Liga prvakov

Tuchel po napredovanju: Morda pred televizijo niste uživali, a jaz sem

Sevilla, 14. 04. 2021 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav je izgubil z 0:1, je Chelsea na povratni tekmi s Portom brez večjih težav prišel do napredovanja med štiri najboljše v Ligi prvakov, kjer bo zaigral prvič po sedmih letih. Gostje iz Porta večji del srečanja v Sevillii sploh niso bili nevarni, Pirovo zmago pa jim je s fantastičnim golom v sodniškem dodatku prinesel Mehdi Taremi. Trener Londončanov Thomas Tuchel je bil po napredovanju pričakovano izjemno zadovoljen, pa čeprav tekma, kot je priznal, res ni bila najbolj atraktivna.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Chelsea prišel do napredovanja med štiri najboljše v Ligi prvakov
    01:44
    Iz 24UR: Chelsea prišel do napredovanja med štiri najboljše v Ligi prvakov
  • Vrhunci tekme Chelsea - Porto
    18:10
    Vrhunci tekme Chelsea - Porto
  • Vrhunci tekme PSG - Bayern (0:1)
    11:02
    Vrhunci tekme PSG - Bayern (0:1)
Chelsea bo nasprotnika v polfinalu dobil v sredo, ko se bosta na Anfieldu udarila Liverpool in Real Madrid. Španci branijo prednost s prve tekme, ki so jo dobili s 3:1. Prenos obračuna bo na VOYO in Kanalu A od 20.30 naprej, ko se začne studijski del. 

Chelsea je povratno tekmo – tudi ta je bila odigrana v španski Sevillii – začel s kar sedmimi nogometaši, ki do te sezone še nikdar niso igrali v četrtfinalu Lige prvakov. A neizkušenost se Londončanom ni poznala. Še več, njihovo napredovanje sploh ni bilo pod vprašajem, saj so z odlično taktično predstavo povsem onemogočili Porto, ki je bil večji del obračuna presenetljivo previden in kljub zaostanku z 0:2 po prvi tekmi ni želel tvegati veliko.

Thomas Tuchel, ki je Chelsea osmič v klubski zgodovini popeljal v polfinale najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu, je bil s predstavo svojih varovancev pričakovano zelo zadovoljen. "Sprejeli smo dejstvo, da bo tokrat treba igrati drugače. Uspelo se nam je prilagoditi in prišli smo do zasluženega napredovanja," je na novinarski konferenci sprva povedal nemški strokovnjak. 

"Bila je zahtevna tekma. Morda ne najboljša za ogled po televiziji, a sam sem v njej užival. S strani sem lahko videl hitro in intenzivno igro. Porto je igral zelo agresivno, zato smo se morali boriti za vsako žogo. Garati smo morali, da smo se izognili njihovemu pritisku, ki se je začenjal že zelo visoko."

Statistika tekme Chelsea – Porto.
Statistika tekme Chelsea – Porto. FOTO: Sofascore.com

"Z vsako minuto, ki je minila, smo to počenjali še bolj kvalitetno. Zelo zadovoljen sem z načinom, s katerim smo se branili v tej sila zahtevni preizkušnji. Naši nogometaši so morali opraviti veliko umazanega dela, ki ostane nenagrajeno in za katerega te nihče ne pohvali, a ga je vseeno treba opraviti," je svoje varovance na dolgo in široko še pohvalil Tuchel. 

Kot že omenjeno, je bil Chelsea večji del tekme celo boljši tekmec in je imel prek Christiana Pulišića ter Masona Mounta v drugem polčasu dve lepi priložnosti, da bi celo povedel. Zdelo se je, kot da Porto tokrat ne more ujeti priključka, a je Tuchel po obračunu poudaril, da sam le ni bil tako sproščen: "Morda je bilo videti, kot da nismo bili v nevarnosti, a v nogometu se lahko vse v trenutku spremeni, zato sem bil živčen vse do konca. Lahko je nor zadetek s škarjicami ali srečen odbitek, gol lahko prejmeš, ne glede na to, kako dobro igraš v obrambi." 

Fantastično je v zvezni vrsti znova odigral N'Golo Kante, ki je konec tedna proti Crystal Palacu odigral le slabe pol ure, tokrat pa je bil vseh 90 minut gonilna sila Chelseajeve igre. "Nekoliko smo tvegali s Kantejem, a to je bil nedvomno pravi trenutek, da izkoristimo njegovo neverjetno energijo. Kot sem že dejal, je kot eden in pol ali dva nogometaša v enem. Vsi, ki ga gledajo, ga imajo radi. Še moja družina, ki ga spremlja po televiziji, ga ljubi. Izjemno ga je imeti v svoji ekipi. Toliko žog dobi na sredini, da se z njim vsi počutijo bolj samozavestno. Znova je odigral izjemno, sedaj pa je čas za počitek in okrevanje," je Francozu laskal Nemec na klopi Londončanov.  

Povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov na Kanalu A in VOYO.
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.