Liga prvakov

Tri dobre in ena slaba novica za Real: Carvajal najbrž že končal, Ramos trenira

Madrid, 29. 04. 2021 13.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Branilec madridskega Reala Daniel Carvajal je z novo težjo poškodbo stegenske mišice najverjetneje že končal z aktualno sezono, v kateri je zbral vsega 15 nastopov. Iz tabora "kraljevega kluba" pred povratno tekmo polfinala Lige prvakov s Chelseajem vseeno prihaja nekaj spodbudnih novic: v London bosta odpotovala branilec Ferland Mendy in vezist Federico Valverde, obramba Reala pa je bila vsaj na zadnjem treningu okrepljena tudi s kapetanom Sergiem Ramosom.

Carvajal (na fotografiji v sredini) ob Marcelu in Federicu Valverdeju (desno).
Carvajal (na fotografiji v sredini) ob Marcelu in Federicu Valverdeju (desno). FOTO: AP
Povratni tekmi polfinala Lige prvakov med Manchester Cityjem in Paris Saint - Germainom (torek, 4. maja) ter Chelseajem in Real Madridom (sreda, 5. maja) si boste lahko ogledali v prenosu na Kanalu A in VOYO. Zamujene tekme si oglej na VOYO.

Španski mediji poročajo o novi težji poškodbi bočnega branilca madridskega Reala Daniela Carvajala, ki naj bi tako že končal z nastopi v aktualni sezoni, saj bo po prvotnih napovedih moral počivati najmanj tri tedne. Šlo naj bi za poškodbo stegenske mišice s prve tekme polfinala Lige prvakov proti Chelseaju (1:1), glede na to, da od torkovega obračuna še ni treniral.

Znake nezadovoljstva oziroma bolečin je Carvajal kazal že ob menjavi na dvoboju z Londončani, poroča spletna stran dnevnika MARCA, potem ko je o novi težji poškodbi kot prvi poročal radio Onda CERO. Španski reprezentant je v tej sezoni odigral vsega 15 tekem, kar je najslabši izkoristek od njegove prve sezone v članskem moštvu (2013/14). To je že njegova četrta poškodba v sezoni 2020/21, v kateri je poleg stegenskih mišic zdravil tudi koleno.

Real bo zadnjo tekmo v španskem prvenstvu odigral 23. maja doma proti Villarrealu, še vedno pa se poteguje za nastop v velikem finalu Lige prvakov, ki ga bo 29. maja gostil Istanbul (prenos bo na POP TV). Do takrat nas ločijo še dobri štirje tedni, tako da bi Carvajal v primeru zadovoljivega okrevanja, vsaj teoretično, do konca sezone vendarle še lahko zaigral, če se bo Realu seveda uspelo prebiti mimo Chelseaja. 

Problematični desni bok obrambe
Težave Reala na desnem boku obrambe se tako nadaljujejo, saj trener Zinedine Zidane na Stamford Bridgeu ne bo mogel računati niti na Lucasa Vazqueza, ki "po izobrazbi" že tako ni bočni branilec. Na tem položaju je na povratni tekmi četrtfinala proti Liverpoolu (0:0) igral urugvajski vezist Federico Valverde, ki naj bi po prisilnem premoru zaradi novega koronavirusa dobil zeleno luč za povratek na igrišča.

Je pa z ekipo že začel trenirati kapetan Sergio Ramos, dodaja MARCA, zato je možno, da bo v osrčju obrambe v Londonu nadomestil Nacha Fernandeza in rojaku omogočil selitev na problematični desni bok. V britanski metropoli bo Zidane lahko računal tudi na levega bočnega branilca Ferlanda Mendyja, Ramos pa bi lahko nekaj minut dobil že na prihajajočem ligaškem obračunu z Osasuno, je poročal madridski časnik AS.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Operate-Bot
29. 04. 2021 15.28
-2
Neverjetna smola reala, po mojem mnenju nobena ekipa nebi mogla priti tako daleč kot je to uspelo realu.
cripstoned
29. 04. 2021 21.06
-1
56.poskodba reala v tej sezoni...skozi vecino sezone manjkajo ramos, carvajal, hazard in valverde...potem so tu se lazje poskodbe ki pravtako odnesejo par tekem modricu, kroosu, rodrygu, viniju, mendyu in asensiu...pa kljub temu igrajo polfinale lige prvakov in imajo priloznost da ubranijo lanski naslov spanije...brez poraza na elklasiku in madrilenhu kar se lalige tice...barci so vzeli 6/6tock atletom pa 4/6....kdo je potem pravi in realni prvak spanije?
Konan
01. 05. 2021 08.35
+1