Liga prvakov

V Münchnu je bilo res pestro, James nad Kovača: 'To ni Frankfurt!'

München, 05. 10. 2018 09.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poročali smo že o precejšnjem nezadovoljstvu, ki je vladalo po remiju münchenskega Bayerna in Ajaxa na drugi tekmi skupinskega dela Lige prvakov (1:1). Po tekmi, ki ste si jo lahko ogledali na Kanalu A in VOYO, so se pojavile govorice o prvih nesoglasjih med trenerjem Nikom Kovačem in igralci, časnik Bild je šel še dlje.

Kolumbijski nogometni zvezdnik James Rodriguez je bil med najglasnejšimi po torkovi tekmi Lige prvakov med Bayernom in Ajaxom, poroča vedno dobro obveščeni nemški tabloid Bild. Hrvaški trener Niko Kovač na Južnoameričana ni računal vse do 62. minute in Bavarci so po odličnem začetku tekme stežka izvlekli točko proti poletnim Nizozemcem (1:1), kmalu po obračunu pa so se po Münchnu in Evropi razlegle govorice o vedno številčnejših nesoglasjih med novincem na rdeči klopi in nekaterimi njegovimi varovanci.

Nemočni David Alaba spremlja slavje Noussairja Mazraouija v Münchnu.
Nemočni David Alaba spremlja slavje Noussairja Mazraouija v Münchnu. FOTO: AP

"Nismo v Frankfurtu!" naj bi na Kovača kričal Rodriguez, ki je s tem seveda mislil na Eintracht Frankfurt, bivše delodajalce 46-letnega Berlinčana. Ni skrivnost, da je Kolumbijec nezadovoljen zaradi vedno pogostejšega sedenja na klopi za rezervne nogometaše, v slačilnici pa naj bi nekaterim soigralcem že povedal, da si želi oditi in da bo to povedal tudi Kovaču.

Preveč hrvaščine in premalo intenzivnosti
Nesoglasja s Jamesom pa so le vrh ledene gore težav, ki pretresajo Bayern, dodajajo pri Bildu. Kovaču njegovi varovanci zamerijo tudi pogosto govorjenje v hrvaškem jeziku, čeprav seveda nemščino kot rojeni Berlinčan obvlada do potankosti. K temu je pripomogel tudi povsem "balkanski" štab, saj Kovaču pomaga njegov brat Robert Kovač, trener vratarjev je še en nemški Hrvat Toni Tapalović, športni direktor bavarskega ponosa pa legenda kluba ‒ Jablaničan Hasan Salihamidžić.

Niko Kovač (desno) se je pred tekmo pogovarjal tudi z legendarnim Louisom van Gaalom.
Niko Kovač (desno) se je pred tekmo pogovarjal tudi z legendarnim Louisom van Gaalom. FOTO: AP

Razdor je nastal tudi glede konceptov napadalne igre, saj je bilo moštvo pod taktirkama Juppa Heynckesa in še prej Josepa Guardiole vajeno precej drugačnih prijemov. Kovač, dodajajo pri Bildu, se veliko bolj kot napadu posveča obrambi. Njegove številne rotacije so vznejevoljile številne člane moštva, saj je pogosto, da nogometaši kljub dobri predstavi na eni tekmi na drugi sedijo na klopi.

BAYERNAJAX

Za Bayernom je nekaj težkih tednov, saj ga je na vrhu 1. Bundeslige prehitela Borussia Dortmund, potem ko so rdeči doma remizirali z Augsburgom (1:1) in izgubili s Hertho Berlin (0:2). Sledil je še remi z Ajaxom na domači tekmi Lige prvakov, za piko na i pa se je "zgodil" še četrtkov trening, ki je po poročanju nemških medijev trajal vsega 52 minut. Tudi to je ujezilo nogometaše, ki po dobri prejšnji sezoni pogrešajo večjo intenzivnost na treningih. Zaradi podobnih razlogov je sicer odšel že Carlo Ancelotti, že naslednja tekma z vedno neugodno Borussio Mönchengladbach pa bi lahko povedala veliko o Kovačevi prihodnosti na Bavarskem.

POSTAVI

MOTM

STOPNJA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
05. 10. 2018 17.34
-5
mia san mia....ahahahaha...bayern2013 kaksen profil danes uporabljas? anticripstoned ali crpistoned?...hahahaah
RUBEŽ
05. 10. 2018 14.37
+3
Enostavno povedano : KOVAČ NI ZA BAYERN. Čim prej ga menjajo, prej bodo začeli bolje igrati. In trener Bayerna je po moje lahko SAMO NEMEC.
srebrnibreg
05. 10. 2018 13.17
+10
Kovačič kar kufre imej pripravljene, ker te bodo igralci z bojkotom igre odnesli. Pač samovšečni hrvat.
srebrnibreg
05. 10. 2018 18.08
+2
Camil
05. 10. 2018 20.16
-8
Seljo ne ves a je Kovac ali Kovacic to pomeni nimas pojma komentiras pa proti njemu ker je Hrvat ampak nimas pojma zdravis komplekse ker so vam jih Hrvati nabili in pac serjete po vsem kzj je Hrvasko razumem da se pocutite manjvredne ampak za taksno pocutje ste si krivi sami
Maxx365
05. 10. 2018 12.14
+14
Takšen kot je bil igralec, takšen je tudi kot trener, prepotenten, samovšečen, domišljav... očitno je, da ni sposoben voditi ekipe z vrhunskimi igralci. Velika razlika je voditi en Eintracht z noname igralci ali pa Bayern s samimi zvezdniki, ki se ne pustijo poniževati.
Anticripstoned
05. 10. 2018 11.54
-14
Bayern - 2.najbolj beden klub v zgodovini nogometa
Maxx365
05. 10. 2018 12.31
+8
Hellsrael
05. 10. 2018 13.46
+2
Anticripstoned
05. 10. 2018 14.23
+3
Real Madrid. UTEMELJITEV...REAL MADRID 90% LOVORIK S POMOČJO GEN FRANCA IN PEREZOVIH SODNIKOV. BAYERN MISLI DA JE EDINI V NEMČIJI. KADAR SE JIM JE BORISSIA DORT. PRIBLIŽALA ALU PREHITELA SO JIM ODKYPULI(UKRADLU) NAJBOLJŠEGA IGRALCA. NAJPREJ GOETZE(KI JE BIL PAR LET NA KLOPI IN POZABIL IGRAT NOGOMET) NATO LEWA IN NA KONCU HUMMELS. OSLABITI KONKURECO TAKO DA JIM POKUPITI NAJ. IGRALCE. TO JE MOŽNO SAMO V NEMČIJU. 2. NAJVEČJA SRAMOTA V ZGODOVINI NOGOMETA
fairplayy
05. 10. 2018 11.29
-10
pa kak bv članek koga to zanima imamo druge probleme
srebrnibreg
05. 10. 2018 13.16
+5
Uporabnik1211614
05. 10. 2018 11.14
+19
Kolikorat sem že rekel, da če si rojen v državi, ki niso domovina tvojih staršev, da še vedno nisi zaveden državljan države v kateri si se rodil in k temu bodo vedno pripomogli starši, ki bodo poudarjali svoje in otrokove korenine. In seveda se no boste strinjali ampak kovač ni nemec. Koliko takšnih imamo v Slo...