Liga prvakov

Zaostajali že z 2:0, nato pa v mrežo Liverpoola odvrgli petardo

Ljubljana, 21. 02. 2023 22.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Žiga Košec, Milan Doknić, M.J.
Komentarji
149

Največje nogometno klubsko tekmovanje je na prvi tekmi osmine finala med Liverpoolom in Real Madridom pokazalo svoj čar. Na kultnem Anfieldu sta se pomerila udeleženca lanskega finala in za razliko od takrat, tokrat uprizorila pravi nogometni šov. Po razburljivem prvem polčasu je bil rezultat izenačen na 2:2, v drugem pa so hitro povedli gostje, ki so v 22 minutah drugega polčasa uprizorili pravo šolo nogometa in na koncu zmagali z visokih 5:2.

Več videovsebin
  • Karim Benzema zabil za 5:2
    00:33
    Karim Benzema zabil za 5:2
  • Karim Benzema povedel Real v vodstvo s 4:2
    00:54
    Karim Benzema povedel Real v vodstvo s 4:2
  • Eder Militao zadel za 3:2 za Real
    00:43
    Eder Militao zadel za 3:2 za Real
  • Vinicius Junior izenačil na 2:2
    00:30
    Vinicius Junior izenačil na 2:2
  • Vinicius Junior zabil za 2:1
    00:53
    Vinicius Junior zabil za 2:1
  • Zadetek Mohameda Salaha za vodstvo Liverpoola 2:0
    01:03
    Zadetek Mohameda Salaha za vodstvo Liverpoola 2:0
  • Darwin Nunez za vodstvo Liverpoola 1:0
    01:04
    Darwin Nunez za vodstvo Liverpoola 1:0
  • Iz 24UR: V studiu bo Sanja Modrič gostila legendarnega Zlatka Zahoviča
    01:14
    Iz 24UR: V studiu bo Sanja Modrič gostila legendarnega Zlatka Zahoviča
  • Iz 24UR: Vinicius in rasistični vzkliki na španskih stadionih
    01:55
    Iz 24UR: Vinicius in rasistični vzkliki na španskih stadionih

Začetni enajsterici:

Liverpool: Alisson Becker v vratih, Andy Robertson, Virgil van Dijk, Joe Gomez in Trent Alexander-Arnold v obrambi, Stefan Bajčetić, Fabinho in Jordan Henderson v vezni vrsti ter Darwin Nunez, Cody Gakpo in Mohamed Salah v napadu.

Real Madrid: Thibaut Courtois med vratnicama, David Alaba, Antonio Rudiger, Eder Militao in Dani Carvajal v obrambi, Luka Modrić. Eduardo Camavinga in Federico Valverde na sredini igrišča ter Vinicius Junior in Rodrygo na krilnih položaijh ter Karim Benzema v konici napada.

Liverpool in Real, ki sta se nazadnje srečala v lanskem finalu, sta se v osmino finala uvrstila brez večjih težav. Liverpool je v skupinskem delu po uvodnem porazu proti Napoliju zmagal na presotalih petih tekmah, a so se morali v skupini A vseeno zadovoljiti z drugim mestom. Prav tako je le en poraz v skupinskem delu doživel Real, ki je klonil proti Leipzigu, a se je Beli balet v izločilne boje vseeno uvsrtil kot prvouvrščeno moštvo skupine F. Obe ekipi se želita tretjič zapored uvrstiti v četrtfinale, sicer pa se srečujeta desetič v zgodovini. Liverpoolčani so slavili na treh tekmah, Madridčani na petih, le ena pa se je končala brez zmagovalca.

Navijači Liverpoola so takole pospremili avtobus svojega moštva
Navijači Liverpoola so takole pospremili avtobus svojega moštva FOTO: AP

S sredine igrišča so krenili gostje, a do prve priložnosti so prišli gostje. Jordan Henderson je v drugi minuti lepo zaposlil Codyja Gakpoja, ki pa mu je v ključnem trenutku zdrsnilo. Kar ni uspelo Gakpoju pa je le približno minuto in pol uspelo Darwinu Nunezu. Urugvajec je vtekel v sredino kazenskega prostora gostov, izkoristil lepo podajo Mohameda Salaha in z mojstrskim strelom s peto ugnal nemočnega Thibauta Courtoisa.

Darwin Nunez
Darwin Nunez FOTO: AP

Egipčam je bil tudi po vodstvu še naprej nevaren na desni strani, kjer sta imela polne roke ali bolje rečeno noge dela z njim David Alaba in Antonio Rudiger. V 12. minuti so do prvega strela na tekmi prišli tudi gostje, ko je Rodrygo sprožil z roba kazenskega prostora, a je njegov poskus blokiral Virgil van Dijk. Po prvem strelu Reala pa je na drugi strani hitro zapretil Salah, ki je lepo slalomiral v kazenskem prostoru Špancev, na koncu pa z levico sprožil mimo vrat.

In če Salahu ni uspelo iz priložnosti, ki si jo je ustvaril sam, mu je priložnost na pladnju serviral kar Courtois sam. Belgijski vratar se je uštel ob sicer težki podaji Danija Carvajal in žogo slabo sprejel, kar je Liverpoolov zvzednik izkoristil in žogo z levico potisnil v Realov gol.

Thibaut Courtois in Mohamed Salah
Thibaut Courtois in Mohamed Salah FOTO: AP

A kljub zaostanku z dvema zadetkoma, je Real Madrid le najtrofejnejši klub v Ligi prvakov. V 21. minuti je pobudo prevzel vroči Vinicius Junior, ki je odigral dvojno podajo s Karimom Benzemajem in nato z zavitim strelom z desnico v odaljenejši kot ugnal Alissona Beckerja

Vinicius Junior
Vinicius Junior FOTO: AP

Le nekaj trenutkov zatem bi Liverpool skoraj lahko znova vzpostavil prednost dveh zadetkov, ko je v kazenskem prostoru Reala pletel Salah, a gola ni spletel, saj je žogo v ključnem momentu rešil Ederson Militao

V 27. minuti pa se je za Real eš dodatno zapletlo, saj se je poškodoval Alaba, ki je moral zapustiti igrišče, zamenjal pa ga je vsestranski Nacho Fernandez. Po pol ure igre so gostje prišli do prvega kota na tekmi, iz katerega si je skoraj identično priložnost kot pri zadetku ustvaril Vinicius, a se je tokrat z lepo obrambo izkazal Becker.

Manj kot deset minut kasneje pa se je brazilski reprezentančni vratar, tako kot malo prej njegov stanovski kolega na drugi strani, uštel. Najprej je Stefan Bajčetić na sredini igrišča izgubil žogo, ki je prišla v posest Federica Valverdeja. Slednji je želel zaposliti Viniciusa, a je bil prvi pri žogi Joe Gomez, ki je žogo vrnil vratarju. Alisson Becker se je odločil za izbijanje po sredini igrišča in pri tem nastreljal reprezentančnega kolega, od katerega se je žoga odbila v mrežo Liverpoola.

Vinicius Junior in Alisson Becker
Vinicius Junior in Alisson Becker FOTO: AP

Domači so imeli v zadnji minuti rednega dela na voljo še prosti strel, a je Trent Alexander-Arnold streljal premalo natančno, da bi ugnal Courtoisa. Nogometaši Reala so se hitro spustili v protinapad, ki ga je Vinicius zaključil z lepo podajo proti utekajočemu Rodrygu, v zadnjem trenutku pa je nogo podstavil Andy Robertson in prvi polčas se je končal z atraktivnih 2:2.

Real je drugi polčas začel s takšnim elanom, kot je končal prvega. Vinicius je prodiral po levi strani, tik pred kazenskim prostorom pa ga je s prekrškom ustavil Gomez. Prosti strel je izvedel Luka Modrić, ki je žogo na pladnju serviral Ederju Militau, brazilski branilec pa je povsem neoviran prišel do strela z glavo in poskrbel za popoln preobrat ter prvo vodstvo gostov na tekmi. Le nekaj minut kasneje pa sta Rodrygo in Benzema skreirala še eno izjemno akcijo, ki jo je francoski napadalec zaključil z relativno slabim strelom z levico, a se je žoga nesrečno odbila od Gomezove noge in končala za hrbtom Alissona Beckerja.

Veselje nogometašev Reala
Veselje nogometašev Reala FOTO: AP

Jürgen Klopp je ob razpadu sistema moral nekaj spremeniti in z igrišča je potegnil danes povsem nevidnega Gakpoja ter strelca prvega gola Nuneza, namesto njiju pa je v igro poslal Roberta Firmina in Dioga Joto.

A tudi menjavi Liverpoolu nista pomagači. Nasprotno: Redsi so zabredli še globje. V 67. minuti je žogo na sredini igrišča izgubil Fabinho, v hiter protinapad se je podal Modrić in zaposlil Viniciusa, Brazilec pa je žogo odložil Benzemaju in le opazoval francoskega napadalca kako je iz igre vrgel Alissona in zadel za 2:5.

Slavje Karima Benzemaja
Slavje Karima Benzemaja FOTO: AP

Tekma se je po petem zadetku Reala povsem umirila. Tako Klopp kot tudi prekaljeni Carlo Ancelotti sta opravila po tri menjave in kot kaže že začela razmišljati o prihajajočih tekmah. Ekipi se bosta sedaj osredotočili na domači prvenstvi, sredi marca pa se bosta vnovič sestali na Santiagu Bernabeu, kjer bodo Madridčani branili prednost treh zadetkov.

Statistika igralca tekme Viniciusa
Statistika tekme Liverpool - Real Madrid

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.03

Zaključujemo pa s statistiko celotne tekme

Lep pozdrav, vidimo se jutri ob istem času, na istem mestu. Od 20.30 naprej bomo Kanalu A in VOYO prenašali tekmo Leipzig - Manchester City.

22.56

Ponujamo statistiko najboljšega posameznika tekme Viniciusa

94'

Konec mučenja za Liverpool, konec tekme

Končni izid po velikem preobratu Reala je bil 5:2. Zadeli so Darwin Nunez in Mohamed Salah za Liverpool. Pri Realu pa sta mrežo po dvakrat zatresla Vinicius in Karim Benzema, enkrat pa Eder Militao.

22.52

Bojan Prašnikar se je z Božidarjem Bulatom in Tomažem Lukačem pred tekmo pogovoril o stanju nemških klubov v Ligi prvakov

22.51
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (149)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
22. 02. 2023 15.31
+4
Vse cestitke Realovcem, ni kaj, dobesedno so jih sesuli, psihicno in fizicno!
RMadridd
22. 02. 2023 11.59
+8
Dobra tekma. Nekako mi je žal Liverpoola. Res si zasluži ta naslov. Čeprav to leto niso tisto kar so bili. Sicer je še povratna tekma...
265004
22. 02. 2023 10.59
-5
najbolj zanimiv mi je pa trend..Nikjer ga ni,ob vsaki lepi zmagi Reala ali kiksu Barce pa prileti s svojimi sicer zanimivimi zapažanji in napovedmi...trend mal večkrat kaj napiši ,da se lahko normalno pogovarjamo...Si me pa razočaral spodaj,ker tudi ti zagovarjaš sodniško pomoč Barci,čeprav verjetno veš za kaj gre...Kar naenkrat je vse potihnilo,tožbe Barce so šle že ven-tako proti novinarjem kot odgovornim osebam in sedaj se bo potiho to sprovedlo in ob koncu procesa dalo v javnost...Upam da nisi skoz v Avstraliji in da še vedno ne popravljaš strehe v Vigu...Verjetn prideš domov samo takrat ko Real doseže odmevno zmago...
Trend01
22. 02. 2023 13.08
+2
Ja, nekaj podobnega. Ko, če se boste manj žalili, bi se večkrat tipkali. Kako in kaj zagovarjam sodniško pomoč Barceloni? Nikoli nisem o tem pisal, ker ne vem. Vem le to, da naj bi se to dogajalo pred leti in, da zveza tako ali tako nima več vpliva na to. Lahko je le kazenski pregon. Če že... Še kaj? Sicer pa obstajajo tudi tuji forumi. Angleški so bolj normalni kot tu. SIcer pa lepo, da me tako spremljaš in se vsega spominjaš. Pa ne prosim preveč. Bom zafarbal.
HALAcR7
22. 02. 2023 13.17
-2
Pozabil si polagat račune,kako ni res da je barca podkupovala sodnike in kako je vse laž .....bla bla bla
Thor
22. 02. 2023 10.11
+1
Anticripstoned ima da je 8:0 pa da je konc tega belga-----
zapiramvamusta
22. 02. 2023 10.08
+5
Kot se je začelo ni dvakrat za reči da bo Real spet šel vse do konca. Spomnimo se samo lanske sezone v ligi prvakov ko so imeli podoben pristop.
zapiramvamusta
22. 02. 2023 10.05
+6
Dame in gospodje.Kakor feniks iz pepela znova in znova.Spet je padel nov rekord.Real je prvi klub v zgodovini lige prvakov kateri je zadel 5 golov na Anfieldu.Kakšna noč neverjetno.Prava poslastica za vse ljubitelje nogometa. Camavimga im Fede sta hibrida kakšna borca kakšno tehniko imata to je neverjetno. Vini demantiral celo nekatere navijače Reala.Benzema itak najboljša devetka v zgodovini nogometa.Modrič kot vino starejši je boljši je.Čim je Alaba odšel iz igre Liverpool ni bil več nevaren.Militao odigral tekmo sezone. Zdaj pa nam dajte Atletiko in Barco. Hala Madrid Y Nada Mas!🤍👑☝😎👏
265004
22. 02. 2023 10.48
-7
zapirač,kakšen je občutek ko tvoj klub da 5 golov??Priznej da si ful vesel...brez nekega sistema igre,oz.protinapadi in kar bo bog dal(ops,ne kar bo sodnik dal),pa vseen je fajn občutek a ne?Pri Realu ga zelo redko doživiš...vidim da doživljaš orgazme dons in tko je prav....čestitam ti pajac...
manucao
22. 02. 2023 12.24
+2
Sistem igre, kaj je to? Uf pa to obvladajo samo Xavi, Guardiola ipd. Ostali pa ne obvladajo in zmagujejo samo na račun sreče in protinapadov.!
pako-san
22. 02. 2023 14.23
+0
2650004 Da te ni sram. Pojma nimas o nogometu,le provociras tu
Kollerik
22. 02. 2023 15.03
+0
pako-san, no no... pejt mal pod članke o Barci, boš videl kako šele tam provocirajo določni osebki tipa zapirač, halar, crips....
tomaz.hren@siol.net
22. 02. 2023 10.04
+7
Mislim, da ni potrebno preveč razlagati in žaliti vse povprek. Tekmo se, da opisati takole, Liverpool zelo slabo, mogoče najslabše v tej sezoni, Real vrhunsko, verjetno najbolj v tej sezoni in rezultat je temu primeren.
blazter
22. 02. 2023 09.42
+7
Hm, tukaj ne veš, kaj se je zgodilo. Strah? Kompleks? Ali pač LP? Drugače pa, Carlo je car. Kot, da bi rekel igralcem, dajte se igrat. Da si ga City sposodi za eno sezono, osvojijo vse. S sproščenostjo, zaupanjem.
Kollerik
22. 02. 2023 10.32
+4
S takšnim pristopom Real spet koraka proti Evropski kroni. In ne gre za šlepanje, zato če bodo tako nadeljevali, potem bodo prvakinpopolnoms zaslužene
Kollerik
22. 02. 2023 10.33
+6
TvojPrijatelj
22. 02. 2023 09.40
+12
Minuta molka za vse tiste ki včerajšnje tekme Liverpool - Real niso gledali.
zmerni pesimist
22. 02. 2023 09.36
+10
To je kazen za ponočno bujenje pred hotelom
lepdanvsakdan
22. 02. 2023 09.32
+5
LIverpool bo moral pač narediti nek dodaten remont v ekipi...če želi še kaj videt sploh ligo prvakov
Minerva
22. 02. 2023 09.31
+9
Real je pač Real.
ImamLastnoMnenje
22. 02. 2023 09.30
+6
dark horse, Anticripstoned,....Če bi jaz pisal takšne komentarje, kot sta jih vidva včeraj zvečer, bi se vprašal, ali mogoče ne gledam napačnega športa, takšnega, na katerega se popolnoma nič ne spoznam....Prestavita drugič TV na, mogoče, biljard, ali kriket? Rezultat na koncu samo pokazatelj, kaj se zgodi, če izzivaš Real in sanjaš o tem, da ga boš premagal.....
Kollerik
22. 02. 2023 08.56
+0
Zahotu se res vidi, da je v mladosti bral samo zagorje, tekse in bleke.... kakšnega doca holideja že bolj redko, ker ni blo sličic. Namesto kakšne konkretne analize, zanimive za gledalce je samo vzdihoval Real Madrid, Real Madrid....😁🤣🤣
22. 02. 2023 08.58
+6
Sej ti tud zdaj vzdihuješ Real Madrid Real Madrid ko si to pisal...😅😅
Kollerik
22. 02. 2023 17.09
+1
HALAcR7
22. 02. 2023 08.45
-1
Hjteri,hejreri,kje ste hejteri,hejteri hejtri kje ste zdaj hejteri,,,malo si pojem ahahHHah kakašne bolečine vam dela Real,,,ahahhaha,,,kmalu boste kaznovani in na poti v segundo kjer spadate goljufi,prevaranti,,,tudi qatar čakamo kdaj bo prišlo vse v javnost
manucao
22. 02. 2023 08.44
-2
Bomo videli jutri Barco. Je pa seveda United trenutno precej močnejši od Liverpoola a vseeno Barcelona ima tudi določene šanse. S pogumno igro lahko naredijo marsikaj a potrebno bo srce,želja in znanje. Ne bo im lahko.
Kollerik
22. 02. 2023 10.36
+2
Ne, ne bo jim lahko. Več možnosti ima Barca za poraz, kot za zmago. No, upanje vseeno ostaja. Če bodo izgubili brez blamaže in z morebitno kanto la lige, bo sezona za Blaugrano več kot pozitivna.
metallica-one
22. 02. 2023 08.42
+11
Čestitke Realu Liverpool pa bo moral marsikaj postoriti ker to že zgleda zelo ubogo.
Trend01
22. 02. 2023 08.37
+0
"Carski" komentarji vse do 21.23.
manucao
22. 02. 2023 08.42
-1
Trend01
22. 02. 2023 08.32
+3
Liverpool s Kloppom na čelu, je še ena od ekip v LP, ki ima/je dobil kompleks Reala. Po katastrofalnem začetku za Real in fantastičnem za Liverpool, so/smo večina pričakovala polom Reala. A se je obrnilo. Klopp si je zaželel odprte igre in jo dobil. Oba vratarja daleč od svoje siceršnje kvalitete. Skoraj vsak strel v okvir vrat se je končal z golom. A oba sodita med Top5 na svetu! Courtois 60 in Allison 50M evrčkov. 1. in 2. na listi. Torej 2x gol po napakah obeh vratarjev + 2x gol po srečnem udarcu (tudi na obeh straneh). Če to odštejemo, je pa 0-3 za Madrid. Vsi so dejali, da je Liverpool ekipa v vzponu. Morda končno tudi spet Real? Za samozavest je tole kar dobro. Po trapastem porazu na Majorki, je prišlo dobrodošlo SP proti "nizkokategornikom", kjer so pridobili nekaj samozavesti. Potem še "gladko" Elche (vsaj rezultatsko) in nato zmaga na za Real vedno težkem gostovanju v Pamploni. Zdaj pač Liverpool. Sledita pa peklenski tekmi. Dva top derbija. Brezkompromisni Atletico in Barcelona ter potem še neugodni Betis. Tam se bo videlo kam fantje sodijo. Tu bo za Vinija spet težje, ker bo sprovociran. Bravo, lep rezultat!
HALAcR7
22. 02. 2023 08.41
-7
V laligi nimamo kaj,barca mav dobrem še vsaj 5 let,toliko so viška nakazalii Tobaisu in ekipi
Trend01
22. 02. 2023 08.55
+0
Ta nakazila gredo na nazaj. Ne na to sezono. Sezono v LaLigi je Real sam uničil. Kiks proti Osasuni, Gironi, Rayu, slabo odigran "Super Cup", Majorka. To je bilo tisto. Predvsem neučinkovitost, oz. ležernost. Na drugi strani pa se je Barcelona skozi sezono lepo reševala. Z nizkomi rezultatiti. 9 tekem z golom razlike. "Še pomnite tovariši", ko je Real pred leti zmagal, mislim, da s sedmimi goli razlike? Pa je ravno Carletto dejal, da raje zmaga 7 tekem z 1-0. Pa še res je.
HALAcR7
22. 02. 2023 09.06
-5
Je ostalo viška denarja da imajo v dobrem,,saj so skoraj bankrotirali,,,vednk sem govoril da so goljufi,,,tudi za qatar ,zlate žoge pravim isto,,,
Kollerik
22. 02. 2023 09.09
+1
Razmerje penalov RM vs Barca 11:1 ....toliko o tem, kdo se rešuje in kako
Trend01
22. 02. 2023 09.38
-2
LaLiga: 7 penalov. Vs. Elche - 2x (4-0), Majorka - 1x (poraz 1-0), Villarreal - 1x (1-1, oba dobila penal), Valencija - 1x (0-2, v 83 min), Barca - 1x (3-1, v 91 min) in Celta - 1x (1-4). Vsi penali so bili upravičeni. Lahko bi še kakšnega dosodili. Kaj to pomeni? Da obrambe igrajo na polno na Realove igralce. Ker so hitri v napadu. Kot je bila nekoč Barca. Zdaj igra Barca preveč statično v napadu in preveč od gola, da bi prišlo do gola. Imate pa smolo, da tam igra Lewa, ki je "preveč" stabilen. Premočan.
Kollerik
22. 02. 2023 10.10
+1
Ok. Toda Barci tudi upravičenih penalov ne sodijo in razlika v številu je vseeno prevelika.
Trend01
22. 02. 2023 10.24
-1
Pa še VAR upoštevaj. OK, to se upravičeni razveljavljeni. A z 1-2 cm? Parodija. Velja pri vseh klubih. Žal @Kollerik, a Barcina igra se je tako spremenila, da do takšnih, penal situacij, redko prihajajo. No, manjkrat.
Kollerik
22. 02. 2023 10.25
+1
Trend01
22. 02. 2023 10.38
+0
manucao
22. 02. 2023 08.26
+5
Zelo dober je bil tudi Militao,čvrst v obrambi,dober v napadu.Rudiger tudi soliden.Na desnem boku je Carvajal očitno šibka točka Madrida.