Liga prvakov

Uefa bo naročila neodvisno poročilo o dogodkih glede finala Lige prvakov

Nyon, 30. 05. 2022 21.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uefa bo izdala neodvisno poročilo o dogodkih v zvezi s finalom Uefine Lige prvakov. Madridski Real z 1:0 v Parizu premagal moštvo Liverpoola po zaslugi Viniciusa Juniorja v drugem polčasu. Dogodek v Parizu so zaznamovale tudi težave s ponarejenimi vstopnicami, zato želi Uefa v neodvisni preiskavi poiskati vzroke za težave.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes sporočila, da je naročila neodvisno poročilo o dogodkih okoli finala Uefine Lige prvakov v Parizu v soboto, 28. maja. Celovit pregled bo preučil odločanje, odgovornost in vedenje vseh subjektov, ki so bili vključeni v zaključni obračun najkvalitetnejšega klubskega evropskega tekmovanja.

V Parizu je bilo veliko težav pri vstopu navijačev na stadion, saj je tudi Uefa navedla, da je na tisoče navijačev želelo vstopiti na stadion s ponarejenimi vstopnicami. Poročilo, ki ga je naročila Uefa, bo sestavljeno neodvisno, dr. Tiago Brandão Rodrigues iz Portugalske pa bo vodil pripravo tega pregleda, so sporočili na uradni spletni strani Uefe.

Kot smo poročali, je francoska ministrica za šport Amelie Oudea-Castera za težave okrivila angleške navijače.

Rodrigues (rojen v Bragi na Portugalskem leta 1977) je poslanec portugalskega parlamenta in predsednik parlamentarnega odbora za okolje in energijo. Med letoma 2015 in 2022 je bil portugalski minister za izobraževanje (pristojen tudi za šport in mladino), član Ustanovnega odbora Svetovne protidopinške agencije (2019–2021), bil je tudi portugalski olimpijski ataše med olimpijskimi igrami 2012 v Londonu.

Da bi zagotovil svoj neodvisen status v procesu, se je Rodrigues strinjal, da bo to nalogo opravil brezplačno. Zbrali bodo dokaze vseh vpletenih strani, ugotovitve neodvisnega poročila pa bodo objavljene, ko bodo zaključene, po prejemu ugotovitev pa bo Uefa izvedla naslednje korake, vezane na zaključno tekmo Lige prvakov.

Navijači Liverpoola v Parizu
Navijači Liverpoola v Parizu FOTO: Jakob Batič
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
30. 05. 2022 21.58
-1
Me prav zanima.
Mali miš
30. 05. 2022 21.56
A nič komentiranja?