Liga prvakov

Statistika obramb v LP: Handanović tretji, Oblak pa (nepričakovano) na zadnjem mestu

Ljubljana, 09. 11. 2018 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska vratarja Jan Oblak in Samir Handanović sta nezamenljiva člena na golu svojih moštev. Po štirih krogih najmočnejšega evropskega klubskega nogometnega tekmovanja pa številke v ospredje postavljajo čuvaja mreže milanskega Interja. Oblak, ki brani za madridski Atletico, je v razpredelnicah presenetljivo na repu različnih statističnih pokazateljev uspešnosti.

Jasmin in Samir Handanović
Jasmin in Samir Handanović FOTO: Miro Majcen
Tako Samir Handanović kot Jan Oblak sta s svojima moštvoma zaenkrat na dobri poti proti izločilnim bojem v Ligi prvakov. A glede na to, da Handanović v tej sezoni prvič v karieri igra med elito, mu gre odlično. Tekmeci, ki jih ima Inter v skupini B so neusmiljeni, na čelu z Barcelono, ki vodi z desetimi točkami. Handanovićevi črno-modri so drugi s sedmimi. 34-letni Ljubljančan je v obračunih z Barcelono, Tottenhamom in PSV-jem zbral lepo statistiko. Med vratarji, ki so branili na vseh štirih tekmah Lige prvakov, je po številu obramb na visokem 3. mestu. Kar 24-krat je uspešno posredoval v Interjevih vratih. Nasprotno je Oblak na zadnjem mestu z le eno obrambo.

Jan Oblak in Gareth Bale
Jan Oblak in Gareth Bale FOTO: Reuters

25-letni Škofjeločan je sicer na zadnji tekmi proti dortmundski Borussii dosegel zavidljiv mejnik v dresu madridskega Atletica, ko je stotič v karieri tekmo končal brez prejetega gola. Oblaku te samozavesti ne manjka, a na prejšnjih tekmah je moral žogo kar šestkrat pobrati iz svoje mreže. Na lestvici najuspešnejših vratarjev, ki so bili med vratnicama v vseh krogih, tako po prejetih golih kot odstotku ubranjenih strelov vodi Manuel Neuer, ki bil premagan le enkrat. Sarma je prejel pet golov in je 83% uspešen, na dnu pa je spet Oblak. Najslabši vratar te jeseni je po številu prejetih golov Andrij Pjatov. Na tekmah z Manchester Cityjem, Lyonom in Hoffenheimom je bil čuvaj mreže Šahtarja iz Donjecka premagan kar 13-krat.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
10. 11. 2018 12.37
+9
handa daleč najboljši slovenski golman,oblak mu ni kos žal,kaj je handa vse ubranil Barceloni je bilo neverjetno,škoda za hando da so ga podcenili skozi vsa ta leta:)
Rolesx
10. 11. 2018 09.43
+7
Oblakec je najboljši ko je obramba v formi drugače pa ,...
poserjemsenavas
10. 11. 2018 08.20
+0
To vam trobim že več let, pa ste vsi pod raznoraznimi vplivi. Najbrž sem edini realni komentator tu gor. Ni pa Oblak ravno najslabši golman, je nad povprečjem, ne pa res med najnajboljšimi.
šumar
10. 11. 2018 08.16
-1
lepo je ko se lastiš delo obrambe ko pa obrambe ni se pa po kaze prvi obraz
reaf
10. 11. 2018 08.05
-3
Oblak je "plesal" le eno poletje...
janezdollar
10. 11. 2018 08.02
+5
Kje pa je Szczesny, ki je prejel samo 2 gola do zdaj?
jugatneme
10. 11. 2018 07.06
+6
Oblak ni slab vratar, toda tudi če bi igral za reprezentanco, mislim, da ta nebi imela boljši uspeh, saj je Jan samo vratar.....igralci pred njim so tisti ki tečejo in dosegajo gole (no to naj bi počeli) a teh igralcev ni. To je tako, kot pred časom, ko se je kričalo "hočemo stadion"....že takrat sem govoril, kaj vam bo stadion če ni igralcev....nekaj se je leta krpalo, morda tudi z nekoliko sreče nam je šlo solidno, toda sedaj smo kjer smo.... Tudi najboljši selektor na svetu je nemočen, če v masi nogometašev nima kaj izbrati. Recimo da imamo nogometaše katerim je limit povprečni nogomet (nekaj izjem je nad) a trenutno so rezultati pod povprečjem.
Malopezde14
09. 11. 2018 22.06
+14
ni kriv samo oblak ampak cela atleticova obramba ki je v rcuKU
šumar
10. 11. 2018 08.16
-6
aja ko je pa obramba bla dobra in je oblak imel najmanj strelov proti njegovemu golu je bil pa samo on najboljsi takrat obrambe nisi omenjal tipično slovensko.Oblak nima pojma knali bo pristal v slovenski ligi zapomni si to
Maxx365
10. 11. 2018 15.31
+4
ma daj ne pretiravaj, poleg dobre obrambe je na mnogih tekmah tudi sam reševal Atlete z vrhunskimi obrambami