Liga prvakov

Uspelo je le Monacu: Real (skoraj) vedno ubrani prednost dveh golov

Liverpool, 14. 04. 2021 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Statistika pred sredinim spopadom Liverpoola in madridskega Reala na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov dopušča zgolj minimalne možnosti Angležem, da šele kot drugi v nogometni zgodovini po porazu z dvema goloma razlike izločijo Real.

Dolgoletni član Reala Fernando Morientes (na fotografiji levo) in kapetan Monaca Ludovic Giuly, ki je že dva meseca kasneje oblekel dres Barcelone, proslavljata po golu španskega napadalca v mreži Reala v Monte Carlu.
Dolgoletni član Reala Fernando Morientes (na fotografiji levo) in kapetan Monaca Ludovic Giuly, ki je že dva meseca kasneje oblekel dres Barcelone, proslavljata po golu španskega napadalca v mreži Reala v Monte Carlu. FOTO: AP
Prenos povratnega obračuna četrtfinala Lige prvakov med Liverpoolom in Real Madridom se na Kanalu A in VOYO začne ob 20.30. Zamujene tekme in vrhunci dneva so vam kadarkoli na voljo v knjižnici VOYO.

Po zmagi s 3:1 na stadionu Alfreda Di Stefana je Real Madrid storil velik korak k uvrstitvi v polfinale najelitnejšega evropskega tekmovanja, v katerem so ga za prvaka okronali že kar 13-krat. Madridski dnevnik MARCA kljub "grožnjam" iz tabora Liverpoola na svoji spletni strani hrabri svoje bralce, da je Real takšno prednost v vsej svoji zgodovini zapravil le enkrat.

Šestnajstkrat je Real v dvobojih na izločanje prvo tekmo dobil z (vsaj) dvema goloma in vsakič napredoval, toda v sezoni 2003/04 je AS Monaco, ki je nato klonil šele v velikem finalu proti Portu Joseja Mourinha, poskrbel za edino izjemo. Real, ki ga je takrat vodil Portugalec Carlos Queiroz, je prvi obračun na domačem Santiagu Bernabeuu dobil s kar 4:2, a nato je sledil sanjski preobrat Monačanov.

'Tu sem oživel'
"Dvojček" je na monaškem stadionu Ludvika II. uspel kapetanu Ludovicu Giulyju, ki je zamujeno v kasnejšem izgubljenem finalu v Gelsenkirchnu nadoknadil že dve sezoni kasneje, ko je do naslova v domačem Parizu pomagal velikemu Realovemu tekmecu Barceloni. Mrežo Madridčanov je na nepozabnem obračunu četrtfinala v kneževini zatresel tudi posojeni nogometaš Reala Fernando Morientes. In še ena zanimivost: na prvi tekmi je za "beli balet" zadel tudi Zinedine Zidane.

"Moje srce je pri Realu, a del ga imam zdaj tudi pri Monacu," je po tekmi priznal Morientes. "Lani sem pri Realu pretrpel veliko, a zdaj sem v tej ekipi pomemben igralec. Tu sem oživel," je dejal nekdanji španski reprezentant, ki se je Realu v prestopu iz Zaragoze pridružil leta 1997.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vse za ekipo
"Ekipa je zanj vedno na prvem mestu. Lahko bi zadel trikrat ali štirikrat na tekmo, a to ne bi spremenilo ničesar. Vedno je bil skromen. Ta tip je preprosto izjemen," ga je pohvalil še en junak tiste monaške generacije, Jerome Rothen, trener je bil trenutni francoski selektor Didier Deschamps. Starejši ljubitelji nogometa se gotovo spominjate tudi vratarja Flavia Rome, branilca Gaëla Giveta, vezista Jaroslava Plašila in napadalcev Dada Prša ter Shabanija Nonde. Kasneje so se na evropskem nogometnem zemljevidu močno uveljavili še Patrice Evra, Sebastien Squillaci, Emmanuel Adebayor ... Začetna postava Reala pa je bila videti takole: Iker Casillas; Michel Salgado, Ivan Helguera, Alvaro Mejia, Roberto Carlos; Borja Fernandez, Guti; Luis Figo, Raul Gonzalez, Zidane; Ronaldo.

Najbližje preobratu proti Realu je bil nazadnje leta 2018 Juventus, ki je po porazu v domačem Torinu z 0:3 že uspel povsem "izbrisati" zaostanek na povratni tekmi četrtfinala v Madridu, nato pa je po kontroverzno dosojeni enajstmetrovki po domnevnem prekršku Medhija Benatiaja v zadnjih sekundah sodnikovega podaljška drugega polčasa izkoristil Cristiano Ronaldo za končnih 1:3. Liverpool se je v 13 poskusih sicer kar dvakrat prebil v nadaljnje tekmovanje, četudi je prvo tekmo izgubil z več kot dvema goloma. Nazadnje seveda pred dvema letoma, ko so prvo polfinalno tekmo z Barcelono rdeči izgubili z 0:3, nato pa na Anfieldu slavili s 4:0 in se prebili v madridski finale, kjer so bili nato boljši od Tottenhama (2:0).

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
14. 04. 2021 19.43
-1
pozabili ste napisat,Real ni Barca,,le barci se je zgodilo to,ene 6 krat
RUBEŽ
14. 04. 2021 19.33
+1
Upam na napredovanje Liverpoola.
tekač
14. 04. 2021 19.23
+2
Dajmo Liverpool...
CUORE MILANO
14. 04. 2021 19.12
+1
jao a se spomnite Morientesa & Giuliya v Monacu? iz slike naslovnice... dobri stari časi 🙈🙈
Sebaibro
14. 04. 2021 18.13
-1
Še Rijeka je nažgala doma Reala 3:1, pol pa en Liverpool ne bo....4:0 danes
travc
14. 04. 2021 18.07
Tile modeli se bolj objemajo kakor,da igrajo nogomet.Sami topli.
mascherano
14. 04. 2021 16.25
+2
Liverpool dnes zmaga 4:0