Liga prvakov

Tuchel o Unitedu: V DNK-ju kluba je, da zna prebroditi težavna obdobja

Manchester, 12. 12. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z obračuni šestega kroga v torek in sredo se bo zaključil skupinski del Lige prvakov. Prvi dan dogajanja bodo vse oči uprte na Old Trafford, kjer bo domači Manchester United iskal napredovanje v osmino finala. Nasprotnik Bayern si je že zagotovil prvo mesto, a bodo Bavarci sila motivirani, da popravijo vtis po sobotnem porazu v Frankfurtu, kjer je Eintrach slavil s kar 5:1. Prenos obračuna od 20.40 dalje na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Borussie ponovno med 16 najboljših
    02:24
    Iz 24UR: Borussie ponovno med 16 najboljših
  • Iz 24UR: Bavarci obljubljajo, da ne bo popuščanja
    02:42
    Iz 24UR: Bavarci obljubljajo, da ne bo popuščanja
  • Iz 24UR: Komentar pred tekmo
    01:02
    Iz 24UR: Komentar pred tekmo
  • Andraž Šporar in Timi Max Elšnik pred tekmo Manchester United - Bayern München
    01:30
    Andraž Šporar in Timi Max Elšnik pred tekmo Manchester United - Bayern München
  • Jamal Musiala in Thomas Tuchel pred tekmo z Man Unitedom
    01:40
    Jamal Musiala in Thomas Tuchel pred tekmo z Man Unitedom
  • Scott McTominay in Erik ten Hag pred tekmo z Bayernom
    00:56
    Scott McTominay in Erik ten Hag pred tekmo z Bayernom
  • Tuchel o Unitedu: V DNK-ju kluba je, da zna prebroditi težavna obdobja
    01:07
    Tuchel o Unitedu: V DNK-ju kluba je, da zna prebroditi težavna obdobja
  • Napoved obračuna Manchester United - Bayern München
    02:21
    Napoved obračuna Manchester United - Bayern München

V skupini A je Bayern na vrhu s 13 točkami. Kobenhavn in Galatasaray imata po pet točk in se bosta pomerila med seboj, Manchester United pa je na zadnjem mestu s štirimi. Rdeči vragi lahko še upajo na napredovanje, a le v primeru zmage nad Bavarci in remija v danski prestolnici. 

Statistični predogled tekme Manchester United – Bayern München
Statistični predogled tekme Manchester United – Bayern München FOTO: Sofascore.com

"Sanje številnih otrok so, da bi lahko enkrat zaigrali tu. Ko sem bil mlajši, sem vedno užival v domačih tekmah Uniteda. Atmosfera bo sijajna. United je imel v tej sezoni veliko vzponov in padcev, a sem prepričan, da bodo za jutri pripravljeni. Kvalitete imajo zagotovo dovolj," se obračuna z rdečimi vragi veseli Jamal Musiala

Tuchel opozarja, da United dosega veliko zadetkov

United po 16 krogih angleške Premier lige zaseda šesto mesto, zato bi morebitno napredovanje v osmino finala Lige prvakov zagotovo predstavljalo velik obliž na rane po neprepričljivem uvodu v sezono. O tem je na novinarski konferenci v ponedeljek govoril tudi trener gostov Thomas Tuchel.

"Ta klub ima posebno avro. Del klubskega DNK-ja je, da zna prebroditi težavna obdobja. Imeli so svoje vzpone in padce, a v zadnjem času dosegajo veliko zadetkov. V težkih trenutkih je zares videti, iz kakšnega testa so. Na njihovem stadionu je vedno posebno vzdušje, zato bo to za nas velik izziv." 

Že res, da so vragi v zadnjih dveh krogih Lige prvakov dosegli kar šest zadetkov, a so prejeli še enega več in proti Kobenhavnu ter Galatasarayju iztržili zgolj točko. Tudi v prvenstvu v zadnjem času niso niti blizu dobre strelske forme. Na zadnjih treh tekmah so zadeli le dvakrat (obakrat ob zmagi nad Chelseajem), medtem ko so proti Newcastlu in Bournemouthu ostali brez uspeha. Obe tekmi so varovanci Erika ten Haga izgubili. 

Bayern ima prvo mesto v skupini A že zagotovljeno, kar pa ne pomeni, da Tuchel od svojih varovancev ne bo pričakoval vrhunske predstave. Po porazu v Frankfurtu ravno nasprotno.
Bayern ima prvo mesto v skupini A že zagotovljeno, kar pa ne pomeni, da Tuchel od svojih varovancev ne bo pričakoval vrhunske predstave. Po porazu v Frankfurtu ravno nasprotno. FOTO: AP

Podobno kot United tudi Bayern ne more biti povsem zadovoljen z začetkom sezone v domačem prvenstvu. Serijski nemški prvaki namreč zasedajo drugo mesto, ob tekmi manj imajo za Bayerjem iz Leverkusna štiri točke zaostanka. Predvsem pa lahko njihove navijače skrbi sobotni debakel v Frankfurtu, kjer je Bayern ob prvem porazu sezone prejel kar pet zadetkov. 

"Brutalno smo bili kaznovani. Ta poraz nas zelo boli, čeprav je bil šele prvi v prvenstvu. Prepričan sem, da se bomo jutri ustrezno odzvali. Zelo neposredno smo nazvali težave in sedaj je pred nami priložnost, da jih popravimo na enem največjih nogometnih odrov na svetu," torkov obračun z nestrpnostjo pričakuje nekdanji trener Chelseaja. 

Liga prvakov: Manchester United – Bayern in Borussia Dortmund – PSG
Liga prvakov: Manchester United – Bayern in Borussia Dortmund – PSG FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
12. 12. 2023 19.34
Če bo dons Bayern izgubil z MU, potem lahko gre morda že za banane trenerja. Mueller & co imajo s tem že kar bogate izkušnje (Ancelotti, Kovač)
Kollerik
12. 12. 2023 19.34
drimtim
12. 12. 2023 14.47
+1
MU je zaključil z LP.
športnik66
12. 12. 2023 11.39
+3
Oba zanič in oba 10 x preplačana...tako ten Hag, kot Tuchel. Kluba sta naredila katastrofalno napako, da so odslovili prejšnje trenerje in nastavili ta dva luzerja.
Malo_sutra
12. 12. 2023 10.44
+2
Koliko enih trenerjev ki nimajo veze oz povezave z nogometom, a tko je to danes… naredis solo pa si lahko kar si zelis.
marina1004
12. 12. 2023 10.04
+1
RUBEŽ
12. 12. 2023 09.33
+2
Zdaj se vidi, kako slab posel sta naredila Braco in Kahn. Bayern ce hoče kaj narrfiti mora pod nujno Tuchla zamenjati. Že ko sr je govorilo o njem ko kandidatu za Bayern, sem rekel da ni kaliber za Bayern. Flicka nazaj. Se največja nspaka je bila odhod Juliana. Ve se kdo je za to kriv.
lasportiva
12. 12. 2023 10.01
+2
Se podpišem pod tole, Braco in Kahn sta naredila škode za več let.
lasportiva
12. 12. 2023 09.10
+3
Tuchel, imaš enega najhitrejših napadov, ki pa je praktično neuporaben ker nimaš sredine, Kimmich počasen komplikator, Goretzka tudi ni nek presežek, obramba toplo hladna, trenerji kot si ti, Muri, naš Kek itd ste ziheraši brez jajc nagnjeni k kompliciranju pri preprostih stvareh. Pa da ne bo pomote, sem navijač Bayerna, ampak tole se vleče že par let, od kar je odšel Hansi, Mia San Mia
Hellsrael
12. 12. 2023 09.19
+1
Hellsrael
12. 12. 2023 08.50
+2
Moras zamenjati klub. Predn potopis bayern