Liga prvakov

V sredo tudi uradno: Lizboni zaključni turnir Lige prvakov

Nyon, 15. 06. 2020 18.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vplivni italijanski športni dnevnik La Gazzetta dello Sport je na svoji spletni strani razkril končno podobo najmočnejših evropskih nogometnih tekmovanj pod okriljem Evropske nogometne zveze. Ta naj bi na zasedanju izvršnega odbora v sredo potrdila, da se bo sezona v Ligi prvakov končala v Lizboni.

Stadion Da Luz je dom nogometašev Benfice (na fotografiji).
Stadion Da Luz je dom nogometašev Benfice (na fotografiji). FOTO: AP
Agencija Reuters poroča, da bo Uefa vseh sedem tekem turnirja v Lizboni izvedla v desetih dneh. Kot možni gostitelj tekem se je poleg Benficinega Da Luza omenjal tudi stadion Jose Alvalade, na katerem domače tekme igra Sporting CP, čigar član je napadalec slovenske članske reprezentance Andraž Šporar.

La Gazzetta dello Sport poroča, da manjka le še uradna potrditev, ki naj bi jo dočakali v sredo, 17. junija, ko bo zasedal izvršni odbor Evropske nogometna zveze s predsednikom Aleksandrom Čeferinom na čelu. Vse naj bi bilo tako že dogovorjeno: po odigranih tekmah osmine finala Lige prvakov, odigrati morajo še štiri, bo na sporedu turnir "final 8" v Lizboni, kjer bodo najprej brez povratnih tekem odigrali štiri dvoboje četrtfinalnih parov, nato pa še dva polfinalna obračuna in veliki finale. Ta bo najverjetneje na sporedu 23. avgusta na domačem stadionu Benfice, Da Luz, ki je finale med Real Madridom in Atletico Madridom gostil že leta 2014, deset let prej pa tudi finale Eura 2004.

Istanbulu, ki bi moral gostiti letošnji finale, bo pripadel finale prihajajoče sezone 2020/21, dodaja La Gazzetta dello Sport, ki razkriva tudi načrte za Ligo Evropa. Tam morajo odigrati še veliko več tekem kot v Ligi prvakov, poleg vseh povratnih v osmini finala se italijanski Inter in španski Getafe tako kot španska Sevilla in italijanska Roma sploh še niso pomerili, saj so prvi tekmi v Milanu in Sevilli odpovedali. Zdaj naj bi zgolj en dvoboj odločal o potniku v četrtfinale, zaključni del tekmovanja pa bodo gostili Duisburg, Gelsenkirchen, Düsseldorf in Köln.

Evropski superpokal, dvoboj zmagovalcev Lige prvakov in Lige Evropa, bo pred prihajajočo sezono gostila Budimpešta, še dodaja sloviti rožnati športni dnevnik s sedežem v Milanu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HalaCr77
16. 06. 2020 09.11
-5
Se pravi Real zmaguje
manucao
15. 06. 2020 20.24
-2
Gospod Čeferin v tem terminu so na Portugalskem in Lisboni obupne temperature tudi ponoči.Vsekakor slaba in nespametna rešitev.
Gorazd Petek
15. 06. 2020 18.51
+4
In Corona nastopi.......,kot je to v navadi pri UEFI.
Desnica boli
15. 06. 2020 18.47
+2
Zdaj je tudi uradno. Drugi val virusa bo.