Liga prvakov

Solskjaer komaj čaka na Cavanija

Manchester, 24. 10. 2020 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novinec v vrstah Manchester Uniteda Edinson Cavani bo kot kaže kmalu dobil priložnost za igro. Po prestopu iz Paris Saint-Germaina in selitvi na Otok je moral v karanteno in komaj čaka, da dobi priložnost. Verjetno bo še malce "zarjavel", saj od marca ni odigral tekme, trener rdečih vragov pa od Urugvajca veliko pričakuje.

Manchester United je uspešno začel z nastopi v Ligi prvakov, saj so rdeči vragi odnesli točke in pomembno zmago iz Pariza. Na stadionu Park Princev je United z 2:1 premagal Paris Saint-Germain. Tekmo je z golom v 87. minuti odločil Marcus Rashford. V Premier League pa jim ne gre povsem po načrtih, po štirih tekmah (odigrali so tekmo manj od konkurentov) so le na 15. mestu lestvice, z dvema zmagama in dvema porazoma. Sezona bo še dolga, trener Ole Gunnar Solskjaer pa velike upe polaga v napadalca Edinsona Cavanija, ki je kot prosti igralec okrepil United v prestopnem roku, a še ni zaigral v rdečem dresu.

Trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.
Trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer. FOTO: AP

Šef Uniteda pravi, da bi Urugvajec lahko dobil priložnost na derbiju proti Chelseaju, navdušuje pa ga nogometašev zavzet odnos na treningih. Cavani je v Manchester prestopil  iz PSG-ja, kjer mu je potekla pogodba, vendar je nato moral v dvotedensko izolacijo,  ko se je iz Pariza preselil v Anglijo. Za 33-letnega napadalca je to nov izziv, v  tem času je dobro treniral, saj je zadnjo tekmo odigral meseca marca. 

"Res je bil dolgo odsoten, kar se tiče nogometnega dogajanja, zato je potreboval nekaj časa. Je pripravljen, dobro je skrbel zase in v zadnjem času je veliko individualno vadil. Mislim, da je pripravljen za igro. Zelo je natančen in metodičen, kar se tiče treningov in priprav. Za tekmo s PSG-jem v Ligi prvakov se ni počutil dovolj pripravljenega, v zadnjem tednu je še dodajal delo in videli bomo, če to pomeni, da je pripravljen za Chelsea," je dejal trener Uniteda.

Cavani, ki je bil po sedmih sezonah s francoskim PSG prost igralec, je z rdečimi vragi podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za leto dni. Pri Unitedu bo po poročanju angleških časnikov zaslužil približno 220 tisoč evrov na teden, oziroma 11 milijonov evrov na leto. Za reprezentanco Urugvaja je na 116 tekmah dosegel 50 golov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.