Liga prvakov

Strateg Ajaxa: Pred letom ali dvema bi se dvoboja na Anfieldu bal. Sedaj ne

Liverpool, 30. 11. 2020 12.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V skupini D je pred zadnjima dvema krogoma skupinskega dela Lige prvakov še vse odprto. Razplet je dodatno zakomplicirala zmaga Atalante v prejšnjem krogu sredi Anfielda, ko je z 2:0 padel nekdanji prvak LP Liverpool. Redse čaka nov zahteven dvoboj, saj Ajax v mesto Beatlov ne prihaja z belo zastavo – daleč od tega. Pomemben dvoboj v boju za napredovanje v osmino finala bomo od 20.40 prenašali na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Liverpoolčani pred tekmo z Ajaxom zadnjič trenirali v klubskem centru v Kirkbyju
    01:40
    Liverpoolčani pred tekmo z Ajaxom zadnjič trenirali v klubskem centru v Kirkbyju
  • Nogometaši Ajaxa so preizkusili zelenico stadiona Anfield pred tekmo z Liverpoolom
    01:22
    Nogometaši Ajaxa so preizkusili zelenico stadiona Anfield pred tekmo z Liverpoolom
  • Iz 24UR: Tadić o prihajajoči tekmi z Liverpoolom
    02:24
    Iz 24UR: Tadić o prihajajoči tekmi z Liverpoolom
  • Minute molka pred sredinimi tekmami Lige prvakov
    01:57
    Minute molka pred sredinimi tekmami Lige prvakov
  • Vrhunci sredinih tekem četrtega kroga Lige prvakov (1. del)
    13:30
    Vrhunci sredinih tekem četrtega kroga Lige prvakov (1. del)
Erik Ten Hag
Erik Ten Hag FOTO: AP

Ajax, ki je bil pred dvema letoma pravi hit Lige prvakov in je zgolj po spletu nesrečnih okoliščin ostal brez uvrstitve v veliki finale v Madridu, je tudi v tej sezoni na dobri poti, da se uvrsti najmanj v izločilne boje. 

Četa Jürgena Kloppa si proti Ajaxu ne sme privoščiti drugega zaporednega evropskega poraza, ničla pa tudi za goste nikakor ne pride v poštev. Vse to napoveduje sila zanimiv derbi skupine D, ki bo neposredno odločal o potnikih v osmino finala.  Prenos na Kanalu A in VOYO. Začnemo ob 20.40. 

Za uresničitev tega cilja bo na zadnjih dveh tekmah verjetno potreboval (vsaj) tri točke. In želeni rezultat bo lovil že jutri zvečer sredi Anfielda, ko se bo udaril z Liverpoolom. "Če bi se tekma odvila še pred letom ali dvema, bi bil kar v skrbeh, kako bo potekal dvoboj na Otoku in ali bomo odnesli celo kožo. Priznam, da bi bil pred dvobojem precej bolj živčen, kot sem sedaj," je nizozemskim medijem hitel razlagat trener Amsterdamčanov Erik Ten Hag, ki zelo ceni Kloppovo zasedbo, a se je nikakor ne boji. "Mislim, da imamo kar dobre možnosti za pozitiven rezultat. Kaj bi bil za nas pozitiven rezultat? Zmaga, seveda, čeprav bi bili zadovoljni tudi s točko, ki bi nas še povsem držala med živimi za preboj v osmino finala," je nadaljeval Ten Hag, ki računa, da bodo redsi po nekaterih spodrsljajih v Ligi prvakov in predvsem v domačem prvenstvu Premier League zelo motivirani in bodo Ajax vzeli zelo resno.

Ajax se ne boji gostovanja na Anfield Roadu.
Ajax se ne boji gostovanja na Anfield Roadu. FOTO: AP

"A mi bomo pripravljeni na vse. Smo v dobrem stanju, ekipa je zadnje dni odlično trenirala in komaj čakamo, da se tekma začne. Škoda, da bo potekala brez navijačev. To je podatek, ki je še posebej neprijeten, ker gre pač za Anfield Road, kjer gledalci pripravijo še posebej dobro vzdušje. A sprejeli smo trenutno situacijo, ki vlada svetu, in smo se že navadili na to, da na tekmi slišimo sami sebe," je pred torkovim dvobojem, ki ga bomo od 20.40 prenašali na Kanalu A in VOYO, povedal Erik Ten Hag. 

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mferk1
30. 11. 2020 15.59
Tako kot se Liverpool ni bal v Amsterdamu. Imajo pa veliko priložnost saj Liverpoolu manjkajo ključni igralci v obrambi.
glavni Baja
30. 11. 2020 15.47
-1
AS1983
30. 11. 2020 13.34
+1
To bi mogli padat goli, v ajaxu je biu samo en gol