Liga prvakov

Mourinho po polomu v Leipzigu alibi našel v poškodbah

Leipzig, 11. 03. 2020 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Leipziga so spisali lepo in uspešno zgodbo v osmini finala Lige prvakov. Preboj v četrtfinale je vrhunski dosežek, manj dobre volje so bili Totenhamovi privrženci. Spursi so končali tekmovanje v tem prestižnem tekmovanju, Leipzig jih je nadigral na obeh tekmah, "Baby Mourinho" Julian Nagelsmann pa je bil uspešnejši od izkušenega Joseja Mourinha. Portugalec razloge za izpad vidi tudi v številnih poškodbah.

Leipzig je dosegel lep uspeh, saj je pred začetkom osmine finala Lige prvakov vloga favorita pripadla Tottenhamu. Vendar so nemški nogometaši zadevo obrnili na glavo, zmagali so na obeh tekmah, tako v Londonu kot Leipzigu, ob tem pa niso dobili gola (skupen izid je bil 4:0). Mero Spursom in Mourinhu je vzel 32-letni trener Leipziga Julian Nagelsmann, ki ima vzdevek "Baby Mourinho" in je odlično (fizično in taktično) pripravil svoje moštvo.

Morda se navijačem Tottenhama "kolca" po trenerju Mauriciu Pochettinu, ki je popeljal Spurse do (lanskega) finala Lige prvakov, nato pa je moral kmalu zapustiti klop. Nadomestil ga je Jose Mourinho, ki pa še ni našel recepta za prebujenje moštva, saj Spursi tudi v angleškem prvenstvu ne blestijo, na osmem mestu lestvice zaostajajo sedem točk za četrtim mestom, ki v novi sezoni zagotavlja igranje med evropsko klubsko elito, in čaka jih težka naloga, da se tja uvrstijo. Spursi imajo težave zaradi poškodovanih igralcev, na kar je opozoril tudi Mourinho: "Predstavljajte si Leipzig brez Sabitzerja, Schicka, Wernerja, ali pa Liverpool brez Salaha, Maneja, Hendersona, Firmina, Barcelone brez Griezmanna, Messija, Suareza, Piqueja."

Razočarani igralci Tottenhama po izpadu iz Lige prvakov.
Razočarani igralci Tottenhama po izpadu iz Lige prvakov. FOTO: AP

Mourinhu ne gre po načrtih in neuspehi v Ligi prvakov se nadaljujejo. Portugalec je nekoč veljal za zmagovalca, kar je potrdil z naslovoma v Ligi prvakov leta 2004 s Portom in leta 2010 z milanskim Interjem. Od takrat je izgubil vseh osem izločilnih dvobojev Lige prvakov od leta 2014. Za Tottenham je poraz s štirimi goli v skupnem seštevku drugi najvišji v klubski zgodovini, kar zadeva Ligo prvakov, višji je bil le proti madridskemu Realu (skupaj 5:0, leta 2011). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vsi smo verjeli v naše možnosti, a trenutno težko dosegamo gole. Dosegli so gol po naših prvih napakah in potem je bilo težko. So zelo močna ekipa, njihova fizična pripravljenost je neverjetna, njihovi branilci so dobivali dvoboje. Delali smo napake, napake, ki smo jih analizirali na prejšnjih tekmah, a ni pomagalo: Oni so zasluženo napredovali," je po tekmi dejal Mourinho in dodal, "nikogar ne morem kriviti za poraz. Vsako tekmo imamo kakšno poškodbo, to je zgodba te sezone. Poglejte klop, težko je in ne morem kriviti igralcev." 

A "The Special One", kot kaže, ni preveč zaskrbljen nad prihodnostjo. Moštvo ima res kopico poškodovanih, zato je Portugalec prepričan, da ni potrebna poletna kadrovska prenova, temveč bo dovolj že, da se vsi vrnejo na igrišče: "Mislim, da ne potrebujemo velike prenove to poletje, razen če se kaj ne zgodi med evropskim prvenstvom. Vrnili se bodo Sissoko, Kane, Son, Bergwijn in Ben Davies, to so ključni igralci." 

Jose Mourinho
Jose Mourinho FOTO: AP

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
11. 03. 2020 15.16
+5
Totteham je slabo igral obe tekmi, če Mourinhu ni nič jasno. Čas bo prinesel svoje, vendar menim,da je njegov pogled na nogomet zastarel.....
gamper
11. 03. 2020 13.05
+6
padrino 1
11. 03. 2020 11.42
+6
cudno da tudi tokrat ni krivdo pripisal sodnikom...
NPC24ur
11. 03. 2020 11.06
+1
Prebrana knjiga ze iz leta 2014 (ce se ne motim, je takrat CFC bil z njim prvak) Pa se verjetno tudi prej. Danes se igra atomski nogomet, ofenziva, sploh ce pogledamo vloge CDM danes in par let nazaj, se jasno vidi v katero smer se giba nogomet. Defenzivni nogomet lahko igra le Atletico, vse ostalo je 50/50
uporabnica1
11. 03. 2020 10.43
+9
Za Leipzig so mnogi govorili oz. pisali, da bo suvereno izpadel proti Tottenhamu, no zgodilo pa se je povsem nasprotno. Leipzig je suvereno zmagal (zame pričakovano), sedaj spet kao, da bo Leipzig suvereno izpadel v naslednjem krogu, ja dobil bo težkega nasprotnika, ampak jaz osebno jih še ne bi odpisala, ker imajo dobro mlado ekipo. Igrajo napadalen nogomet, spomnimo se kako je Ajax v lanski sezoni vse presenetil in igral odlično. Težka bo, ampak možno je vse ;)
tekač
11. 03. 2020 15.18
+1
Feelslovenija, se strinjam v celoti in moram povedati, da to kar sem videl jih uvršča med štiri najboljše evropske ekipe, če ne kaj več....
dr.Megla
11. 03. 2020 10.42
+10
Nemci so jim uprizorili totalni brexit...... Angleži bi lahko igrali celo noč, pa nebi gola dali...pa, pa muri
26277
11. 03. 2020 10.38
+6
Leipzig je trenutno v taki formi,, da lahko premaga vsak klub.
BETONSKI
11. 03. 2020 10.21
+9
Briga njega za uspehe,dober je za se hvaliti,to je pa tudi vse,noben ga ne spregleda on pa lepo kasira.
Fatanamoru
11. 03. 2020 10.09
+10
Muri nesposobnež spelse.....čist te je čas povozu
mufflon
11. 03. 2020 10.03
+5
Naj zamenja Milaniča v Mariboru, da bomo z Olimpijo lažje prvaki....
slo_veter
11. 03. 2020 09.52
+11
nogomet je stopil na plin .. če želiš dati več golov in zmagati moraš igrati hitreje, bolj kombinatorno in bolj na telo ko želiš žogo nazaj.