Liga prvakov

Sonu se bodo izpolnile sanje številnih rojakov

London, 29. 05. 2019 13.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V soboto se bosta v finalu Lige prvakov udarila Tottenham in Liverpool. Za angleški The Guardian je pred klubskim vrhuncem sezone spregovoril napadalec Spursov Son Heung-min, ki pravi, da je o tem sanjal vse življenje. Tekmo boste lahko V ŽIVO od 20.00 spremljali na POP TV in VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Madrid v pričakovanju vrhunca Lige prvakov
    01:54
    Iz 24UR: Madrid v pričakovanju vrhunca Lige prvakov
  • Iz 24UR: V finalu Lige prvakov se bosta pomerila Liverpool in Tottenham
    03:32
    Iz 24UR: V finalu Lige prvakov se bosta pomerila Liverpool in Tottenham

Son je bil eden od junakov Tottenhama na poti do finala.
Son je bil eden od junakov Tottenhama na poti do finala. FOTO: AP

Son Heung-min se spominja, kako je kot mladi deček vstajal sredi noči, da bi si lahko v živo ogledal najpomembnejšo klubsko tekmo sezone. Ve, da bodo podobno letos storili številni rojaki, za kar jim je iz srca hvaležen: “V Južni Koreji je zelo zahtevno spremljati evropski nogomet. Finale Lige prvakov se začne ob 4.00 zjutraj po našem času. Veliko ljudi ima naslednji dan službo, tako da žrtvujejo kar nekaj ur spanja. Vem, kako jim je, saj sem sam počel podobno. Zelo hvaležen sem za vsako podporo, ki jo dobim. To je tudi razlog, da na igrišču vedno dam 100 odstotkov.”

26-letnik jih je štel 17, ko je njegov rojak Park Ji-sung leta 2009 postal prvi Azijec v finalu Lige prvakov. “Spremljala ga je celotna država. Nam kot nadobudnim mladeničem je predstavljal motivacijo in hkrati tudi vzor. Poskrbel je, da sem treniral še bolj zavzeto kot prej. Vsi smo sanjali, da bi nekoč igrali v finalu,” se je mladosti spominjal Son.

Liverpool - Tottenham
Liverpool - Tottenham FOTO:

Po njegovem mnenju je prav nekdanji vezist rdečih vragov zaslužen za to, da je v zadnjih letih v evropskem nogometnem prostoru vse več nogometašev iz Azije: “Ko je Park prišel v Evropo, tam ni bilo veliko azijskih igralcev. Javnosti je pokazal, da imamo tudi pri nas veliko dobrih nogometašev. Odprl nam je vrata, zaradi tega je bil igralcem za njim prehod na staro celino olajšan.”

Strelec 20 zadetkov za Tottenham v letošnji sezoni, si želi, da bi s soigralci čim bolj sproščeno vstopili v tekmo. Po njegovem mnenju Spursov razen njih samih ni noben pričakoval v finalu, tako da je že uvrstitev vanj zelo velik uspeh. “Ko izgubiš pomembno tekmo, zna biti zelo boleče, a o tem nočemo razmišljati. V finalu bom skušali čim bolj uživati, saj prav takrat igramo svoj najboljši nogomet. Upam, da nam uspe,” je napoved za madridsko uro in pol resnice sklenil Južnokorejec.

Tottenham - Liverpool

 

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kau?SelektorMojster
31. 05. 2019 18.23
A dj 24ur zdj pa nehejte ze enkrat no pa kaj vam ni jasno . V zivo bomo lahko spremljali tekmo ... A djte no mir js ne vrjamem da bi v zivo vi itak sam posnetke znate predvajat. Kekci res
Maxx365
29. 05. 2019 19.40
+14
Danes finale Lige Evropa Arsenal : Chelsea, o tem na vašem portalu nič ne veste?
Maxx365
29. 05. 2019 21.11
+18
Aja, ne smete o tem črhnit besedice, ker je prenos na rivalski TV. Pa čeprav gre za finale drugega najpomembnejšega nogometnega tekmovanja v Evropi.
iganking
29. 05. 2019 14.29
-5
sm že videl azijce v finalu.. na risanki captain Tsubasa!