Liga prvakov

Son ni slavil golov v Beogradu: Res mi je žal za Gomesa

Beograd, 07. 11. 2019 07.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Tottenham je tudi na drugi medsebojni tekmi skupinskega dela Lige prvakov potolkel Crveno zvezdo, pozornost pa je v Beogradu nase povsem preusmeril napadalec Son Heung Min (4:0). Južni Korejec je zabil dva gola in po nobenem ni pretirano proslavljal, potem ko ga je na zadnji tekmi pred prihodom v Srbijo povsem potrla poškodba vezista Evertona Andreja Gomesa. "Zelo zelo težki dnevi so za mano," je priznal Son.

Več videovsebin
  • Vrhunci sredinih tekem Lige prvakov (2. del)
    16:05
    Vrhunci sredinih tekem Lige prvakov (2. del)
  • Vrhunci sredinih tekem Lige prvakov (1. del)
    13:49
    Vrhunci sredinih tekem Lige prvakov (1. del)
  • Za piko i visoki zmagi Tottenhama je zadel še Christian Eriksen
    00:34
    Za piko i visoki zmagi Tottenhama je zadel še Christian Eriksen
  • Drugi zadetek Sona na tekmi za 3:0 Tottenhama
    00:47
    Drugi zadetek Sona na tekmi za 3:0 Tottenhama
  • Zadetek Heung-Min Sona za povišanje vodstva Tottenhama na 2:0
    00:47
    Zadetek Heung-Min Sona za povišanje vodstva Tottenhama na 2:0
  • Zadetek Giovanija Lo Celsa za vodstvo Tottenhama z 1:0
    00:20
    Zadetek Giovanija Lo Celsa za vodstvo Tottenhama z 1:0
  • Iz 24UR: Pretiran optimizem pred tekmo
    02:27
    Iz 24UR: Pretiran optimizem pred tekmo

Potem ko si je po njegovem drsečem startu minuli konec tedna gleženj težje poškodoval portugalski vezist Andre Gomes, je bil Tottenhamov napadalec Son Heung Min povsem na tleh. Z rdečim kartonom, ki so mu ga nato naknadno izbrisali, je užaloščen zapuščal zelenico na tekmi z Evertonom v Liverpoolu, in porajala so se vprašanja, ali bo objokani Južni Korejec v Beogradu sploh začel tekmo proti Crveni zvezdi.

A začel jo je in odigral izvrstno ter se razveselil novih zadetkov ob pomembni zmagi spursov, ki so se s sedmimi točkami ob že uvrščenem Bayernu (12 točk) zdaj Zvezdi (4) in Olympiakosu (1) oddaljili na skorajda že odločilno razdaljo v lovu na osmino finala. Son je po obračunu priznal, da zaradi "spoštovanja" ni želel slaviti po nobenem od svojih dveh zadetkov, po prvem je pogledal v kamero in s sklenjenima rokama, kot bi molil, na neki način prosil odpuščanja.

Son (levo) je med obračunom na legendarni beograjski "Marakani" spet dokazal, da je velik človek.
Son (levo) je med obračunom na legendarni beograjski "Marakani" spet dokazal, da je velik človek. FOTO: AP

'Pošiljam mu najlepše želje'
"Nisem želel proslavljati, ker sem le želel spoštovati težko situacijo," je Son po tekmi izjavil za Viasport in nadaljeval, "seveda mi je še vedno zelo zelo žal za to situacijo. Bilo je res res težkih par dni. Zavedam se, kakšno srečo imam. Ljudje okoli mene: navijači, klub, trenerski štab, igralci ... Vsi so mi zelo pomagali. Upam, da si bo Andre Gomes kmalu opomogel, in pošiljam mu najlepše želje."

Da je Sona postavil v začetno enajsterico, se je po obračunu razgovoril tudi zadovoljni trener finalistov minule sezone Lige prvakov Mauricio Pochettino.

TEKMA

Zmes vseh okoliščin
"To vprašanje ni povzročalo velikih težav. Težavo so imeli vsi ostali, ne le 'Sonny', vsi na igrišču. Zelo nam je žal zaradi tega, kar se je zgodilo Andreju, a smo hitro šli naprej. Pomagali smo mu iti naprej. Bila je zmes vsega, ne le poškodba, tudi rdeči karton, kako smo ostali brez treh točk (Everton je nato v enem zadnjih napadov izenačil na 1:1, op. a.). Hitro je šel naprej in pomagali smo mu pri tem, danes pa je zadel dvakrat in ekipi pomagal do treh točk, kar je bila najpomembnejša stvar."

In domači tabor? Zvezdin trener Vladan Milojević je objokoval zapravljeni priložnosti pri izidu 0:0 oziroma 0:1, slikovito se je tudi izrazil ob komentiranju visokih pričakovanj, češ da v Srbiji vsi pričakujejo, da bodo bili brez denarja vseeno "v ferrariju".

'Takšen narod smo'
"Imeli smo izjemno priložnost pri 0:0, nato smo bili kaznovani. Imeli smo jo (priložnost, op. a.) tudi pri 0:1, a nam ni uspelo. Čestital bi igralcem za prikazano tekmo," je na novinarski konferenci začel Milojević. "Poraz ni prijeten, a takšen ni niti en. Če je rezultat realen ali ne ... Iz takšnih porazov se lahko le veliko naučite. Tottenham je fenomenalna ekipa, ob Bayernu je raven nad (Zvezdo, op. a.), po vseh parametrih je na izjemno visoki ravni. Težimo k temu in želimo priti na takšno raven," je nadaljeval trener srbskih prvakov.

"Tottenham, Bayern ... To sta ekipi, ki lahko zgradita stadion, ki stane toliko, kolikor pač stane. Vse je v denarju. Mi se poskušamo dvigniti v primerjavi z zadnjimi leti. To je le najkakovostnejše tekmovanje. Nismo zadovoljni le s tem, a velik uspeh je, da smo med 32 najboljšimi ekipami. Razlika je tu in bojim se, da bo finančni prepad v prihodnje še večji. Ne bi rad videl, da bi bilo vse v denarju, a to so impozantni proračuni, to se nato vidi tudi na igrišču. Igralci so želeli vse. Igrate tako, kot pač igrate, morda tudi nismo v formi, nikogar ne branim. Toda prelahko se odrečemo nekaterim igralcem. Verjamem vanje in odgovoren sem za vse. Zelo jih imam rad, jih spoštujem, delam z njimi in vem, kako jim je težko, kako dajejo vse od sebe. Sicer pa smo takšen narod, radi živimo tako, da nimamo prebite pare, pa smo v ferrariju. Smo, kjer smo, v tem ni niti laži niti prevare."

PARI

LESTVICA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
07. 11. 2019 11.41
+5
Son pejdi se napit s tem gomezom en dan pa bo vse uredu.
suleol
07. 11. 2019 11.06
+9
dobili po pici delije
Malo_sutra
07. 11. 2019 11.41
-16
26277
07. 11. 2019 10.30
+16
Ang.. liga je superiorna prav zaradi denarja, reprezentanca pa zelo popvprečna.
Malo_sutra
07. 11. 2019 11.43
-3
Sej za njihovo repko neves ali je to neka kolonija migrantov ali pa skupek africanov.
26277
07. 11. 2019 10.27
+25
Zvezda ni niti z od kluba 80 let, prej. stoletja. Zahvala gre zahodu ...keš, ki pobere vse igralce nad 15 let. Zato klubi iz Vzhodne Evrope niso konkurenčni. Lp
gizmo28
07. 11. 2019 09.59
+25
včeraj polni samih sebe , danes skriti v luknjah, tipično .....
c00kies
07. 11. 2019 09.26
+26
Maribor jih je z Liverpoolom nazadnje pokasiral skupaj 10 : 0, če mi spomin še prav deluje. Crvena Zvezda pa je pristala na 9 : 0 proti Tottenhamu, če sem si prav poračunal. Jaz bi rekel, da je to še ugoden izzid tako kot tisti naš pretekli. Če bi bili nasprotniki res razpoloženi bi kolaps lahko bil še hujši, takrat za nas kot sedaj tudi za Zvezdo. Če naredim primerjavo še po tem kdo je zabijal gole, ko je padlo 7: 0 na Anfieldu proti Mariboru, nam je stisnilo 5 različnih igralcev gol. Takrat sem mislil, da še kakšen pes steče za žogo in jo potisne v naš gol pa bo sramota popolna ampak na srečo se to ni zgodilo. Se je "srečno" končalo, kakorkoli se ta sarjazem slisi. No, tudi pri Crveni Zvezdi tako kot pri naših se je izkazalo, da navijači pač niso dovolj. Angleži igrajo nogomet na precej višji ravni kot katerikoli balkanski klub, zato je realno gledano smešno pričakovati neke čudeže in tako podcenjevati nasprotnika kot so to počeli zadnje dni pri Zvezdi. Kvaliteta je pač kvaliteta in danes se kupujejo z več 100 milijoni, ne pa z balkanskim drobižem. Imajo pa vsaj srce, tu pa ni kaj.
SlovenijaJeFarsa
07. 11. 2019 09.10
+13
google translate “clanek”?