Liga prvakov

Tuchel: Lani smo bili izjemni, a letos se bomo morali dokazati znova

Pariz, 19. 10. 2020 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V torek se z uvodnimi tekmami prvega kroga začenja nova sezone Lige prvakov. Vse oči bodo uprte na Park Princev, kjer bo lanski finalist PSG gostil povratnika v tekmovanje Manchester United. Strateg domačih Thomas Tuchel je na novinarski konferenci dejal, da so njegovi varovanci v prejšnji sezoni končno pokazali, česa so sposobni, a da to na potek letošnje ne bo imela vpliva. Prenos srečanja bo od 20.40 dalje na VOYO in Kanalu A.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Thomas Tuchel je PSG lani popeljal vse do finala Lige prvakov, kjer pa je z 1:0 slavil Bayern.
Thomas Tuchel je PSG lani popeljal vse do finala Lige prvakov, kjer pa je z 1:0 slavil Bayern. FOTO: AP

V sezoni 2018/2019 sta se ekipi merili v osmini finala. PSG je na Old Traffordu zanesljivo slavil z 2:0 in kazalo je, da bodo Parižani na povratni tekmi le potrdili napredovanje. A so jim razigrani rdeči vragi sredi Pariza pokvarili zabavo. Dvakrat je zabil Romelu Lukaku, odločilni gol za napredovanje pa je tik pred iztekom igralnega časa z enajstmetrovke dosegel Marcus Rashford. Na koncu je bilo 1:3, kar je pomenilo novo veliko evropsko razočaranje za PSG. 

Vrhunci povratnega srečanja izpred dveh sezon:

Tedaj je Parižane že vodil Thomas Tuchel, ki je pred prvim od dveh srečanj obeh klubov v letošnjem skupinskem delu priznal, da je spomin na že omenjeni obračun izpred dveh sezon boleč, a je dodal, da se je v tem času spremenilo marsikaj: "Lani so nam uspevale sijajne stvari. Dokazali smo, česa smo sposobni, a to sedaj ne igra vloge. Ne smemo razmišljati o lanskih uspehih ali predlanskem izpadu. Potrebujemo predstavo na najvišjem nivoju, če si želimo zabeležiti dober rezultat. Znova smo našli pravi ritem igre in samozavest, zato bomo zagotovo nevarni."

Tuchel ima sicer kar nekaj težav s poškodbami. Marquinhos in Julian Draxler sta v ponedeljek trenirala s prvo ekipo in bosta morda nared za igro, kar pa ne velja za Marca Verrattija, Maura Icardija, Leandra Paredesa, Thila Kehrerja in Juana Bernata. Uradna spletna stran Uefe napoveduje, da bo PSG sicer začel v naslednji postavi: Keylor Navas; Alessandro Florenzi, Marquinhos, Presnel Kimpembe, Layvin Kurzawa; Ander Herrera, Danilo Pereira, Rafinha; Angel Di María, Kylian Mbappe, Neymar.

Srečanje bo zagotovo posebno za Anderja Herrero, ki je v Pariz prestopil prav iz Manchester Uniteda:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

O rdečih vragih: Eden najboljših vezistov na svetu in trije izjemno hitri napadalci
"United je v zadnjih dveh letih močno spremenil svojo ekipo. Dodal je izkušene in kvalitetne nogometaše. Paul Pogba je eden najboljših vezistov na svetu. Ključno bo, ali nam ga bo uspelo zaustaviti. A nato je tu tudi Bruno Fernandes, ki je nevaren predvsem z asistencami iz ozadja. Mason Greenwood, Anthony Martial in Rashford so trije izjemno hitro napadalci, zaradi katerih je United ena najboljših ekip, kar se protinapadov tiče. Želimo si, da bi nam uspelo uveljaviti naš ritem iger, da bi njihove protinapade zatrli, še preden bi se začeli," pa je nemški strokovnjak nekaj besed namenil tudi torkovim nasprotnikom.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebespolitiko
20. 10. 2020 08.50
-3
psg ni sposoben nic dosest, ker ni klub ampak ampak pedofilna korporacija, zakaj toliko sejkov v evropi zaradi adrocroma, nasi ppolitiki jim ga pa servirajo