Liga prvakov

PSG z goloma Choupa-Motinga in Marquinhosa v treh minutah od pekla do lizbonskega raja

Lizbona, 12. 08. 2020 20.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.G., J.B., T.Š.
Komentarji
90

Nogometaši PSG-ja so prvi polfinalisti aktualne sezone Lige prvakov, potem ko so v prvem četrtfinalu v Lizboni z 2:1 premagali zasedbo Atalante. Ta je vodila do 90. minute, a v zaključku tekme povsem popustila. Bergamaschi so povedli v prvem polčasu z golom Maria Pašalića, popoln preobrat pa sta v samem zaključku tekme zrežirala Marquinhos in Maxim Choupo-Moting.

Atalanta je v Lizboni nastopila brez slovenskega nogometaša Josipa Iličića, ki ima osebne težave. A tudi brez Jojota, ki je blestel februarja in marca, je trener Gian Piero Gasperini sestavil izjemno močno začetno enajsterico: Sportiello, Toloi, Caldara, Djimsiti, Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens, Gomez, Pašalić in Zapata. Na drugi strani je Thomas Tuchel  v ogenj poslal naslednjih 11 bojevnikov: Navas, Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat, Herrera, Marquinhos, Gueye, Sarabia, Icardi in Neymar. Zvezdnik Kylian Mbappe je tekmo začel na klopi, a nato dočakal priložnost v drugem polčasu. In prav Francoz je bil tisti jeziček na tehtnici, ki je močno poživil igro PSG-ja v zaključnem delu tekme.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Začelo se je tako, kot so mnogi pričakovali: napadalno na obeh straneh. Prva je resneje zagrozila Atalanta preko Alejandra Gomeza, ki pa je z levico sprožil preveč po sredini vrat, tako da je vratar PSG-ja Keylor Navas zlahka ukrotil strel Argentinca. Slabo minuto pozneje pa je na drugi strani do stoodstotne priložnosti prišel Neymar. Brazilski superzvezdnik je bil prehiter za obrambo Atalante in stekel iz oči v oči z vratarjem Marcom Sportiellom, a je z desnico meril krepko mimo gola Italijanov. V 11. minuti je nevarno zapretil Nizozemec Hans Hateboer, ki je z glavo iz težkega položaja z desne strani natančno meril, a se je z obrambo tokrat izkazal Navas. Kostaričan se je znova izkazal minuto pozneje, ko je z glavo sprožil še Mattia Caldara, a je italijanski branilec tako ali tako bil v prepovedanem položaju. V 27. minuti pa je Atalanta le našla pot do gola Parižanov. Žoga se je po fliperju srečno odbila do hrvaškega vezista Maria Pašalića, ki je s krasnim strelom z levico znotraj kazenskega prostora matiral tokrat nemočnega Navasa. Hrvat, ki ga mnogi niso pričakovali v začetni postavi Gasperinija (dobil je prednost pred Ruslanom Malinovskim), je tako upravičil mesto v začetni enajsterici. 

Dve minuti pozneje bi lahko PSG ekspresno izenačil, a je Neymar znova meril mimo vrat, potem ko je prišel mimo treh Atalantinih branilcev. Prav Brazilec je v 35. minuti sprožil s prostega strela s kakšnih 26 metrov, a je meril malce premalo natančno, tako da je vratar Sportiello njegov poskus relativno zlahka ukrotil. Brazilec je imel v 42. minuti znova lepo priložnost, da bi premagal Sportiella na bližnjo vratnico, a je, potem ko je bil znova prehiter za obrambo Atalante, meril znova krepko mimo italijanskih vrat. Do konca prvega polčasa je ostalo pri vodstvu Atalante z 1:0. 

Najbolje ocenjeni igralec tekme: Neymar
Najbolje ocenjeni igralec tekme: Neymar FOTO: Sofascore.com

Tako kot v prvem je tudi v drugem polčasu prva priložnost pripadla Atalanti, ki je zapretila prek Martena De Roona, a je njegov strel blokirala pariška obramba, tako da je poskus Nizozemca končal na vrhu Navasovih vrat. Atalanta je znova nevarno zapretila v 58. minuti, ko je do strela z neposredne bližine prišel albanski branilec Berat Djimsiti, a je njegov strel z levico letel mimo PSG-jevih vrat. Po slabi uri igre sta menjala oba trenerja: Gasperini je kljub vodstvu osvežil zasedbo in v igro namesto Gomeza in Djimsitija poslal Joseja Palomina in Malinovskega. Na drugi strani je Tuchel priložnost za igro ponudil Mbappeju, ki se je vrnil po težki poškodbi gležnja. V 72. minuti je nemški strateg na igrišče poslal še ofenzivna vezista Juliana Draxlerja in Leandra Paredesa. Rezervist Mbappe bi lahko poskrbel za izenačenje že v 74. minuti, ko je v svojem slogu presprintal obrambo Atalante, a se je z dobro reakcijo z nogo izkazal vratar Sportiello. V 79. minuti je bil Tuchel primoran zamenjati vratarja Navasa zaradi poškodbe, zamenjal ga je Sergio Rico. Le nekaj sekund po menjavi je do novega strela (tokrat z levico) prišel Mbappe, a je bil tudi tokrat dovolj zbran italijanski vratar. Dobre pol minute kasneje je francoski napadalec znova zbežal obrambi Atalante, a se je nato Palomino pravočasno vrgel in blokiral njegov strel ter žogo odbil v kot. V 86. minuti je do strela z glavo po akciji s kota prišel še en rezervist, in sicer Maxim Choupo-Moting, a je njegov poskus z glavo letel prek Atalantinih vrat. PSG je izenačenje le dočakal v 90. minuti, ko je z neposredne bližine za izenačenje poskrbel brazilski vezist Marquinhos. Ta je izkoristil nesebično podajo rojaka Neymarja in odrešil trpljenje Parižanov.

 Za dokončen preobrat je po skorajda identični akciji (tokrat je bil podajalec Mbappe) poskrbel Choupo-Moting, ki je le dobri dve minuti pozneje znova matiral Sportiella. PSG se je tako praktično v le nekaj minutah sprehodil od pekla do raja. Atalanta do konca tekme ni uspela izenačiti, tako da so se uvrstitve v polfinale razveselili nogometaši PSG-ja. V polfinalu, ki bo prav tako v Lizboni, se bodo Parižani pomerili z zmagovalcem para Atletico Madrid – RB Leipzig. 

Prva četrtfinalna tekma Lige prvakov v Lizboni:
Atalanta - Paris St Germain 1:2* (1:0)
Pašalić 27.; Marquinhos 90., Choupo-Moting 90+3.

*potuje v polfinale

Statistika tekme Atalanta - PSG
Statistika tekme Atalanta - PSG FOTO: Sofascore.com

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.05

PSG je dolgo visel, nato pa uspel spreobrniti izid

Spodaj v prispevku si že lahko preberete vse podrobnosti tekme, kako se je razpletala in kako se je končala. Atalanta je vodila od 27. minute dalje, v zadnjih minutah pa so vidno izčrpani obrambni nogometaši Boginje povsem popustili, kar so izkoristili Parižani.

23.04

Statistika srečanja

Zagotavlja jo Sofascore.com.

23.03

Video: gol za zmago PSG-ja

23.02

Video: Marquinhos zabil za 1:1.

22.58

Kylian Mbappe eden od junakov preobrata

Francoz se po vstopu s klopi sicer ni vpisal med strelce, a je bil eden najboljših posameznikov v vrstah Parižanov. Kot asistent pa je sodeloval pri drugem zadetku.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (90)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
13. 08. 2020 12.05
+0
Po prikazanem si PSG NI ZASLUŽIL napredovanja.
Koronavirusovec
13. 08. 2020 13.27
+1
Ravno psg si je zaslužil, ogromno priložnosti, če bi bil neymar bolj natančen bi že po nekaj minutah dali gol, ker so mel čisto priložnost
Koronavirusovec
13. 08. 2020 13.29
+1
Streli psg-atalanta 16-9.velike priložnosti psg 6 atalanta 0. a po tvoje bi si atalanta zaslužila napredovanje
Kollerik
13. 08. 2020 13.48
-2
Če, če.... če bi Navas tako dobro ne branil, bi PSG tudi fasal enega ali dva več... in če bi Atalanta bila tako bogat klub, da bi si v končnici tekme lahko privoščila svojega jokerja na nivoju Mbappeja....
AS1983
13. 08. 2020 11.24
+3
Psg se je zvlekel, lahko celo pride v finale
Konan
13. 08. 2020 09.58
+11
Kje ste zdaj asi ko pljuvate po neymarju, vse je sam skor naredu čez celo tekmo, se trudil, driblal, vam zaprl usta vsem ko ga tak ponižujete, sram vas je lahk
RUBEŽ
13. 08. 2020 12.06
+4
Kollerik
13. 08. 2020 13.46
+0
Lima33
13. 08. 2020 09.47
+3
Uff Nejči je pa včeraj pokazal kakšna igračina je... Bolano... Lahko bi pa še 3 ure igrali in nebi dali gola, če nebi Mbapejček vstopil v igro in tudi pokazal, da je igračina... Vsi ostali razen Marije so pa povprečni ali pa že pod povprečjem... Zasluženo naprej...
Petarda10
13. 08. 2020 09.29
+10
sreca vecja kot pamet upam da izpadejo v naslednjdm krogu, z vsemi temi miljonu da jih atalanta šola hahah zalostno umeten klub
Koronavirusovec
13. 08. 2020 13.30
+1
Atalanta jih šola!? Velike priložnosti 6-0 za psg
Petarda10
13. 08. 2020 13.42
+0
Nehaj no da milijardo vredna ekipa komaj napreduje pa se to v zadnjih 2 minutah je ena velika sramota...
Kollerik
13. 08. 2020 13.49
+2
....smo videli ja, kako so jih "nabili"... trepetali v zadnje minute tekme! Ozdravi se korone!
barjan?ek1
13. 08. 2020 09.20
+16
Zelo mi je žal za Atalanto, ampak na koncu so "umrli" od utrujenosti in če bi igrali še 5 min bi verjetno dobili še dva gola. Ne razumem pa, da so jim tako pošle moči. Vseeno je to veliki uspeh. Nikoli pa ne bomo vededli kako bi bilo če bi igral naš Iličič.
Janezcesnik
13. 08. 2020 09.10
+12
Fizicno je atalanta padla na koncu in to je biu tud razlog
aciviica
13. 08. 2020 09.10
+20
Izkušenost Silve,po obeh zadetkih PSG-a,se je takoj ulegel in imel krče v nogah... Neizkušenost Freulerja,ko se je poškodoval skoraj pri 90-ti minuti je pa vstal in so ga zunaj igrišča oskrbovali in povijali...namesto ,da bi ležal na tleh in zavlekel kake dve minuti ,da njegovi soigralci vsaj malo zadihajo....parižani so bli skoz u naletu,tko da tam,če bi Freulerjim obležal na tleh ,bi bistveno drugače odvilo.... Škoda... Neki ne maram Nejmarja,ampak včeri pa je imel dan driblinga!
blackwizard
13. 08. 2020 08.58
+2
tale umeten arabski psg mora čimprej izpast,ko gledaš tega klovna neymara... bravo atalanta,dobro ste igrali
TEDO(uajtu)MEDO
13. 08. 2020 08.56
+5
Neymar je streljal na gol kot Luka Zahović, a v tem članku se mu najbolj posvečate, seveda samo zato, ker ima v PSG največjo plačo.
Kollerik
13. 08. 2020 08.51
+10
Kakšna škoda za Atalanto...bili so zelo zelo blizu.. samo še nekaj minut do zasluženega slavlja. Toda zakaj bi se slepili, PSG je pač boljši. Odlika velikih ali v primeru PSG-ja močnejših ekip je med drugim tudi ta, da pustijo "male" in srčne avtsajderje igrat na polno, potem pa pritisnejo v zadnjih minutah...in to se je tudi zgodilo. Sojenje v prid PSG-ja, večino rumenih pa si je Atalanta zaslužila. Res škoda, da ni bilo Jojota... če bi bil, francozom verjetno niti Mbappe ne bi več mogel pomagati.
denis pohoric
13. 08. 2020 08.43
+13
skoda za atalanto, smo vsi navijali za njih razen arabcev in parizanov...je pa psg povsem zasluzeno napredoval, so bili mnogo boljsi tu ni kaj...neymar je bil neverjeten, razen dveh, treh strelov...mislim, da je celo podrl rekord za najvec driblingov, nevem ali vseh casov v ligi prvakov ali kako...kakorkoli psg zasluzeno, cakamo danes leipzig in atlete...
Kollerik
13. 08. 2020 09.01
-9
Čakaj raje orbyja, morda dobiš pri njem kakšno lepo službico pastirčka kje na Balatonu...
Johnny_J
13. 08. 2020 08.43
-5
Prvi gol psg-ja iz ofsajda. Zanimivo, da si niso sodniki malo več časa vzeli, za pregled gola marquinhosa, saj je bila zelo sumljiva situacija. Niti nam niso ustavili posnetka v trenutku podaje, ampak brez natančne analize, je bil čisti ofsajd. Ampak atalanta si je sama kriva, v drugem polčasu jim je očitno zmanjkalo moči in psg je bil vedno bližje golu.
retropil
13. 08. 2020 08.28
+8
Raje bi videl, da bi zmagala Atalanta, ampak PSG povsem zasluženo. Bili so klaso boljši.
Žac
13. 08. 2020 08.21
+1
Sem navijal za Atalanto,ampak nisam razumel nekatere zamenjave pri njimi. Mislim da v tem treba iskati razlog porazu.
alien8potnik
13. 08. 2020 08.11
+8
uf, neymar, to pa je bila predstava. če bo psg prvak, bi si zaslužil ballon d'or (ki pa letos ne bo podeljen).
Houdor
13. 08. 2020 08.29
+1
Kollerik
13. 08. 2020 08.54
-3
Ney je briljiral v preigravanju in je po moje in tudi po mnenju nekaterih trenutno najboljši dribler na svetu. Ni pa in nikoli ne bo grande Leo, kajti Messi bi kljub vsemu zaključeval drugače, s kakšnim zadetkom ali dvema, morda celo s trojčkom.
alien8potnik
13. 08. 2020 10.36
+5
fihner
13. 08. 2020 13.08
+1
Kako, da ne? Tu so stručnjaci za nogomet, samo vprašat jih je treba...
orcus
13. 08. 2020 08.05
+15
Nikoli nissm maral Neymarja, ampak vceraj je igral zelo dobro in mislim, da je njegova zasluga za preobrat. Samo enkrat je padel teatralno pa se takrat je res bil faul, res je slabo streljal parkrat ampak podaje pa so bile hude! Ena za drugo mojstrovine. Vceraj je garal.
D0c
13. 08. 2020 08.30
+12
Ne vem zakaj minusi kar si napisal je cista resnica. Dolkler ni vstipil Mbape je bik Neymar edini igralec na igriscu ki lahko koga preigra...
motorist_mb
13. 08. 2020 08.00
-6
Napaka drugi polcajt samo obramba...Iličič falil...duo Mb-Ney najbolši tak da letos bi že bil cajt da osvojijo pokal!
feliks-07
12. 08. 2020 21.59
+0
Upam da bodo.
feliks-07
12. 08. 2020 21.58
+1
Težko bodo zdržali v drugem polčasu.