Liga prvakov

Uradno: Juventus odstopa od Superlige, Barca in Real ostajata sama ...

Torino, 13. 07. 2023 23.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Številni mediji pišejo, da se je vodstvo kluba torinskega Juventusa odločilo, da nepreklicno odstopa od nogometne Superlige. Odločitev je stara dama sporočila tudi vodilnim možem madridskega Reala in Barcelone. Še zadnjima 'zagovornikoma'. Postopek uradnega slovesa od te ideje je, kot poročajo mediji z Apeninskega polotoka, formalno že stekel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Projekt Superlige, ki je v preteklosti močno razburkal nogometno sceno v Evropi in sprožil oster odziv krovne zveze Uefe, je doživel (dokončno) zaušnico. Kot poročajo številni mediji, je torinski Juventus odstopil od te ideje. Nepreklicno. Prvotni projekt Superlige je športno javnost pretresel aprila 2021 in hitro doživel polom. Močno se je načrtom uprla Evropska nogometna zveza (Uefa) s slovenskim predsednikom Aleksandrom Čeferinom na čelu.

Od dvanajstih klubov, ki so ustanovili Superligo, jih je devet v nekaj dneh odstopilo od projekta, ostali so le Real Madrid, Barcelona in Juventus. Po uradni odločitvi Torinčanov sta med zagovorniki (formalno) le še španska velikana Real in Barcelona.

Trenutno je Juventusova Evropa za naslednjo sezono le Konferenčna liga, zahvaljujoč sedmemu mestu v italijanskem prvenstvu, ki se je končalo z desetimi kazenskimi točkami zaradi nepravilnosti pri poslovanju v zadnjih letih. In v prihodnjih dneh bo Uefa podala končno odločitev o evropski sezoni Juventusa.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Chaparral
16. 07. 2023 17.35
+1
Koliko bi šele bilo komentarjev, če Barce ne bi bilo zraven .....
cripstoned
15. 07. 2023 11.31
-1
Pa kako Koruptilona zraven reala dragi moji slepci...a niste pisali kako je ceferin po večerji z laporto opral Koruptilono vseh krivd glede podkupovanja sodnikov in da Koruptilona v zameno zato ni vec za superligo??? Jojojoj slepci kaj bomo z vami hahahahah
Lucky
15. 07. 2023 13.23
+3
Včasih, ampak res samo včasih, se najde kdo, ki ne ve o čem piše. Rečmo, večino takšnih odločitev potrjuje socios, to so člani kluba. Kolkor vem, tegale nkol ni blo na glasovanju. Ti kot stručko to zihr veš več kot jst. Zna bit, da se samo z botom menim.
Rdeča kapica69
15. 07. 2023 15.45
-1
Negreira pa to.Messi v Barco pa to.Poroke na Campnou pa to.Bankrot pa to.Zdej pa v jok pa na drevo.