Liga prvakov

Sterling se je opravičil za bizarno priigrano 11-metrovko

Manchester, 08. 11. 2018 16.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec Manchester Cityja Raheem Sterling se je opravičil glavnemu sodniku in nogometašem ukrajinskega Šahtarja iz Donecka, potem ko je svoji ekipi na sredini tekmi skupinskega dela Lige prvakov priigral bizarno najstrožjo kazen.

Raheem Sterling je prodrl v kazenski prostor in brcnil v tla, nato pa padel kot pokošen in pogledal proti madžarskemu sodniku Viktorju Kassaiju, ki si je privoščil eno največjih napak v karieri s tem, ko je pokazal na belo točko v korist Manchester Cityja. Sinje modri so na tekmi četrtega kroga skupinskega dela Lige prvakov proti Šahtarju iz Donecka že vodili z 1:0, Sterling pa je svoji ekipi priigral najstrožjo kazen, ki jo je izkoristil Gabriel Jesus.

Sterling (v modrem dresu) med tekmo s Šahtarjem pred vratarjem Andrijem Pjatovom.
Sterling (v modrem dresu) med tekmo s Šahtarjem pred vratarjem Andrijem Pjatovom. FOTO: AP

"Želel sem dvigniti žogo in ne vem, kaj se je zgodilo po tem. Končal sem na tleh in se obrnil," je Sterling dejal za BT Sport in se nato še javno opravičil: "Ne verjamem, da sem čutil dotik, to je bila zgolj moja napaka. Zadel sem v tla. Opravičujem se sodniku in opravičila gredo tudi Šahtarju."

Guardiola ni pozabil na Lahoza in Liverpool
Sterling se je za "napako" odkupil z izvrstnim golom v drugem polčasu, ki je Cityju pomagal do ene najvišjih evropskih zmag v zgodovini kluba (6:0) in prvega mesta v skupini s tremi točkami prednosti pred Lyonom in šestimi pred Hoffenheimom, potem ko je angleški prvak skupinski del začel s presenetljivim porazom proti Lyonu.

STERLING

Cityjev trener Josep Guardiola je po tekmi dejal, da je takoj vedel, da gre za napačno odločitev, stopil pa je v bran sodnikom, ki v tekmovanjih pod okriljem Evropske nogometne zveze (Uefa) še ne morejo računati na pomoč sistema VAR. Spomnil se je tudi minule sezone, ko je City sicer v četrtfinalu na papirju prepričljivo izpadel proti Liverpoolu (skupno 1:5), a je na povratni tekmi v Manchestru španski sodnik Mateu Lahoz storil veliko napako in v prvem polčasu pri izidu 1:0 razveljavil regularen gol domačim, nato pa zaradi protestov še izključil Guardiolo.

STERLING2

'Ni se zavedal'
"Da, nemudoma smo spoznali, da enajstmetrovke ni bilo. Lahko bi (rekel, da je ni bilo, op. a.), da. A v minuli sezoni bi lahko enako povedala Liverpool in (James) Milner. To bi lahko storili," je po sredini tekmi in zmagi nad Šahtarjem dejal Guardiola.

"Nerad vidim, da dosežemo gol iz takšne situacije. Ni se zavedal. Udaril je v travo. Kje pa je VAR? Sodniki so že dolgo časa nazaj rekli, da potrebujejo pomoč. Ne želijo si delati napak. Morajo dobiti pomoč. Potrebni sta dve, tri ali deset sekund, da sprejmeš odločitev (z VAR, op. a.)," je sklenil katalonski strokovnjak.

TEKMA

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mcmrtfg
08. 11. 2018 21.24
+9
sramota za sodnika,da ni travi pokazal rdeč karton upam da bo ta zelenica odstranjena še ta teden,ker je prenevarna!
resnicaosvobaja
08. 11. 2018 19.27
-4
Letos bo še zanimivo brez VAR-a
Robert Flisar
08. 11. 2018 17.17
+26
In kaj,je hotel s tem pokazat,da je sedaj svetovljanski,in se sedaj delat lepega.Ko je padel,in sodnik zapiskal,bi mogel it,k sodniku,in mu povedat,da naj razveljavi penal,ker je zaradi svoje nerodnosti brcnil v tla in padel..to bi bilo častno,ne pa po tej 11 metrovki se veseliti in se potem opravičiti prek tv ekrana,imej jajca in to stori po teki iz oči v oči...In kaj,bo Pep govoril,on bi tudi lahko pozval k sebi Sterlinga in rekel,da naj pove sodniku,da ni bil penal,in se sedaj pametuje...to je hinavsko...čE MED TEKMO NISO STORILI NIČESAR,BI PO TEKMI LAHKO OSTALI POVSEM TIHO...
Maxx365
08. 11. 2018 20.09
+13
zagotovo bi bila to naj poteza za nagrado fair play, tako pa ...
Etienko
08. 11. 2018 16.52
+19
To se žogo prime pa se jo nabije v tri krasne,ne pa da se glumi zdaj drug dan po tekmi,tam pa se veselil pa se v sebi smejal,dokler se ni na TV videl....papak v glavnem...