Uefa: Trenutno ne rabimo načrta B za Ligo prvakov v Lizboni

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /M.G. /
KOMENTARJI
1
Evropska nogometna zveza (Uefa) pravi, da kljub novemu zaostrovanju ukrepov zaradi povečanja števila koronskih okužb v Lizboni, ki bo avgusta gostila zaključni turnir Lige prvakov, ni razloga za plan B. "Trenutno ni razloga za načrt B. A položaj vsak dan ocenjujemo in se prilagajamo," je pojasnila Uefa.

Središče Lizbone sicer ni prizadeto z novimi okužbami, zato pa so drugi deli. Prebivalci 19 prizadetih skupnosti v metropolitanskem območju bodo od 1. julija dalje lahko le nakupovali, hodili v službo in k zdravniku, prav tako pa bo znova uvedena 14-dnevna karantena.

"Ves čas smo v stiku s portugalsko nogometno zvezo in tamkajšnjimi oblastmi. Upamo, da bo vse v redu in da bo mogoče na Portugalskem organizirati zaključni turnir osmerice," še pravijo pri Uefi.

Uefa sporoča, da zaenkrat še ni potrebe po planu B.
Uefa sporoča, da zaenkrat še ni potrebe po planu B.FOTO: Uefa

Od četrtfinala bodo vse tekme Lige prvakov potekale v Lizboni od 12. do 23. avgusta. Šlo pa bo le za eno tekmo in ne dve, kot je običajno. V Ligi prvakov so sicer neodigrane še štiri tekme, v četrtfinale elitnega tekmovanja pa so se že uvrstili Atalanta Josipa Iličića, Atletico Madrid Jana Oblaka, Leipzig Kevina Kampla in Paris Saint-Germain.

Za ostala štiri mesta se potegujejo Real Madrid in Manchester City (Angleži po prvi tekmi vodijo z 2:1), Bayern in Chelsea (Nemci vodijo s 3:0), Lyon in Juventus (Francozi so v prednosti 1:0) ter Napoli in Barcelona (ekipi sta prvo tekmo odigrali neodločeno z 1:1).