Liga prvakov

Hrvaški medij o Zvezdini zmagi: 'Ena največjih senzacij v zgodovini Lige prvakov'

Beograd, 07. 11. 2018 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Crvene zvezde so pripravili prvovrstno presenečenje, saj so v Beogradu na kolena spravili favorizirani Liverpool. Pred nabito polnimi tribunami stadiona Rajka Mitića so rdeče-beli zmagali z 2 : 0 in tako ni presenetljivo, da so tako srbski kot tudi hrvaški mediji evforično poročali o velikem uspehu.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Crvena zvezda - Liverpool
    03:02
    Vrhunci tekme Crvena zvezda - Liverpool
  • Iz 24UR: Marakana požrla evropskega podprvaka
    02:23
    Iz 24UR: Marakana požrla evropskega podprvaka

Liverpool je v Beograd na tekmo 4. kroga Lige prvakov prišel kot velik favorit, saj je moštvo trenerja Jürgena Kloppa še vedno eno od treh neporaženih ekip v Premier League v tej sezoni. Na prejšnji tekmi Lige prvakov (3. krog) so na Anfieldu redsi kar s 4 : 0 odpravili beograjsko zasedbo. A tokrat je bil scenarij drugačen, Crvena zvezda je s pomočjo fantastičnih navijačev obrnila zgodbo in zmagala z 2:0.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Srbski mediji so polni hvalospevov na račun rdeče-belih, izpostavljajo pa tudi, da ta zmaga ni bila neopažena v hrvaških medijih. Hrvaški Index je ocenil, da je to "ena največjih senzacij v zgodovini Lige prvakov," Jutarnji pa je zapisal, "Angleži v šoku! Crvena zvezda v osmih minutah zrušila veliki Liverpool, srbski prvak dosegel eno največjih zmag v zgodovini."

Nogometaši Crvene zvezde so se veselili pomembne zmage proti Liverpoolu.
Nogometaši Crvene zvezde so se veselili pomembne zmage proti Liverpoolu. FOTO: AP

Srbski Blic je zapisal, da je "Marakana pogoltnila viceprvaka Evrope" in "Zvezda nokavtirala Liverpool". Srbske Večernje Novosti pišejo, da se je ponovila zgodovina, po 45 letih je Liverpool znova "padel" na Marakani, Tanjug pa dodaja, da so "varovanci Vladana Milojevića dosegli eno največjih zmag v bogati klubski zgodovini in vrgli na kolena bogatega angleškega velikana in eno najboljših moštev na svetu."

Milan Pavkov je dosegel oba gola za Crveno zvezdo.
Milan Pavkov je dosegel oba gola za Crveno zvezdo. FOTO: AP

Prvo ime zmage je bil napadalec Milan Pavkov, ki je pred 50 tisoč navijači dosegel oba gola, zadovoljen je bil tudi trener Vladan Milojević.

"Prekrasen večer za nas. Odigrali smo s srcem v prekrasni atmosferi, to je bila prva zmaga za našo državo v Ligi prvakov in to je nekaj, kar lahko priredi samo Crvena zvezda. Za takšne trenutke se igra in živi. To je pomembna zmaga za naše mesto, državo in klub. Ta generacija je vpisala lep jubilej in na kratko bomo uživali v tem. Čestitke igralcem, zmago pa posvečam publiki," je dejal trener po tekmi.

Zvezda

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BolecaResnica
07. 11. 2018 21.57
+7
Vsaka čast zvezdi! Sicer od tujih klubov navijam za liverpool ampak v tem primeru bravooooo zvezda!
heris
11. 11. 2018 09.53
ivan.z Doba
07. 11. 2018 19.02
+9
Bravo Zvezda!
Kollerik
07. 11. 2018 17.50
+9
Pavkovu je cena močno narasla. Sicer pa, kdo bi si mislil.
Trend01
07. 11. 2018 10.58
+9
A bodo tudi tokrat mediji pisali, da so stavnice zadaj? Tako kot na prejšnji tekmi v Parizu. :-)