v gosteh pri Viktorii Plzen visoko zmagal. Špance je v vodstvo popeljal Karim Benzema v 21. minuti, že dve minuti zatem je bil uspešen še Casemiro. Benzema je v 37. minuti zadel že za 3:0, Gareth Bale pa v 40. za 4:0. Toni Kroos je v 68. minuti poskrbel za "petardo". Vmes je vselej nepopustljivi in (pre)večkrat agresivni kapetan galaktikov Sergio Ramos nasprotniku Milanu Havlu razbil nos.

Solari bo lahko na klopi kot začasni trener le dva tedna, saj pravila španske nogometne zveze določajo, da lahko začasni trener A-ekipo vodi največ 14 dni, nato pa mora podpisati uradno pogodbo. Argentinec se je z zmago v Plznu sicer vpisal v zgodovino belega baleta kot šele drugi trener od leta 1957, ki je prve tri tekme na klopi Madrida dobil brez prejetega gola.

Mediji poročajo, da glavni sodnik ne bi storil napake, če bi kapetanu Reala pokazal kar pot v slačilnico. "Opravičil sem se domačemu nogometašu. Upam, da bo z njim vse v redu. Ko pogledam nazaj, ne bi smel iti tako brezkompromisno. A takšne stvari se seveda v žaru borbe dogajajo," je Marci zaupal Ramos, ki hvali, tako kot večina nogometašev iz tabora belega baleta, delo začasnega trenerja Santiaga Solarija.

"Odlično mu gre. Dobro nas drži skupaj. Mislim, da si je hipoma prislužil spoštovanje slačilnice. To je najpomembneje. Tudi na igrišču delujemo z repom in glavo. Nič čudnega, da na zadnjih treh tekmah sploh nismo prejeli zadetka," je dejal štoper Reala.

Santiago Solari
Santiago Solari FOTO: AP

Podobno razmišlja tudi strelec dveh zadetkov v Plznu Karim Benzema. "Ne razumem, da bi trener na klopi ostal mesec ali dva. Po mojem bi Solari moral ostati do konca sezone," je španski Marci hitel razlagati večkrat kritizirani 30-letni Francoz, ki pa je po dveh golih proti Viktorii vstopil v ekskluzivni klub. Postal je sedmi igralec Reala z doseženimi 200 goli, za kar je potreboval točno 429 tekem v snežno belem dresu. Solari, nekdanji dolgoletni član belega baleta, je bil po tretji zaporedni zmagi brez prejetega zadetka (gol razlika 11:0), zelo zadovoljen s predstavo svojih varovancev.

"Veliko več ne morem zahtevati. Resno smo igrali ta dvoboj, ogromno stvari je bilo dobrih in zabili smo tudi pet lepih zadetkov," je Marci zaupal 42-letni strokovnjak, ki bo vsaj še naslednjo tekmo domače Primere Division na klopi galaktikov, potem pa njegova usoda še ni jasna.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KavčStrokovnjak
09. 11. 2018 07.40
-3
Vsi evropski športni mediji pišejo o čudežnem dečku Viniciusu Jr. Samo pri nas ne. 24h piše o CR in daje poudarek Serie A. Ne vem zakaj. Treba se je sprijaznit, da je CR preteklost, Vini pa prihodnost. Poba ima ves potencial, da podre vse rekorde CR. Ampak pomembno je, da se piše o CR in Messiju, kot da ni več rivalstva med Barco in Realom iz Madrida.
Kollerik
09. 11. 2018 08.24
+5
Messi in CR sta še vedno daleč (poudarek na daleč!) pred vsemi, kar njune rezultate si poglej. Mislim....kar 10 letna popolna dominacija dveh nogometnih genijev... tega do sedaj še ni bilo. In dokler veliko drevo še stoji, so mladike spodaj pač v senci. Toda ne skrbi, leta delajo svoje, tako bo tudi Realov up Vini prišel na svoj račun, pa Mbappe in še nekaj bajboljših. Vprašanje je le, če bo kdo od njih na koncu sploh imel vsaj prilbližno tako uspešno statistiko, kot jo to imata Messi in Ronaldo.
KavčStrokovnjak
09. 11. 2018 08.33
Soglašam s tabo. Ampak saj veš kako je. Nič ni večno in pokopališča so polna nenadomestljivih ljudi. Mulo je potrpežljiv in skromen. Čakajo ga velike stvari. Tako kot bosta bledela Messi in CR, tako bo Vini rasel in nas razveseljeval s svojimi mojstrovinami. Res ga je užitek gledat igrat. Ginga muy bonita!
KavčStrokovnjak
09. 11. 2018 08.37
Spotaknil sem se zgolj ob dejstvo, da je Vinicius Jr. Realov nakup izpred parih let, ki je (končno) prispel v klub. Ga ni medija (športnega seveda), ki ne bi pisal o njem. Tile pisunčki kurji pa poznajo samo Messija in CR in jih kaj več niti ne zanima. Čudim se, da sploh spišejo/skopirajo kak članek iz premiershipa. Samo moraš bit pa res slep, da ne prepoznaš talenta, kot je Vini.
resnicaosvobaja
09. 11. 2018 15.00
Eno je talent, ki ga imaš pri 19 letih in igraš v 3.španski ligi, drugo pa je talent, ki igra vidno vlogo v prvem moštvu pri 17 letih...Ko potegneš vzporednice praktično še nimaš kaj primerjati... takšnih talentov je ogromno ...kje pa je največji nogometni dragulj izpred 2 let Martin Odegaard ?
ehjaehja
08. 11. 2018 22.09
+2
Naj ostane zgleda samo naj da več mimutaže viniciusu saj človek do zdej še ni razočaral:)
poserjemsenavas
08. 11. 2018 20.13
+1
prehitro za ocene
le?o
08. 11. 2018 16.02
+7
Ne bi konkretno ocenjeval solarija a dejstvo je da so vceraj izgledali kot ekipa in po dolgem casu so pokazali zeljo po zmagi. Solariju pustiti proste roke in cas, fantje bodo pa ze pridobili potrebno samozavest nazaj. Ta stare ase puscat na klopi en mesec da pocasi pridejo v staro formo, ta cas pa mladi naj se kalijo.
Definbahija
08. 11. 2018 15.36
+3
In Ramos naj bi bil vzor mladim nogometašem?