Liga prvakov

Tuchel 'opazil': Igramo dobro in smo polni samozavesti

London, 02. 05. 2021 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Londonski Chelsea se je z zmago v mestnem derbiju proti Fulhamu močno približal uvrstitvi v Ligo prvakov za naslednjo sezono. Ob takšnem spoznanju je precej lažja priprava na povratno tekmo polfinala Lige prvakov, ko bo na svojem Stamford Bridgeu gostil rekorderje po številu naslovov iz Madrida. Po prvem dejanju polfinala (1:1) je še vse odprto. Prenos povratne tekme v sredo zvečer na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Prva polfinalna tekma Lige prvakov
    02:29
    Iz 24UR: Prva polfinalna tekma Lige prvakov
  • Vrhunci tekme Real Madrid - Chelsea (1:1)
    02:54
    Vrhunci tekme Real Madrid - Chelsea (1:1)
  • Oba gola na tekmi Real - Chelsea (1:1)
    01:18
    Oba gola na tekmi Real - Chelsea (1:1)
Thomas Tuchel
Thomas Tuchel FOTO: AP

Chelsea je z goloma Nemca Kaija Havertza naredil morda že odločilnim korak proti Ligi prvakov za naslednjo sezono. S tem se je (bo) odvalilo velik breme in Londončanom bo v zaključku sezone, ko bodo ,lovili tudi kakšno lovoriko, vendarle malce lažje. Po zmagi nad Fulhamom (2:0), ki ni bil v nobenem trenutku v podrejenem položaju, se je strateg modrih Thomas Tuchel že oziral proti povratnemu dvoboju z Realom. "V določenih trenutkih smo tudi trpeli, a vedeli smo, da bo tekma s Fulhamom zelo zahtevna. Veseli smo, da smo jo končali z zmago. Zelo dragoceno zmago," je otoškim medijem hitel pripovedovati strateg Londončanov Tuchel. "Fulham ne zasluži izpada. Po igri in kakovosti ne sodijo na rep razpredelnice. Tudi proti nam so dokazali svojo vrednost. Mučili smo se, a na koncu uspeli. Vedno je lepo z zmago končati tekmo, ki pride ravno med evropskimi izzivi. Takšne tekme so pravzaprav najtežje, mi pa smo nalogo dobro, opravili," je videl Tuchel in poudaril dobro vzdušje v klubu ter visok nivo samozavesti, ki krasi ekipo. "Odlično igramo in to nam polni samozavest. Kaj bi si želel več? Uspelo nam je rotirati igralce, v mislih imamo seveda tudi že spopad z Realom, ki bo gotovo zelo naporen in nepredvidljiv. A kot pravim, vse je precej lažje, ko imaš takšno samozavest. In mi jo imamo. Zavedamo se, da v končnici sezone napadamo nekaj velikega," je bil slikovit Thomas Tuchel, ki je po prihodu v London preporodil ekipo. Krivulja rezultatov pa je šla samo še navzgor. Moti ga le ... "Odsotnost Matea Kovačića. On nam v sredini ogromno pomeni. Upam le, da bo za Real vsaj toliko pripravljen, da ga bomo lahko koristili s klopi. Brez njega zelo trpimo," je priznal Tuchel. 

Povratni tekmi polfinala LP
Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hondoid
02. 05. 2021 12.10
+2
Bravo Celje!!
TEDO84bv0MEDO
02. 05. 2021 11.32
+2
Pred tekmo se vsi (zlagano) bahajo. Tak je ukaz, da je več gledalcev. Če bo trener Olimpije v zadnjem krogu kvalifikacij rekel: "Nimamo šans, da gremo naprej, to bo za nas samo prijateljska tekma," bi ga napadla Mijatović in Čeferin.
slo_veter
03. 05. 2021 19.15
seveda .. vse se prodaja še posebej mora biti zaplet, drama, trplenje .. , kot v Ameriških filmih. Čeprav se bosta obe ekipi max. potrudili, da prideta naprej, bi dal malce prednosti Realu.