Liga prvakov

Spursi pred (največjim) izzivom, Dier hvali Ajax: Zaslužijo si biti v polfinalu

London, 29. 04. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaše Tottenhama v torek čaka test, po mnenju številnih eden največjih v zadnjih nekaj desetletjih. Spursi bodo prvič v zgodovini kluba zaigrali v polfinalu Lige prvakov. Varovanci Mauricia Pochettina so sicer na zadnji prvenstveni tekmi utrpeli prvi poraz na novem stadionu, nič kaj dobra popotnica pred prihodom razigranih Nizozemcev.

Nogometaši Tottenhama so na zadnji tekmi streljali s praznimi naboji, po zadetku Michaila Antonia pa utrpeli prvi poraz v novem domovanju. Že v torek jih pred domačimi navijači čaka še težji preizkus, tekma z Ajaxom.  

Son Heung-Min bo prvo tekmo z Ajaxom spremljal s tribun.
Son Heung-Min bo prvo tekmo z Ajaxom spremljal s tribun. FOTO: AP
Prvo polfinalno tekmo med Tottenhamom in Ajaxom si oglejte v torek, 30. aprila, ob 20.40 na Kanalu A in VOYO.

"Pozabiti moramo na poraz z West Hamom in se premakniti naprej. Težko se je pripraviti na polfinale proti tako dobremu moštvu, kot je Ajax," je bilo jasno sporočilo Mauricia Pochettina po tekmi 36. kroga angleškega prvenstva.  

Argentinec zaradi poškodb ne more računati na prvega zvezdnika Harryja Kana, odsotna sta tudi Serge Aurier in Erik Lamela. Zaradi kazni bo prvo tekmo z Ajaxom izpustil tudi strelec treh zadetkov proti Cityju, Son Heung-Min.  

Zato pa se je po poškodbi vrnil Eric Dier, ki je proti West Hamu prvič preizkusil zelenico novega stadiona. "To bo velika tekma, zelo posebna tekma tako za igralce kot navijače. Za vse v klubu. Skušali bomo pozabiti na poraz z West Hamom in se osredotočiti na tekmo z Ajaxom. Zavedamo se njenega pomena, prav tako dobro vemo, kakšen užitek je igrati na tekmah Lige prvakov. Zavedamo se, da nas čakata zelo težki tekmi. Že po prvi tekmi s Cityjem smo uvideli, da smo šele na polovici, izkazati smo se morali še na Etihadu," je pred tekmo z Ajaxom povedal Dier.  

"Zaslužijo si biti tu, v polfinalu," je prepričan Dier.
"Zaslužijo si biti tu, v polfinalu," je prepričan Dier. FOTO: AP

Nizozemci, ki so v tej sezoni izločili dva evropska velikana, madridski Real in Juventus, navdušujejo z mladostjo in svežino. "So fantastična mlada ekipa, ki jo je veliko veselje gledati. Igra atraktiven nogomet. Dobro jo poznamo, kar nekaj naših nogometašev je nekoč igralo za Ajax. Zaslužijo si biti tu, v polfinalu, in zavedamo se, da nas čaka težka naloga," je za klubsko spletno stran še povedal Anglež. 

TOTTENHAM – AJAX

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

delbond
29. 04. 2019 12.50
-3
obe ekipi sta atnipatični in nobeden od njih ne bo prvak
športnik66
29. 04. 2019 08.43
+13
Ajax bo šel gladko dalje. Upam, da jim uspe osvojiti ligo prvakov in tako dokazati, da le z milijoni € ni mogoče kupovati lovorik. Živel šport! :)