Liga prvakov

Solskjaer: Ne morem reči, da smo bili dovolj dobri, ker nismo bili

Leipzig, 09. 12. 2020 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Veliko razočaranje pri Manchester Unitedu, saj so zapravili možnost za napredovanje v izločilne boje Lige prvakov. Leipzig je zmagal na domačem igrišču s 3:2 in rdeče vrage poslal v Ligo Evropa. Trener rdečih vragov Ole Gunnar Solskjaer je po tekmi dejal, da so se prepozno prebudili, a obenem tudi priznal, da niso bili dovolj dobri, da bi se izvlekli iz težav.

Manchester United je zasedel (le) tretje mesto v skupini H, pred ekipo sta tako Leipzig in tudi Paris Saint-Germain (Parižane tekma še čaka, saj je bila včerajšnja prekinjena). Tako so se varovanci trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja poslovili od letošnje Lige prvakov, žal jim bo lahko le zato, ker so po obupnem začetku znova prišli blizu, na gol zaostanka (Leipzig je vodil že s 3:0), a jim je nato zmanjkalo časa za izenačenje in točko, ki bi spremenila razmerja, kar se tiče uvrstitve na lestvici.

Norvežan na klopi Uniteda je takole strnil vtise po koncu tekme: "Kot nogometaš se ne smeš smiliti samemu sebi. Morda nekaj minut po tekmi, a to je to. Gremo dalje, čaka nas že nova zelo pomembna tekma v prvenstvu. Seveda ne morem reči, da smo bili dovolj dobri, ker nismo bili. Velik poraz je bil za nas v Istanbulu, to je tisto, na kar se oziram, in vem, da smo tam izgubili točke, ki bi jih morali osvojiti (poraz z 2:1, op. a.). Bili smo blizu, a nam ni uspelo. Prepozno smo se začeli vračati. Pokazali smo velik karakter, a ne moreš dati ekipi vodstva s 3:0 in nato pričakovati, da se bo vse obrnilo. Na koncu tudi nismo imeli malce sreče, čeprav sta bila volja in zagnanost na visokem nivoju."

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer FOTO: AP

Prvič po sezoni 2012/2013 se je zgodilo, da je United izgubil dve zaporedni tekmi skupinskega dela Lige prvakov (PSG je na prejšnji tekmi na Old Traffordu slavil z 1:3). Razočaran je bil tudi kapetan rdečih vragov Harry Maguire: "To je res težka skupina, vendar smo verjeli, da gremo lahko naprej. Sem kapetan in sem razočaran, tako kot vsi drugi v ekipi. Prejšnjo sezono smo se tako močno trudili, da smo se uvrstili v Ligo prvakov. Vsi v klubu si zaslužijo, da nastopajo tukaj. A moramo storiti več. Morali bi pokazati več, na igrišču je 11 ljudi in morali bi biti agresivnejši."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 Veliko bolj zadovoljen je bil trener domačih, Julian Nagelsmann, saj je Leipzig popeljal v osmino finala Lige prvakov, kar je lep dosežek: "Na koncu je bilo zares napeto, vendar smo v večjem delu odigrali dobro tekmo. Igralci so bili na visokem nivoju, odigrali so, kot smo se dogovorili, še posebej v prvem polčasu. Borili so se na vso moč, že pred tekmo sem dejal, da so "stroji", kar so pokazali tudi tokrat." 

Leipzig vs Manchester United
Leipzig vs Manchester United FOTO: Sofascore.com
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mpk2
09. 12. 2020 15.54
OGS sem še podpiral do včeraj sedaj pa mislim da je konec oz. bo konec po naslednjem porazu s Cityjem! preve tri tekme v LP vrhunsko, potem pa vse tri naslednje katastrofa! 1. podcenjevanje istanbula in posledično poraz. 2.PSG taktika totalno mimo, Če bi menjal Freda med polčasom bi ostali z 11. lahko bi bilo čisto drugače morda ponovna zmaga saj so bile možnosti vse odprte... 3. Leipzig včeraj spet katastrofa od postave, z 5. obrambnimi igralci + Matić počasni hlod, na klopi pa ostaneta Pogba in DVB in če se vrnemo nazaj k 2.PSG in Fredu, če bi ga takrat menjal bi lahko včeraj igral in bi ponovno lahko bilo vse drugače. Res da je lahko sedaj s "kavča" pisat, ampak kaj takega pa si ne moreš privoščiti... Čas je da Ole gre, Upam da pride Alegri, v strokovni trenerski štab pa še vrniti Reneja Muelensteena čeprav oba težko...