Liga prvakov

Neymar in Marquinhos v Manchestru zrežirala pomembno zmago Parižanov

Manchester, 02. 12. 2020 21.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
M.G., A.V.
Komentarji
39

Nogometaši PSG-ja so v 5. krogu skupinskega dela Lige prvakov na sila pomembni tekmi premagali zasedbo Manchester Uniteda s 3:1 in tako storili velik korak k napredovanju v izločilne boje Lige prvakov. Za rdeče vrage bo ključna tekma v Leipzigu v zadnjem krogu skupine H, kjer potrebujejo vsaj remi.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Zmaga PSG-ja
    02:19
    Iz 24UR: Zmaga PSG-ja
  • Prvi del vrhuncev sredinih tekem Lige prvakov
    12:45
    Prvi del vrhuncev sredinih tekem Lige prvakov
  • Drugi del vrhuncev sredinih tekem Lige prvakov
    13:48
    Drugi del vrhuncev sredinih tekem Lige prvakov

 

Za dodatno mero razburljivosti v skupini H je tik pred začetkom tekme na Old Traffordu poskrbela novica iz Istanbula, kjer je polfinalist pretekle sezone Lige prvakov RB Leipzig, za katerega igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, skorajda zapravil vodstvo s 3:1, a na koncu le vpisal izjemno pomembne tri točke ob slavju s 4:3. Odločilni zadetek je dosegel 24-letni norveški napadalec Alexander Sorloth. 

Domači strateg Ole Gunnar Solskjaer se je odločil, da bo v začetno postavo uvrsti vročega Cavanija, ki je poskrbel za ligaško zmago vragov v Southamtponu. Vsaj malce je presenetil s tem, ko je na klopi za rezerviste pustil Donnyja van de Beeka, razumljivo pa je tam obsedel Paul Pogba, ki se šele vrača po poškodbi. Na drugi strani je trener Thomas Tuchel, ki mu s Parižani v tej sezoni vse ne gre po načrtih, odločil za izjemno ofenzivno postavitev, prednost pred ofenzivnim vezistom Angelom Di Mario pa je dobil letos zelo vroči italijanski napadalec Moise Kean.

Ofenzivna usmeritev se je Tuchlu hitro obrestovala, in sicer že v šesti minuti tekme. Za sanjski začetek Parižanov je poskrbel prvi zvezdnik ekipe Neymar, ki je po odbiti žogi po strelu Kyliana Mbappeja mojstrsko ukanil vratarja Manchester Uniteda. Po odbiti žogi je z desne strani iz težkega položaja z desnico premagal Davida de Geo.

V 10. minuti pa je precej bolje posredoval De Gea, ki je zaustavil poskus Alessandra Florenzija z roba kazenskega prostora. Prvi obetavnejši poskus domačinov, ki so bili v uvodnih 15 minutah v močno podrejenem položaju, je prišel preko Marcusa Rashforda v 16. minuti tekme. S kakšnih 20 metrov je Anglež sprožil preskromno, da bi resneje ogrozil vrata Keylorja Navasa. Le dobro minuto pozneje bi lahko PSG povišal vodstvo, toda strel Neymarja s polškarjicami po novem obleganju vrat rdečih vragov ni bil dovolj močan, da bi presenetil De Geo. V 21. minuti pa smo videli tisto, česar si ne želimo videti na zelenicah – vsestransko prerivanje nogometašev, potem ko je Fred z glavo odrinil Leandra Paredesa, ki je hitro teatralno padel. Glavni sodnik tekme Daniele Orsato je po ogledu videoposnetka ocenil, da je šlo le za petelinjenje in Brazilcu pokazal 'le' rumeni karton. Manchester United je imel precej sreče v 32. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Rashford, nogo pa je postavil Danilo Pereira, od katerega se je žoga odbila v mrežo Davida de Gea, ki je krenil na oddaljeno vratnico. Čeprav je portugalski vezist močno spremenil smer žogi, so Uefini uradniki gol pripisali Rashfordu, tako je na semaforju Old Trafforda pisalo 1:1.

PSG se je po prejetem golu nemudoma preselil v napad, dvakrat je nevarno zagrozil Mbappe, prvič je njegov strel po bloku enega od domačinov letel za las mimo vrat Uniteda, v drugem primeru pa je De Gea žogo zlahka ujel. Kljub terenski premoči Parižanom ni uspelo priti do resnejše priložnosti, tako da je ob polčasu na semaforju Old Trafforda pisalo 1:1. 

Igralec tekme po oceni Sofascore
Igralec tekme po oceni Sofascore FOTO: Sofascore.com

Rdeči vragi – obe ekipi med premorom nista opravili menjav – bi lahko na začetku drugega polčasa hitro povedli, ko so izpeljali krasen protinapad po desni strani. Imenitno priložnost pa je zapravil Anthony Martial v 49. minuti, ko ga je z nesebično podajo zaposlil strelec prvega zadetka vragov Rashford. Martial je na razočaranje Unitedovih navijalčev – mnogi so zagotovo žogo že videli v mreži – sprožil prek pariških vrat. Nov izjemen protinapad rdečih vragov je prišel v 57. minuti, ko je Edinson Cavani, nekdanji član PSG-ja, ki so se mu prav pred začetkom te sezone odrekli v Parizu, zadel prečko pariških vrat. Nato bi njegovo napravo skorajda moral popraviti Martial, a je znova preveč predvidljivo sprožil, tako da je Marquinhos z drsečim štartom še uspel blokirati poskus Francoza. V 64. minuti pa je prečko na drugi strani zadel Marquinhos, in sicer ob poskusu z glavo z desne strani, a je bil vendarle kar daleč od uspeha, precej dlje kot Cavani malce pred tem.  Marquihnhos je 'napako' popravil v 69. minuti, ko je matiral De Geo po akciji s kota. Ob tem je ob strelu z neposredne bližine za las ubežal prepovedanemu položaju in popeljal Parižane v novo vodstvo. 

Za nameček je Orsato minuto zatem strogo izključil Freda, ki si je ob drsečem startu kljub izbijanju žoge prislužil rumeni karton. Odlično je v 80. minuti z roba kazenskega prostora sprožil rezervist Paul Pogba, ko je poskusil z volejem iz težkega položaja, žoga pa je letela le za nekaj centimetrov prek vrat PSG-ja. V 89. minuti je Mbappe sebično odigral protinapad PSG-ja, ko bi lahko podal Neymarju, a se je francoski napadalec raje odločil za strel na oddaljeno vratnico, njegov poskus pa je romal mimo Unitedovih vrat. Neymar je podajo le dočakal v prvi minuti sodnikovega dodatka, ko ga je zaposlil rezervist Rafinha, brazilskemu virtuozu pa ni bilo težko zadeti v nebranjeni del mreže domačinov za končno zmago PSG-ja s 3:1. 

Liga prvakov, skupina H, 5. krog: 
Manchester United - PSG  1:3 (1:1)
Rashford 32.; Neymar 6., 90+1. Marquinhos 69.
RK: Fred 70.

Statistika tekme Man Utd - PSG
Statistika tekme Man Utd - PSG FOTO: Sofascore.com

Postavi:
Manchester United: De Gea, Wan-Bissaka (Ighalo/90.), Lindelöf, Maguire, Telles, McTominay, Fred, Rashford (Pogba/74.), Fernandes, Martial (Greenwood/79.), Cavani (van de Beek/79.). 

PSG: Navas, Florenzi (Kehrer/79.), Marquinhos, Diallo (Gueye/90.), Kimpembe, Verratti (Rafinha/79.), Danilo, Paredes (Herrera/65.), Neymar, Mbappe, Kean (Bakker/65.).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.20
23.20
22.59

Še tretji zadetek gostov za pomembno zmago v 'Teatru sanj'

94'

Konec srečanja na Old Traffordu

Pred zadnjim krogom se je stanje v skupini H z nocojšnjo zmago Parižanov (1:3) na Old Traffordu še dodatno zapletlo. Varovancem Thomasa Tuchla na zadnji tekmi proti Basaksehirju zadostuje že točka, Unitedu pa v obračunu s Kamplovim Leipzigom zmaga ali prav tako točka za napredovanje med 16 najboljših moštev stare celine.

22.53

Zadetek Marquinhosa v sliki za vodstvo PSG-ja z 1:2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

beno99
03. 12. 2020 20.19
To da pa je giroud dal 4 gole na eni tekmi pa sploh ni potrebno omenit. Bravo novinarji
PoredniPubec
03. 12. 2020 16.07
kaj si na drogah pisal to?
blazter
03. 12. 2020 10.16
-3
Ni me navdušil. Pač, ne zdi se mi takšna dodana vrednost v ekipi.
Maxx365
03. 12. 2020 14.44
+3
Najboljši igralec tekme, z dvema doseženima goloma Man Unitedu za zmago na tujem, ti ni dodana vrednost klubu? LOL
delbond
03. 12. 2020 09.49
+1
pa ta Neymar je res genij nogometa...če noče mu ne moreš žoge vzet brez prekrška...trenutno daleč najmočnejši individualno na svetu...noro...kdor se spozna in igra nogomet ve kako je težko biti tako dober...bogi obrambni igralci...
Roglič šampion
03. 12. 2020 09.55
+4
najboljsi na svetu ne...A imas prav, izjemen je. Ce gledamo kvaliteto, je takoj za messijem in ronaldom. No, morda se za de bruynejem, to pa je tudi to. Skoda, da je toliko poskodovan, a ko igra, ponavadi igra odlicno.
delbond
03. 12. 2020 10.12
+4
Roglič šampion
03. 12. 2020 10.40
+2
mpk2
03. 12. 2020 09.37
-3
Dejansko sta "zrežirala" skupaj z makaronarom in piščalko!
cripstoned
03. 12. 2020 09.22
+3
koncno smo docakali tudi v ligi prvakov dobro tekmo...veliko priloznosti na obeh straneh, rdeci karton samo se penal je manjkal in videli bi vse....martial je imel lepo priloznost ampak je spet dokazal svojo nesposobnost, cavanijev lob skoda da ni odsel v mrezo....fred bi moral biti izkljucen za 1.polcasu....pri psgju pa je premegala individualna premoc...mbappe in neymar sta razred zase in ravno to je vceraj prevagalo...seveda ne smemo pozabiti marquihosa in navasa ki sta pravtako odigrala vrhunsko...skoda da se v ostalih skupinah ni tako zanimivo kot bo v skupini H...united, psg in leipzig imajo po 9tock... s tem da bo psg imel lazje delo z basaksehirom, united pa na vroce gostovanje k leipzigu...
Od Halerja ati
03. 12. 2020 09.59
+0
res je bla dobra tekma že prvi polčas je rezervna Barcelona zabila 3 zadetke. a pol si se pa zjoku med polčasom pa prestavil na PSG? a v tork ti ni bla dobra tekma med Šahtarjem pa RM? Men je bla vrhunska hahahahah
Roglič šampion
03. 12. 2020 10.06
+0
zanimivo bo v tej skupini in tudi v realovi skupini. 2 skupini ki bosta verjetno najbolj zanimivi. PSG zdaj z zmago v zadnjem krogu bo osvojil skupino, to je jasno. Tudi remi jim zagotavlja vsaj 2. mesto v skupini. Tako da so res v odlicnem polozaju.
cripstoned
03. 12. 2020 09.15
+2
mislim da je jasno kaj vse bi pisalo barcelonsko frocovje tukaj v kolikor bi real madrid zmagal na taksen nacin...ampak vazen je neymar in to da je po dolgem casu odigral dobro tekmo....dvojna merila? kakopak...
Roglič šampion
03. 12. 2020 09.22
+0
po dolgem casu? Ce ne spremljas, ne pametuj.
Roglič šampion
03. 12. 2020 09.23
+1
je pa drugace res ja, da izkljucitev freda je bila napaka...tisto je bila cista zoga...a napake se dogajajo, vedno so se, vedno se boji
cripstoned
03. 12. 2020 09.24
+2
ce hejtas ne komentiraj...hejter o spremljalnju a zgresi celoten komentar...sam sebe si ustrelil v koleno ...
cripstoned
03. 12. 2020 09.27
+5
fred bi moral biti izkljucen ze v prvem polcasu...ceprav je dobil rumeni karton za petelinjenje bi potem moral dobiti se 2.rumeni karton ko je z startom zamudil in stopil na nogo igralca psgja...tako so mu pa prizanesli...2.rumeni karton v 2.polcasu in izkljucitev pa napaka...ampak kot pravim fred bi moral videti rdece ze 1.polcasu...ampak to je se najmanj pomemben podatek...zelo lepa tekma..
Roglič šampion
03. 12. 2020 09.32
+1
kje ti vidis hejtanje? Da reces, da neymar ze dolgo ni odigral dobre tekme, je pa sam neumno...
Roglič šampion
03. 12. 2020 09.38
-2
govoril sem za 2. polcas in tisto izbijanje zoge...no za prvi polcas, bi se pa celo strinjal s tabo
Roglič šampion
03. 12. 2020 09.01
+1
pa naj se kdo rece, da je ney slab. Kar je naredil v akciji za zadnji zadetek, se preden je zadel, je bila carovnija. Nevem od kje so ljudje dobili idejo da je slab. Veliko poskodovan, a ko igra, ponavadi odigra odlicno
motorist_mb
03. 12. 2020 08.04
+5
Bravo PSG,samo Cavanija pa bzv nagnali Mario bi morali!
Matrax
03. 12. 2020 08.04
+2
United se je včeraj premagal sam. Krivda pa na Oleju. Martial greši in greši a igra še vedno več kor kdo drug. Za Freda se pa ve, ko ima 1x rumenega na računu, da ga je treba menjat. Sicer pa težko gledam tud šveda v obrambi.
Nimasmisla
03. 12. 2020 08.02
+0
z arabskim podkupninam in sodnikovo pomočjo
MirkS
03. 12. 2020 08.00
-1
TEDO84bv0MEDO
02. 12. 2020 21.52
+0
Neymar je vedno enak, meče in zvija se po tleh z na veliko odprtimi usti, kot da bi ga zalili z lavo.
Erin Straus
02. 12. 2020 21.42
-1
psg so vecinoma sami crnci in zelo dobro placani od arabskih sejkof in naftnih polj v egiptu in savdski barabiji!
Pinkman.
02. 12. 2020 21.41
-1
Upam , da pade kej na stavah danes. Včeraj je bilo bolj slabo. Hvala Real.
fasnga
02. 12. 2020 21.30
Oba bi morala dobiti rumen karton!
jebespolitiko
02. 12. 2020 21.26
-1
ta psg je pa sramota, same revice na igriscu pa igralci, kao udarec v obraz a igralec psg je naslonil glavo na freda, tko da bi on moral dobir rumeni karton, da ne govorim o nejmarju sam v ofsajdu stoji preplacancek, psg klub posrancev
Matrax
02. 12. 2020 21.22
+2
Za moj okus Ole ni trener za United.
Maximus
02. 12. 2020 20.51
+5
Cavani je prinesu to kar smo rabli. Neko ostrino in spretnost v samem kazenskem prostoru. Upam da ne govorim prezgodaj, ampak že dolgo nismo tako dobro izgledali. Je prava pot. Nikomur z nami ne bo lahko. Bruno je bil pa itak najboljši nakup po Van Persyjiu. Vodja, s pregledom, udarcem od daleč, skratka s potezo več. Imam spet metuljčke, ki jih že od odhoda Fergusona ni bilo na spregled. Dejmo Manchester.
titomeni
03. 12. 2020 08.18
-1
MarsallLaw
02. 12. 2020 19.57
+3
Glory glory Man Utd