Liga prvakov

Solskjaer: Proti PSG nismo imeli sreče s sodnikom

Manchester, 09. 04. 2019 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na novinarski konferenci pred sredinim zvezdniškim spopadom z Barcelono na Old Traffordu je trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer zatrdil, da bo vezist Paul Pogba član "rdečih vragov" tudi v prihajajoči sezoni, medtem ko se Francoz vedno pogosteje pojavlja v kombinacijah z Real Madridom. Prenos obračuna četrtfinala Lige prvakov si boste lahko v sredo ob 20.40 ogledali na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Nogometaši Barcelone prispeli v Manchester pred sredino tekmo z Manchester Unitedom
    01:16
    Nogometaši Barcelone prispeli v Manchester pred sredino tekmo z Manchester Unitedom
  • Poslednji trening vragov pred tekmo z Barco
    02:43
    Poslednji trening vragov pred tekmo z Barco
  • Iz 24UR: Na Old Traffordu živimo za takšne tekme, pravi Ole Gunnar Solskjaer
    03:04
    Iz 24UR: Na Old Traffordu živimo za takšne tekme, pravi Ole Gunnar Solskjaer
  • Iz 24UR: Prva četrtfinalna tekma bo v znamenju Barcelone in Machester Uniteda
    01:54
    Iz 24UR: Prva četrtfinalna tekma bo v znamenju Barcelone in Machester Uniteda
Torkov četrtfinalni obračun med Liverpoolom in Portom si boste lahko ob 20.40 ogledali samo na Kanalu A in VOYO. Vljudno vabljeni v našo družbo!

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer se je pred sredino tekmo z Barcelono spomnil tudi odmevnega napredovanja svojih "rdečih vragov" v prvem krogu izločilnih bojev, ko je United pregovorno vstal od mrtvih v Parizu in v zadnjih minutah izločil favorizirani Paris Saint-Germain. Veliko je v zadnjem času govora tudi o francoskem vezistu Uniteda Paulu Pogbaju, o katerem je Solskjaer dejal, da bo proti Kataloncem dokazal svojo vrednost in poleti ostal član kluba z Old Trafforda, četudi ga vedno pogosteje in glasneje povezujejo z Real Madridom.

"Paul se veseli, je igralec Manchester Uniteda, eden tistih, ki na največjem odru prikaže najboljše predstave," je na torkovi novinarski konferenci povedal Solskjaer. Pogba sicer famozne povratne tekme s PSG v Parizu ni odigral, saj je na prvem obračunu v Manchestru dobil rdeči karton. 

Pogba (v rdečem dresu) je odmevno povratno tekmo s Paris Saint-Germainom izpustil.
Pogba (v rdečem dresu) je odmevno povratno tekmo s Paris Saint-Germainom izpustil. FOTO: AP

'Pogba pri Man. Unitedu tudi naslednjo sezono'
"Njegova tekma s PSG ni bila njegov največji trenutek. Osredotočen je le na igranje in ne vidim drugega kot to, da bo pri Man. Unitedu igral tudi naslednjo sezono. Paul lahko v svoji najboljši izvedbi vodi igro in pričakuješ, da bo vtisnil svoj pečat," je nadaljeval Solskjaer.

Med najbolj izpostavljenimi posamezniki "čudeža v Parizu" je bil sicer branilec Christopher Smalling, ki je uspel ustaviti domačega zvezdnika Kyliana Mbappeja. Tokrat ga čaka Lionel Messi v vrstah Kataloncev, ki v štirih poskusih do sedaj še niso osvojili Old Trafforda. 

Smalling: Kar naj pridejo!
"To je nekaj, česar se je potrebno veseliti," je dejal Smalling. "V tej sezoni sem imel to srečo, da sem se pomeril s (Cristianom) Ronaldom in Mbappejem. To so vse izzivi, ki se jih veselim, veselijo se jih vsi igralci. Jaz pravim: 'Kar naj pridejo!'"

Solskjaer je v torek še dejal, da še ni povsem opustil možnosti, da bi v igro lahko poslal obrambnega vezista Nemanjo Matića. Srb v torek zjutraj sicer ni treniral, medtem ko bodo poškodovani gleženj napadalca Marcusa Rashforda še pregledali na dan tekme, tudi angleški reprezentant v torek ni opravil celotnega treninga. Po nedeljski poškodbi na treningu bo skorajda zagotovo manjkal pomembni srednji vezist Ander Herrera, kljub nedavnemu povratku naj bi tekmo izpustil tudi nekdanji napadalec Barce Alexis Sanchez.

Solskjaer (na fotografiji) med torkovo novinarsko konferenco v Manchestru.
Solskjaer (na fotografiji) med torkovo novinarsko konferenco v Manchestru. FOTO: Uefa

McTominay pred izzivom kariere
Zaradi težav s poškodbami bi lahko priložnost od prve minute spet dobil produkt klubske šole Scott McTominay, ki se bo moral spopasti s precej izkušenejšima kolegoma Sergiom Busquetsom in Ivanom Rakitićem, v ekipi za tekmo je tudi 18-letni vezist James Garner.

Norveški trener je tudi opozoril varovance, da naj ne nasedejo "trikom" gostov, zaželel si je tudi "nekaj sreče" s sodnikom, to bo v sredo zvečer Italijan Gianluca Rocchi. United je sicer na povratni tekmi s PSG v Parizu napredoval po zaslugi najstrožje kazni, ki jo je v njihovo korist po ogledu posnetkov VAR dosodil slovenski sodnik Damir Skomina, za zmago s 3:1 jo je izkoristil Rashford.

Pozor na 'trike' Kataloncev
"Naučili smo se nekaj iz tiste tekme s PSG. Igralci so o tem govorili ‒ o tem, kako so nas potegnili v to, da smo delali prekrške," se je neuspešnega prvega dvoboja z Old Trafforda, ki je prinesel njegov prvi poraz na klopi Uniteda, še spomnil Solskjaer. 

"V štartih za žogo moraš biti bolj potrpežljiv, nekateri od teh igralcev bodo imeli nekaj trikov v rokavih, nekaj pametnih igralcev je. Nismo imeli sreče s sodnikom proti PSG, ko bi jim moral izključiti enega igralca, zato upamo, da bomo tudi glede tega imeli nekaj sreče," je še povedal.

PREDTEKMO

Manchester United : Barcelona
Liga prvakov Liverpool - Porto, Man United - Barcelona
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
10. 04. 2019 08.14
+3
Upam na dobro tekmo, saj sta mi oba kluba top. United v premier, barca nasplošno......Naj zmaga boljši..
grozjak
10. 04. 2019 08.10
+2
kripstelj, kar se tebe tiče, lahko samo citiram atletikovega Costo.........
cripstoned
09. 04. 2019 20.41
-16
danes in jutri bomo gledali trenutno dva najboljsa kluba ki kazeta najbolj gledljiv nogomet...letosnja finalista lige real madrid...liverpool in juventus....city, barca, united in porto niso na nivoju teh dveh...tako juve kot liverpool sta tudi v preteklih letih imela to smolo da sta naletela na real madrid ki je v zadnjih letih zavil v crno vse top evropske klube...letos ko real madrid ni na nivoju imata koncno priloznost da osvojita...ne glede na vse si oba kluba po videnem v zadnjih letih defnitnivno to zasluzita....
krnekilojz
09. 04. 2019 21.10
+5
Johnny_J
09. 04. 2019 21.21
+2
Johnny_J
09. 04. 2019 21.23
+3
Juventus...gledljiv...to ne gre skup....flaka te je dober zdelala zombi!
Johnny_J
09. 04. 2019 21.26
+3
Pa real je imel sreco, da ni naletel na barco...torej ni premagal vseh top klubov...zombi
cripstoned
09. 04. 2019 21.46
-9
ce bi real naletel na barco bi bila to ponovitev superpokala kjer je rea madrid odnesel barco na obeh tekmah kljub temu da je imela barca v polju 15igralcev...ne smesi se ...barca realovemu zidanu ni do kolen...roma in juve pa vemo kako so se znesli nad barco ki je v vseh teh letih samo kvarila ugled spanskega nogometa katero cast sta nato resevala oba kluba iz madrida....kdo je aktualni prvak lige prvakov in lige evropa? spet vam navajam dejstvain pisem resnico vi pa v slepo kot vas vodja obrez...hahahahaah
Johnny_J
09. 04. 2019 21.49
+3
Mislis, kaj ce bi bila ponovitev tekem iz la lige?
Kolosej6
09. 04. 2019 21.50
+1
Žiga Lenart
09. 04. 2019 21.51
+3
Johnny_J
09. 04. 2019 21.52
+4
edino dejstvo je, da noben italijan ni igral vsecnega nogometa od casov ko je savicevic igral za milano. Ti pa na flaki bluzis o nrki lepi igri juveta. Spremljaj rezultate, to ti gre, nogometa pa ne glej, ker ne ves kaj gledas.
Kolosej6
09. 04. 2019 21.55
+6
Da ne pozabimo zadnjega el classica v ligi prvakov... eden najlepsih golov messija ko je ko hirscher sel v slalomu mimo celotne sredine in obrambe reala... kaj vam je vse delal mali carovnik in rosarija
Kolosej6
09. 04. 2019 21.56
+1
idiu3krasne
10. 04. 2019 10.09
+1
dajno
09. 04. 2019 19.51
+2