Liga prvakov

Stava za 'gajbo' piva in dva odziva dveh Tilnov

Ljubljana, 20. 04. 2023 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Tina Hacler
Komentarji
0

Nekaj minut pred 21. uro natakarica Pika hiti od mize do mize in pobira še zadnje stave. Gostje lokala morajo napovedati, kako se bo končala povratna četrtfinalna tekma Lige prvakov med Bayernom in Manchester Cityjem. Napoved rezultata je brezplačna, nagrada pa je v taki obliki, da jo cenijo vsi nogometni navijači: zaboj piva.

Lovro je napovedal 2:1 za Bayern, kar bi sicer pomenilo zmago za nemški klub, vendar zaradi Cityjeve velike prednosti (3:0) na prvi tekmi vseeno ne bi zadostovalo za preboj v polfinale. "Mislim, da letos niso zmožni več s to ekipo," je realen, čeprav je velik ljubitelj Bavarcev. 

Za münchenski Bayern namreč navija že od svojega četrtega leta: "Bili smo na dopustu v Nemčiji, moj oče si je želel ogledati tekmo in me je vzel s sabo v Allianz Areno," pravi. Vzor večne zvestobe torej, pravimo.

Lovro in Nik
Lovro in Nik FOTO: 24ur.com

"Partnerka se lahko zamenja, klub se ne more, to govorim iz lastnih izkušenj," se poleg njega oglasi nekdanji sošolec Nik, ko pogovor nanese na primerjavo med zvestobo v partnerski zvezi in zvestobo v svetu športa.

Strinja se tudi Lovro, ki je 16 let igral za hokejski klub Olimpija. V smehu pravi, naj Jesenic pred njim sploh ne omenjamo. "Ampak zdaj se to vseeno ne more primerjati z vzdušjem v Hali Tivoli in Podmežakli pred 10 leti. Če je dvorana uradno sprejela recimo 3000 ljudi, se jih je tja nagnetlo skoraj še enkrat toliko," pravi.

Četrtfinalna tekma med Bayernom in Manchester Cityjem
Četrtfinalna tekma med Bayernom in Manchester Cityjem FOTO: 24ur.com

Nikovo srce pa poleg Olimpije pripada AC Milanu, ki mu je v torkovi tekmi uspela uvrstitev v polfinale Lige prvakov, saj so v skupnem seštevku ugnali Napoli. Tam se bo srečal z mestnim tekmecem Interjem, ki je ugnal Benfico. "Res imajo lepo možnost, da se letos uvrstijo v finale Lige prvakov. Če bi jih vprašali pred sezono, o tem najbrž sploh niso upali na glas razmišljati," pravita fanta. "Tam pa se lahko zgodi kar koli, igra se na eno tekmo, ena majhna napaka in tekma je odločena."

Rok, Anže in Franci so sicer iz Posavja, ampak v Ljubljani se mudijo na tridnevnem strokovnem uposabljanju. Od prijatelja so slišali, da so v Lepi žogi prenosi tekem, zato so prišli pogledat. Izrecnega favorita sicer niso imeli: "Samo, da je dobra tekma," so dejali.

Posavci
Posavci FOTO: 24ur.com

Anžetu je nogomet sicer nekoliko bližje, saj je igral tudi sam – v mlajših selekcijah celo v prvi slovenski ligi za Celje, v članskih pa nato v drugi in tretji. "Trenirati sem začel pri šestih letih, zdaj pa še vedno igram rekreativno. Spremljam Ligo prvakov, veliko tudi angleško prvenstvo. Saj rad pogledam tudi druge športe, ampak nogomet je vseeno nogomet, s tem živim že od malega," pove. Njegov najljubši klub je Manchester, ampak ne City, pač pa United. 

Jan, dva Tilna, Gašper in Denis
Jan, dva Tilna, Gašper in Denis FOTO: 24ur.com

Jan, dva Tilna, Gašper in Denis sedijo v kotu, ko zvezdnik Manchester Cityja Erling Haaland dobi priložnost za 11-metrovko. Gašper in en Tilen sta zaploskala, ko je zgrešil okvir vrat, Jan, Denis in drug Tilen pa so se prijeli za glavo.  

Fantje prihajajo iz Šmarja pri Jelšah in Radeč, čeprav so bili tesno povezani sošolci, imajo različne nogometne preference: Barcelono, Atletico in Ajax. Zdaj vsi študirajo v Ljubljani in nogometne tekme izkoristijo za priložnost, da se vsi srečajo. "Zdaj navijam za City, ker res privoščim Haalandu, da bi kaj osvojil," pravi Jan, ki je v časih Lionela Messija navijal za Barcelono.

Četrtfinalna tekma med Bayernom in Manchester Cityjem
Četrtfinalna tekma med Bayernom in Manchester Cityjem FOTO: 24ur.com

Opevani Haaland ima še vedno možnost, da nekaj osvoji. Čeprav torej ni zadel enajstmetrovke, ki je bila za norveškega napadalca prva zgrešena po dveh letih, je v 57. minuti popravil napako in svoje moštvo popeljal v vodstvo. Bayern je sicer nekaj minut pred koncem tekme izenačil, vendar en gol še zdaleč ni bil dovolj za napredovanje.

Se je pa rezultata 1:1 razveselil eden izmed gostov, ki je Piki pred začetkom tekme pravilno napovedal rezultat. "Kam naj dam zdaj to 'gajbo'? Pridem jutri ponjo z avtomobilom," je napovedal.

Haaland pa bo moral na svojo trofejo še malo počakati. Dvignil jo bo lahko šele 10. junija na finalu v Istanbulu, toda najprej bo moral preigrati še visoko oviro, ki mu jo bo 9. in 16.  maja na polfinalno pot postavil Real Madrid. Zadnje besede pa nista rekla še niti Inter in Milan.  Zaključni boji letošnje Lige prvakov bodo vsekakor še zelo zanimivi, tudi mi jih bomo ves čas spremljali skupaj z vami.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.