Liga prvakov

Stojanović: Vesel sem za 'Jojota', a žal mi je, da ni uspelo tudi meni

Zagreb, 12. 12. 2019 12.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./J.K.
Komentarji
3

Nogometaši zagrebškega Dinama so v skupinskem delu najelitnejšega nogometnega klubskega tekmovanja prehodili pot od najprijetnejšega presenečenja do največjih tragičnih junakov. Pomemben člen v zasedbi Nenada Bjelice je tudi slovenski reprezentančni desni bočni branilec Petar Stojanović, ki obžaluje zapravljeno veliko priložnost za še vidnejši evropski dosežek hrvaškega velikana.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Manchester City slavil v Zagrebu
    02:07
    Iz 24UR: Manchester City slavil v Zagrebu
  • Petar Stojanović: Lahko smo ponosni na doseženo v ligi prvakov
    00:37
    Petar Stojanović: Lahko smo ponosni na doseženo v ligi prvakov
  • Stojanović o dvoboju z zvezdniškim Manchester Cityjem
    00:46
    Stojanović o dvoboju z zvezdniškim Manchester Cityjem
  • Stojanović vesel za Iličića: Škoda, da ni uspelo tudi meni
    00:25
    Stojanović vesel za Iličića: Škoda, da ni uspelo tudi meni
Daljši prispevek o tekmi v Zagrebu si lahko ogledate v športnem delu osrednje dnevno-informativne oddaje 24UR ob 19:00!
V pogovoru z novinarskim kolegom Janom Krstovskim se je Petar Stojanović dotaknil ravnokar končanega skupinskega dela lige prvakov, v katerem 'njegov' zagrebški Dinamo še zdaleč ni razočaral.

Ravno nasprotno: četa odličnega trenerja Nenada Bjelice je dodobra namučila favorizirane Manchester City, ukrajinski Šahtar iz Donjetska in italijansko Atalanto še enega našega reprezentanta Josipa Iličića. Slednji se je kljub odsotnosti zaradi poškodbe po veliki zmagi moštva iz Bergama v gosteh pri Šahtarju razveselil zgodovinske uvrstitve Italijanov v izločilne boje najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu, medtem ko so Zagrebčani - zahvaljujoč nesrečnemu spletu okoliščin v zadnjih dveh krogih - ostali brez evropske pomladi. "Ne glede na tragičen zaključek smo lahko z igrami v letošnji sezoni lige prvakov več kot zadovoljni. Lahko smo ponosni na prehojeno pot in predvsem na način, kako smo z Dinamom predstavljali hrvaški klubski nogomet na mednarodnem prizorišču," je uvodoma dejal 24-letni Stojanović, ki obžaluje slabši drugi polčas proti enemu od glavnih favoritov za naslov evropskega klubskega prvaka.

Desni bočni branilec zagrebškega Dinama Petar Stojanović (na sliki levo) je ponosen na doseženo v skupinskem delu najelitnejšega nogometnega klubskega tekmovanja na svetu.
Desni bočni branilec zagrebškega Dinama Petar Stojanović (na sliki levo) je ponosen na doseženo v skupinskem delu najelitnejšega nogometnega klubskega tekmovanja na svetu. FOTO: AP

Odličen prvi polčas, slabše nadaljevanje
"V prvem polčasu smo odigrali izjemno. Bili smo pametni, osredotočeni in pravočasni v izvajanju dogovorjenih nalog. Nato pa je prišlo do manjšega padca v zbranosti, kar je tako kakovostno moštvo, kot je Manchester City, znalo hitro kaznovati. Govorimo o vrhunskem moštvu z izjemnimi posamezniki, ki ne potrebujejo veliko, da se razigrajo. Mi smo jim v drugem polčasu dovolili prav to, da so prišli do svoje prepoznavne igre. Takrat pa je bilo že prepozno, da bi lahko storili še kaj več. Toda ne glede na poraz z 1:4, smo lahko ponosni na doseženo, saj je redko kdo pričakoval, da bomo v tako močni skupini osvojili tolikšno število točk," je poudaril reprezentančni desni bočni branilec. 

Vesel za 'Jojota'
Stojanović je sicer vesel za reprezentančnega soigralca Josipa Iličića, ki mu je z Atalanto uspel veliki met, a bi si obenem želel, da bi se podobnega uspeha razveselil tudi sam.

"Ob tej priložnosti bi 'Jojotu' čestital za izjemen dosežek, toda obenem obstaja obžalovanje, da nekaj podobnega ni uspelo tudi meni z Dinamom. Menim, da smo bili na zelo dobri poti k uvrstitvi v izločilne boje, a bi se ob takšnem razpletu dogodkov zadovoljili tudi z napredovanjem v drugi del lige Evropa. Nič, zdaj nas čakajo obveznosti v domačih tekmovanjih, ki jih moramo vzeti maksimalno resno," je še pristavil Petar Stojanović.      

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
12. 12. 2019 19.16
+3
Kaj ti bo žal. Saj zdaj, ko se prideš pokazat v LJ se itak obnašaš kot, da si osvojil LP. Nerazumem tega, ampak zgleda, da tako mora biti.
dragan krstic
12. 12. 2019 14.09
+13
Jojo, a spomladi ali nikoli. Pomlad, če boš dobro igral, ti lahko prinese pogodbo z boljšim klubom kot je Atalanta.
poserjemsenavas
12. 12. 2019 14.40
-9