Liga prvakov

Leipzig z Wernerjevim golom zagodel Mourinhovemu Tottenhamu

London, 19. 02. 2020 22.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V osmini finale Lige prvakov sta se pomerila Tottenham in Leipzig. Prvo dejanje te serije je bilo na sporedu v Londonu, na Tottenhamovem stadionu pa ni šlo po načrtih domačih. Nemška zasedba je odnesla zmago (0:1). Edini gol je v drugem polčasu dosegel Timo Werneriz enajstmetrovke.

Nogometaši Lepziga so prišli v goste k Tottenhamu brez Kevina Kampla, ki je še vedno poškodovan. Tako je gostujoči trener Julian Nagelsmann na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Peter Gulasci, Angelino, Lukas Klostermann, Marcel Halstenberg, Nordi Mukiele, Ethan Ampadu, Konrad Laimer; Christopher Nkunku, Marcel Sabitzer, Timo Werner, Patrik Schick.

Domači strateg, izkušeni Jose Mourinho, ki ni mogel računati na dva zelo pomembna člana Harryja Kana in Heung-min Sona, pa se je odločil za naslednjo udarno postavo: Hugo Lloris, Ben Davies, Davinson Sanchez, Toby Alderweireld, Serge Aurier, Gedson Fernandes, Harry Winks, Steven Bergwijn, Dele Alli, Giovani Lo Celso, Lucas Moura. Mourinho se je zadnjič prebil iz osmine finala Lige prvakov, ko je vodil Chelsea leta 2014.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gostje iz Leipziga so tekmo začeli zelo ambiciozno in bi lahko hitro povedli, v drugi minuti je Angelino zadel vratnico, le minuto zatem pa je Tima Wernerja v izvrstni priložnosti ustavil vratar Hugo Lloris. V nadaljevanju se je igra umirila, Spursi so sicer za nekaj časa vzpostavili ravnotežje, a je bil Leipzig še vedno nevarnejši tekmec. Na srečo za navijače Tottenhama brez zaključka, saj se je prvi polčas končal brez golov. Zanimiv podatek je tudi odstotek posesti žoge, v prvem polčasu precej na strani gostov (65:35), nemško moštvo je imelo premoč v strelih, sprožili so jih kar 13.

Prva tekma v dvoboju Tottenhama in Leipziga je bila na sporedu v Londonu.
Prva tekma v dvoboju Tottenhama in Leipziga je bila na sporedu v Londonu. FOTO: AP

V drugem polčasu pa so nemški navijači le prišli na račun. Po prekršku Daviesa nad Laimerjem, je glavni sodnik tekme pokazal rumeni karton igralcu Tottenhama in dosodil najstrožjo kazen za Leipzig in Timo Werner jo je zanesljivo izkoristil za vodstvo z 1:0 v 58. minuti. Mourinho je v 64. minuti opravil dvojno menjavo, nameto Allija je vstopil Lamela, namesto Fernandesa pa Ndombele. Tri menjave je opravil tudi gostujoči trener (v igro so vstopili Haidara, Poulsen in Forsberg). V zaključku tekme so bili nevarnejši domači,  priložnosti sta imela Lo Celso in Moura, a se je končalo z zmago Leipziga, ki bo povratno tekmo gostil na svojem stadionu.

Izid:
Tottenham - RB Leipzig 0:1 (0:0)
Werner 58., 11-m

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
20. 02. 2020 09.58
+3
Tottenham čaka težko delo, kar naj Bavarce vprašajo, kako težko je Leipzig premagati na njihovem domačem terenu..
ehjaehja
20. 02. 2020 07.24
+5
hja tottenham brez dveh glavnih napadalcev ki sta poškodovana nima kaj praskati na gostovanju. Zaslužena zmaga Leipziga:)