Liga prvakov

Poškodbe se vrstijo, za tekmo s Parižani odpisali še Sancheza

Pariz, 05. 03. 2019 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester United v povratni tekmi osmine finala Lige prvakov čaka težka naloga. PSG si je na Old Traffordu zagotovil odlično popotnico, Parižani so namreč po zadetkih Presnela Kimpembeja in Kyliana Mbappeja slavili s 2:0. V pomoč rdečim vragom ne bodo niti številne številne poškodbe, na zadnji tekmi jo je skupil še Alexis Sanchez.

Nogometaši Manchestra Uniteda so v zadnjem krogu angleškega prvenstva na krilih Romela Lukakuja dosegli pomembno zmago in se zavihteli na četrto mesto prvenstvene lestvice. Slednje jim tudi v naslednji sezoni zagotavlja nastop v elitni Ligi prvakov, sploh v oziru na to, na to, da je njihovo izhodišče pred povratno tekmo osmine finala vse prej kot zavidanja vredno.

Čilenec si je na tekmi proti Southamptonu poškodoval koleno.
Čilenec si je na tekmi proti Southamptonu poškodoval koleno. FOTO: AP
Prenos povratne tekme osmine finala Lige prvakov na Kanalu A in VOYO v sredo, 6. marca, ob 20.40.

Tekma proti Southamptonu je zahtevala svoj davek. V 52. minuti se je poškodoval Alexis Sanchez, ki morda vse od prestopa ni upravičil pričakovanj navijačev, kljub temu pa bi bil ob vrsti poškodb v vražji zasedbi nadvse dobrodošel člen. Zaradi poškodb namreč Oleg Gunnar Solskjaer ne mora računati na Anderja Herrero, Nemanjo Matića, Jesse Lingarda, Juana Mato, Anthonyja Martiala, Matteo Darmiana, Philla Jonesa in Antonia Valencio. Zaradi rdečega kartona na prvi tekmi bo odsoten tudi Paul Pogba.

Če so mediji sprva poročali, da bo Sanchezova odsotnost trajala mesec dni, pa so se po nekaj dneh pojavile špekulacije, da bi se lahko okrevanje še bolj zavleklo. Ameriški ESPN poroča, da bi lahko odprava poškodbe trajala tudi dva meseca. Nekateri so prepričani, da je sezona za Čilenca že končana.

"Stopili smo v stik s Sanchezom in Manchester Unitedom, ki nam je poslal rentgenske izvide. Poškodba kolenskih vezi ni tako kompleksna. Za klub najbrž ne bo igral, pripravam naše reprezentance pa se bo zagotovo pridružil," je dejal član zdravniške službe čilske reprezentance Pedro Onate.

Pogba si je na prvi tekmi prislužil rdeč karton, zato v Parizu ne bo mogel pomagati soigralcem.
Pogba si je na prvi tekmi prislužil rdeč karton, zato v Parizu ne bo mogel pomagati soigralcem. FOTO: AP

Kljub dolgemu seznamu poškodovanih nogometašev na strani nasprotnika, pa se Parižani zavedajo, da jih čaka še peklenskih 90 minut. Kot je za klubsko spletno stran povedal Marco Verrati: "Pokazali smo velik karakter. Igrati na Old Traffordu na tako pomembni tekmi ni lahko. A to je le prvih 90 minut, kot je povedal že trener, lahko Manchester United v Parizu poskrbi za preobrat." 

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mpk2
05. 03. 2019 15.41
+1
Lahko bi bilo še huje... Kaj če Phil Jones okreva in bo na tekmi :)
SAF1
05. 03. 2019 10.39
+7
Ajajaj, bogi Ole. Človek se mi kar smili. :/
TvojPrijatelj
05. 03. 2019 11.06
-24
tudi meni, bi moral oditi že po katastrofi proti Burnleyu.
GGMU
05. 03. 2019 15.40
+6
Zakaj potem sploh imaš pod profilno sliko klub, ki ga popluvaš pod vsakem članku? Takih navijačev ne potrebujemo...