Liga prvakov

Spalletti: Messi? Če se največji žoge dotaknejo dvakrat, se je on štirikrat

Milano, 05. 11. 2018 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Interja Luciano Spalletti je pred tekmo z Barcelono na stadionu Giuseppe Meazza izrazil prepričanje, da nogometaši Interja lahko igrajo proti kateremu koli tipu nasprotnikov ter da je njegova ekipa v dobri formi. Dotaknil se je tudi statusa Lionela Messija. Prenos torkove tekme na Kanalu A in VOYO ob 20.45.

Luciano Spalletti
Luciano Spalletti FOTO: AP

e prej sem govoril, da lahko igramo proti kateremu koli tipu nasprotnikov in še vedno sem takšnega mnenja. Ekipa je v dobri formi in rezultati krepijo naše prepričanje, da se lahko enakovredno kosamo z Barco. Ko se govori o Barceloni, se govori o najbolj razviti stopnji težavnosti nogometne tekme," se je moči torkovega tekmeca v Ligi prvakov zavedal trener Interja Luciano Spaletti. Milančani so na zadnjih desetih tekmah kar devetkrat zmagali, edini poraz so vknjižili prav proti Barceloni na Camp Nouu.

"Po mojem mnenju, tako kot se je pokazalo na tekmah, kjer ni bilo Messija, gre za vprašanje mentalitete. Jasno je, da je Messi češnja na vrhu torte, majica, o kateri sanjajo vsi otroci. In ko otroci sanjajo, da bodo postali novi Messi, to dokazuje, da ima vse potrebne kvalitete v tem športu. Če se največji nogometaši v zgodovini nogometa žoge dotaknejo dvakrat, se je on štirikrat. Zakaj? Lahko mu to uspeva, ker je dvakrat hitrejši in razmišlja dvojno," je ocenil vlogo Lionela Messija v Barceloni. 

Inter vs Barcelona in Juventus vs Manchester United

Glavno vprašanje je seveda bilo, ali ga skrbi, če bo Messi, ki je v Milano odpotoval na lastno željo, a je še brez zdravniškega potrdila, nastopil. "Zaskrbljenost, ali bo igral Lionel Messi, je logična, toda mislim, da se načrt ne bo spremenil, tudi če bo zaigral. Videti bo treba, kako bo na igro vplival Messi, toda načrt igre ostaja enak," je še dodal Spalletti.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
06. 11. 2018 17.04
+2
Lepo je opisal značilnosti Messijeve igre. Je dvakrat hitrejši in razmišlja dvojno. Nogomet se ne igra samo z nogami , treba je tudi uporabljati glavo. Udariti po žogi zna vsak . Če se največji nogometaši žoge dotaknejo dvakrat , se je on štirikrat. Ronaldo vedno z vso močjo udari po žogi , kam leti pač leti . Messi skoraj vedno žogo plasira in išče neubranljivo točko v vratih nasprotnika .