Liga prvakov

Uradno: Sancho je novi član rdečih vragov

Manchester, 23. 07. 2021 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
3

Angleški nogometni reprezentant Jadon Sancho je tudi uradno postal član angleškega prvoligaša Manchester United. Za prestop 21-letnega krilnega nogometaša bodo rdeči vragi nemškemu prvoligašu Borussii Dortmund odšteli 85 milijonov evrov. Prestop sta že potrdila tudi oba kluba. Dortmund bo dogovorjeni znesek prejel, ko bosta angleška in nemška nogometna zveza prestop potrdili še pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vedno bom hvaležen Borussii, da mi je dala priložnost za igranje v prvi ekipi. Po drugi strani pa sem ves čas vedel, da se bom enkrat vrnil v Anglijo," je dejal Jadon Sancho. Dodal je, da je priložnost za prestop v Manchester United pomenila izpolnitev sanj. "Komaj čakam, da zaigram v angleški prvi ligi," je dodal Sancho, ki je podpisal pogodbo do leta 2026 z možnostjo podaljšanja še za eno leto. "Jadon je izrazil željo, da se vrne v domovino in v tamkajšnjo prvo ligo. Ves čas pa je bil pravi profesionalec, njegovo vedenje je bilo ves čas brezhibno," je dejal predsednik Dortmunda Hans-Joachim Watzke.

Jürgen Klopp in Hans-Joachim Watzke
Jürgen Klopp in Hans-Joachim Watzke FOTO: AP

Sancho, ki je igral za Anglijo na nedavnem evropskem prvenstvu in v finalu zastreljal enajstmetrovko, se je rumeno-črnim pridružil leta 2017 iz Manchester Cityja. Na 136 tekmah je za nemškega velikana dosegel 49 golov in z njim v prejšnji sezoni osvojil nemški pokal. "Jadon predstavlja tip igralca, ki sem ga želel pripeljati v klub. Je napadalen nogometaš, povsem v skladu s tradicijo Uniteda," je dejal trener kluba iz Manchestra Ole Gunnar Solskjaer. Ta je dodal, da bo Sancho pomemben člen ekipe v prihodnjih letih. "Njegovi zadetki in podaje govorijo sami zase. Obenem pa bo prinesel hitrost, navdih in kreativnost," je dodal Norvežan na klopi Uniteda, ki na državni naslov čaka že od leta 2013.

Kot kaže, pa imajo v Dortmundu že izbrano menjavo za Sancha, mediji namreč poročajo, da so Nemci na pragu podpisa pogodbe z nizozemskim reprezentantom Donyellom Malenom, ki je doslej igral za PSV Eindhoven.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
24. 07. 2021 12.27
Borissia ne dela nič....če bi kaj delala bi zadržala ekipo in konkurirala bayernu...samo rešujejo svoj klub kolikor se da iz leta v leto....
cripstoned
23. 07. 2021 21.01
-1
kaj dela borussija... dembele, sancho in prodaja halanda bo prinesla v blagajno borussija pribl. 500meur...kapa dol upravi bayerna..
NightKing
23. 07. 2021 18.29
+2
Skrajni čas. Zdaj pa še Varane in defenzivni vezist pa bo United spet top.