Liga prvakov

Sporočilo Viniciusa Uefi: Upam, da ste že razmislili o kazni

Madrid, 14. 03. 2024 17.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred povratnim obračunom Lige prvakov med Atletico Madridom in Interjem so domači navijači pred stadionom poskrbeli za nov rasistični škandal. Žaljive besede so bile usmerjene proti Viniciusu Juniorju, ki je bil v svoji karieri že mnogokrat priča podobnim incidentom.

Vinicius Junior
Vinicius Junior FOTO: AP

"Ale, ale, ale, Vinicius šimpanz," je bilo slišati na mestu, kjer so pred tekmo med Atleticom in Interjem navijači colchonerosov čakali klubski avtobus. Zvezdnik madridskega Reala Vinicius Junior se je hitro odzval preko družbenih omrežij in direktno naslovil evropsko nogometno zvezo Uefo. "Upam, da ste že razmislili o kazni. Žalostno je, da se to dogaja tudi na tekmah, na katerih ne igram."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Neljubi dogodek so naslovili tudi iz pisarn španske LaLige. "Tožilstvu za sovraštvo bomo prijavili rasistične vzklike proti Viniciusu pred tekmo Lige prvakov med Atletico Madridom in Inter Milanom, čeprav je tekma z drugega tekmovanja in četudi so vzkliki zunaj stadiona. LaLiga se zavzema za to, da je nogomet prostor brez sovraštva, rasizma, homofobije in nasilja."