Liga prvakov

Real deklasiral obubožani Chelsea in postal prvi polfinalist Lige prvakov

Ljubljana, 18. 04. 2023 22.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec, Nina Mihalič
Komentarji
76

Znana sta prva polfinalista aktualne sezone Lige prvakov. Polfinalno vstopnico sta si zagotovila Real Madrid in AC Milan. Aktualni prvaki z izjemno slabim Chelseajem niso imeli preveliko dela in so na povratni tekmi, tako kot na domači, slavili z 2:0, pod oba zadetka pa se je tokrat vpisal Rodrygo. Najtrofejnejši klub v elitnem evropskem tekmovanju se bo v polfinalu pomeril z zmagovalcem para Manchester City - Bayern München.

Iz Londona se nam je javil Luka Maček, ki je s slovenskimi navijači Chelseaja v angleški prestolnici v živo podpiral svoje ljubljence.

Chelsea je sezono lahko rešil le še v Ligi prvakov, a četo Franka Lamparda, ki je bil na prvi domači tekmi po povratku v angleško prestolnico sicer toplo sprejet, je čakalo najtežje možno delo. Na povratni tekmi četrtfinala elitnega klubskega tekmovanja so proti rekorderju Real Madridu lovili zaostanek dveh golov s prve tekme.

Za goste sta na Santiagu Bernabeu v polno zadela Marco Asensio in Karim Benzema, ki se je z nastopom na Stamford Bridgeu priduržil eliti. Postal je namreč šele peti nogometaš v zgodovini Lige prvakov, ki je zabeležil vsaj 150 nastopov. Pred francoskim napadalcem je to uspelo že Cristianu Ronaldu (183 nastopov), Ikerju Casillasu (177 nastopov), Lionelu Messiju (163 nastopov) in Xaviju (151 nastopov). 

Karim Benzema in Trevoh Chalobah
Karim Benzema in Trevoh Chalobah FOTO: AP

Začetni postavi:
Chelseajev začasni trener Frank Lampard se je odločil za formacijo 3-5-2: Kepa Arrizabalaga v vratih, Trevoh Chalobah, Thiago Silva in Wesley Fofana kot osrednji branilci, Reece James in Marc Cucurella na položaju krilnih branilcev, N'Golo Kante, Enzo Fernandez in Mateo Kovačić v vlogi defenzivnih vezistov, Conor Gallagher kot napadalni vezist in Kai Havertz v napadu.
Carlo Ancelotti pa je pri real Madridu izbral enako enajsterico kot prejšnji teden in svoje fante postrojil v formacijo 4-3-3-: Thibaut Courtois med vratnicama, Dani Carvajal, Eder Militao, David Alaba in Eduardo Camavinga v obrambi, Federico Valverde, Toni Kroos in Luka Modrić v vezni vrsti, Vinicius Junior, Rodrygo in Karim Benzema pa v napadu

Gostje iz španske prestolnice so nemudoma prevzeli pobudo, a prvi so zapretili Londončani. Po predložku Reeca Jamesa žoge ni zadel Kai Havertz, se pa je žoga odbila naravnost na nogo N'Goloja Kanteja, ki je z levico meril kakšen meter mimo vrat Reala. Domači so se v želji po zadetku, ki bi jim vlil upanja, visoko postavili in pritisnili na zadnjo vrsto Reala, a si resne priložnosti niso ustvarili. 

Je pa na drugi strani zato zapretil Real, ko je v 20. minuti z desne strani sproil Rodrygo in zadel vratnico, čeprav je treba  priznati, da je imel Kepa Arrizabalaga situacijo pod kontrolo. Še bolj nevarno je bilo v 27. minuti, ko pa se je moral ob strelu Viniciusa potruditi španski vratar v vratih Chelseaja, čeprav se je kasneje izkazalo, da je bil brazilski krilni napadalec v prepovedanem položaju.

Chelsea - Real Madrid
Chelsea - Real Madrid FOTO: AP

Chelsea je poskušal predvsem po levi strani prek Marca Cucurelle in Conorja Gallagherja, a v kazenskem prostoru Reala nikdar na pravem mestu ni bilo Chelseajevih napadalcev.  Kante, ki ga je bilo v prvem polčasu povsod polno, je v 39. minuti Bluesom priboril kot z desne strani. Po natančni podaji Cucurelle pa je žogo slabo zadel nemški napadalec in dobra priložnost je splavala po vodi.

Do konca prvega polčasa si je Real po lepi podaji Luke Modrića prek Viniciusa priigral še eno priložnost, a lepša je bila Chelseajeva v prvi minuti sodnikovega podaljška, kose je izkazal nekdanji član londonskega moštva Thibaut Courtois. Cucurella se je po predložku Jamesa neoviran znašel nekaj metrov pred vrati Reala, a je namesto da bi sprožil s prve opravil dotik preveč in nato meril naravnost v belgijskega vratarja, ki mu je dobro zaprl kot.

Thibaut Courtois in Marc Cucurella
Thibaut Courtois in Marc Cucurella FOTO: AP

Strateg Reala Carlo Ancelotti se je ob polčasu odločil za prvo menjavo. Namesto Davida Alabe je v igro poslal starega znanca Chelseajevih navijalev Antonio Rüdiger

Z navijači pa smo tudi v Lepi žogi, kjer smo se pogovarjali, zakaj navijajo za Real Madrid in zakaj ne?

Pa poglejmo še v Holidays Pub, kjer se zbirajo tuji navijači v Sloveniji in gledajo tekmo na Kanalu A:

Drugi polčas: Chelsea napadal, Real zadel

Tudi v drugem polčasu je prva resna priložnost pripadla Chelseaju in znova je imel žogo za vodstvo na nogi vseprisotni Kante. Tokrat pa je francoski vezist iz neposredne bližine zadel v Realov blok.  Chelsea je v drugem polčasu z vsemi možmi pritisnil. Trevoh Chalobah je ob Ederju Militau najprej priigral prosti strel iz katerega ni bilo nič, nato pa sta s strelom izven kazenskega prostora poskusila še Enzo Fernandez in Havertz, a sta bila oba premalo natančna.

Potem pa so se nogomtaši Reala zbrali in dosegli to, kar so želeli. Rodrygo je lepo prodrl po desni strani, iz igre vrgel Chalobaha in nato podal v osrčje kazenskega prostora domačih. Benzema do žoge ni prišel, jo pa je ujel Vinicius, ki je lepo počakal na utekajočega Rodryga in Brazilcu iz neposredne bližine ni bilo težko žoge pospraviti v Chelseajevo mrežo.

Po en strel v okvir vrat sta nato vpisala Fernandez in Benzema, a sta bila na mestu oba vratarja. Lampardu ni preostalo drugega, kot da igro poživi s strojno menjavo. Namesto so Gallagherja, Fernandeza in Cucurelle so vstopili Raheem Sterling, Joao Felix in Mihajlo Mudrik. Na drugi strani je Ancelotti Benzemaju namenil počitek in igro z Aurelienom Tchouamenijem še dodatno zaprl.

Chelsea je vse moči usmeril v napad in Real je to izkorsitil. Vinicius je iz leve strani podal utekajočemu Federicu Valverdeju, ki je mojstrsko prešprintal domače branilce in žogo odložil Rodrygu, ta pa je moral žogo le še pospraviti v nebranjeno Chelseajevo mrežo.

Tekma je bil po drugem zadetku Reala tudi dokončno odločena in Real je lahko misli usmeril že na polfinale, v katerem se bodo pomerili z zmagovalcem para Manchester City - Bayern München. Angleži so si na prvi tekmi priigrali visoko prednost kar treh zadetkov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.26

HVALA ZA VAŠO POZORNOST IN LAHKO NOČ. Z NAMI BODITE TUDI JUTRI!

konec tekme

In še najkoristnejši igralec tekme po statistiki, ki so jo pripravili pri Sofascore.

konec tekme

Poglejmo si še končno statistiko tekme:

konec tekme

Real je potrdil naziv kralja Lige prvakov. V polfinale tega tekmovanja so se uvrstili v vseh naslednjih letih: 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2021, 2022, 2023!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
konec tekme

In še drugi zadetek Rodryga:

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (76)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

simc167
20. 04. 2023 08.03
cripstoned
19. 04. 2023 20.36
+0
265004 počakaj novico o barci in messiju... v temah lige prvakov jih ne omenjaj ker se oba blamirata v evropi že 9.sezon zapored... sicer pa a nista z kollerikom govorila kako je tebas zrihtal da messija ne bo v barco... zdaj pa pises o tem kako je 99% spet nazaj... torej si takrat imel napačne informacije oz. si si moral lagati... enako kot v primeru generala Franca...
265004
19. 04. 2023 21.08
+1
jaoo crips ,pa daj mi prilimaj kje sva govorila da je Tebas uredil da Messija ne bo v Barco...??Nonstop govorim ,da Tebas uničuje laligo s favoriziranjem Reala,pa ti ne bom spet našteval kaj vse je delal,vrh gore je sproducirana afera Negreira...Samo ne zaveda se da s tem škoduje laligi ki zelo nazaduje...Če pride Messi bo laliga pridobila na zanimanju ,televizijskih pravicah,marketingu,ne vem če se zavedaš kaj prinaša laligi če pride čeprav si hejter...Tko kot je recimo Ronaldo dosegel,da vsi poznamo 66 ligo sveta in lestvico v ZAE...Lažeš pa samo ti,jaz ne...Lahko mi pa dokažeš da lažem,samo z argumenti prosim...Messi bo pa nazaj,jaz to trdim 100%.Tud Tebas bo popustil...
265004
19. 04. 2023 20.31
-1
Barca dela na tem,da bo prodala Barca studios in sicer 24 ali 49% ,odvisno koliko bodo iztržili ,da bodo lahko registrirali Messija...Pogodba naj bi bila do leta 2025,ko bo 125 letnica kluba in neto plača 13M na leto...
265004
19. 04. 2023 19.28
+0
pravijo,da si je Real s to potezo proti Barci naredil medvedjo uslugo...Zdaj vsi nevtralni navijači lahko vidijo,ker se te teme zelo veliko pišejo po forumih kakšen klub je in je bil v zgodovini Real.Torej na dan so prišla vsa zgodovinska dejstva Francovih fašistov,na čelu s Santiagom Bernabeuom,keterega ime nosi Realov stadion...Če moje pisanje odpre oči vsaj 10 nevtralnim navijačem in kakšnemu Realovemu navijaču za kakšen klub navijajo sem naredil svoje...Se pa vidi ,da so pri mojem pisanju šokirani tudi pajaci ,ki ne zmorejo več kot enega stavka...
265004
19. 04. 2023 19.21
+1
še to-MESSI je 99% že v Barci..Ustavi ga lahko samo Tebas s kakšnim novim pravilom.Skoraj upam trditi da bo poiskušal vse ,da bo to zaustavil.Predvideva se,da če bo Messi podpisal,bo s svojim imenom klubu prinesel okrog 300M evrov prihodkov,kar znaša eno tretjino proračuna.Jaz pravim ,da bo prinesel še več...
265004
19. 04. 2023 19.16
+0
campeones34,a ti misliš da ti bom navedel vire kje dobim info?Pa to bi blo tako ,kot bi v šoli nonstop prepisoval od mene.Mal se potrudi in sam kaj poišči k si tako pameten.Pa čakam kakšen kontra argument,da se lahko pogovarjat začneva in ne samo pavšalne ocene...
265004
19. 04. 2023 19.18
-1
lahko ti pa izdam ,da kar nekaj zgodovine poznam-sem verjetno prebral več zgodovinskih dejstev kot ti,drugače pa spremljam neodvisne medije,tud nekatere Realove,nekaj je pa tudi Barcinih priznam...ampak fantje -treba bo kaj pametnega povedat-do sedaj se pa samo smešite..A res ne premorete nikogar,ki bi lahko kaj argumentirano napisal??
Campeones36
20. 04. 2023 09.27
Seveda ne boš dal, ker jih nimaš oz so iz fake-news strani. Veš RFEF ima tud svojo uradno stran in tudi svoj uradni twitter profil in tam ni ničesar, tako da tvoja trditev glede RFEF URADNE IZJAVE ZA JAVNOST ne pije vode. Glede na to da samo pod tem člankom si navedel vsaj 2 stvari ki ne držijo, bo človek težko s teboj kaj konstruktivnega debatiral, saj navajaš v glavnem lažne informacije. Mogoče nekatere prelisičiš s tem, a nekateri znamo tudi preverit kredibilnost tvojih nebuloz.
265004
19. 04. 2023 19.15
-1
Rmadridd-kratice upam da znaš sam najti kaj pomenijo.Nekatere sem ti napisal.Upam da zmorete vsaj toliko da najdete besede ki jih ne razumete drugje..A vam moram pisat kot osnovnošolcem,ki ne znajo poiskat nič.Tukaj se vidi ,da kar nekaj na pamet pišete...
265004
19. 04. 2023 19.13
+0
zabuko-upam da vsaj dobr prebereš kaj je napisano ker se smešiš..kje je napisano da bo Messi hišnik?Napisal sem da je spet vpisal otroke v šolo v Barceloni...Dajte fantje mal več intelekta uporabit...
zabuko
19. 04. 2023 19.54
+1
Vprašanje sem postavil, ne trditev. To je snov nižje stopnje osnovne šole, to bi pa ti lahko vedel.
265004
19. 04. 2023 20.28
-1
Ok ,če si hotel biti sarkastičen,spoštujem to...
265004
19. 04. 2023 19.05
-1
pazite to-današnja izjava Tebasa-citiram -Barcelona
265004
19. 04. 2023 19.06
+0
pazite to-današnja izjava Tebasa-citiram -Barcelona mogoče res ni potkupovala sodnikov,ampak smatramo da so plačila izplačana Negreiri lahko bila koriščena v te namene...ahahahahaha...
265004
19. 04. 2023 19.10
+0
Tebas nadaljuje-Laporta ni nič pojasnil.Obtožil me je,da sem neodgovoren,ampak jaz sem mu lepo objasnil svoje stališče.Smatram da bi v dobro nogometa v Španiji morala omiliti nasilne in ofenzivne komentarje...Nimamo komentarja na Realov video.Nas se to ne tiče.Sploh ni pomembno koga je favoriziral Franco.Na koncu -ta je najboljša-Mislim da niso podkupovali sodnikov,ampak so imeli pa namen da jih...ahahahaha
265004
19. 04. 2023 19.11
+0
campeones34,če boš iskal vir-današnji sestanek vseh klubov lalige...
manucao
19. 04. 2023 19.21
+0
265004
19. 04. 2023 19.53
+0
manucao,a to je vse kar zmoreš-samo toliko lahko napneš mišice?Slab si,slab...
Kollerik
19. 04. 2023 19.57
-1
265, zdaj pa si jih razočaral hejterje Barce. Res dobre info, ni kaj 👍
Campeones36
20. 04. 2023 09.32
Tebas je prijavil Barco sodišču da preiščejo morebitne nepravilnosti, saj znesek je ogromen. Sodišče pa je tisto, ki bo odločilo ali je bilo vse regularno ali ne, tko da ne vem kaj te v tej izjavi preseneča.
cripstoned
19. 04. 2023 13.16
+7
zadnja akcija za gol...trio mladeničev...vini,valverdeja, rodrygo....to kar ima real nima nihče..tudi camavinga je neverjeten...naslednjo sezono pa zastojn k realu se mbappe in potem bomo znova gpedali novo desetletje haranja reala po evropi ...
Kollerik
19. 04. 2023 18.32
+0
cripstoned
19. 04. 2023 13.10
+3
Real madrid vs Liverpool in Chelsea 10:2...kakšna dominacija reala proti anglezom da lansko leto sploh ne omenjam...včeraj pa je tudi orsato škodoval realu enako kot sodnik na 1.tekmi kjer bi moral pokazati 2.rdeča...včeraj tisti start nad vinijem takoj na začetku tekme brez rumenega...potem pa storili militao identičen prekršek in takoj rumeni karton in prepovednl igranja na naslednji tekmi kar bo velik plus za umetni city...p9tem pa pridemo do starta nad camavingo, tukaj bi moral pa igralec chelsea biti izključen...ampak kljub varu niti kart9n....glede na to kar so lani dovolili igralcem citya (grobi prekrški, pleska modricu) verjamem da letos.ne bo nič drugače...ampak dejstvo je.da je to real in da je to tekmovanje samo in zgolj realovo...ni predaje vamos campeeeeoneees
Kollerik
19. 04. 2023 13.06
-9
Le od kod je Real potegnil tegale Rodryga. Proti slabšim ekipam ala Chelsea ne rabijo niti Benza.
cripstoned
19. 04. 2023 13.24
+7
si videl včeraj kako se pošteno napreduje proti chelseaju na njihovem stadionu!?Spomni se na leto 2009 in na ovreba ter napredovanje UEFALONE...a peče al boli!?
Kollerik
19. 04. 2023 14.38
-2
Se je že izplačal tako imenovani *žreb*, ni kaj.. 🤣🤣
Sortegilio
19. 04. 2023 11.11
+7
Chelsea nima kemije v ekipi, trener Lampard pa tudi ni dorasel svoji vlogi.
265004
19. 04. 2023 10.13
-4
zdej grem pa delat ,ker sem že v zaostanku-vam kasneje odgovorim,ampak samo na argumentirane poste,ne na neke nebuloze pajacev,ki ne vejo kaj pišejo...Pa še lepa novica-Messi je že prijavil svoja otroka spet nazaj v šolo v Barceloni in jih izpisal iz Pariza...Saj veste kaj to pomeni...
Vladimir.Krutov
19. 04. 2023 10.20
-6
cripstoned
19. 04. 2023 13.25
+6
vemo kaj to pomeni...prevarant se vrača k prevarantom...od sedaj bo vse drugače...segunda bo zelo zanimiva..
zabuko
19. 04. 2023 13.32
+6
manucao
19. 04. 2023 14.44
+2
To pomeni še dodatna katastrofa za Barcelono.
Kollerik
19. 04. 2023 17.56
+1
Spet polagate nekateri kvalifikacijo za pravnuka babe Vange. Messi, prastrah Reala....
265004
19. 04. 2023 10.03
-7
RFEF je danes v uradnem sporočilu za javnost ,objavljenem v odzivu na neprekinjene napade Tebasa na tudi to institucijo predstavil kronski dokaz, ki Barcelono osvobaja vseh obtožb v zadevi Negreira...Sodniški odbor (CTA)NE IZBIRA SODNIKOV!,ampak je to opravljeno s strani zasebnega organa(CACP-odbor za delegiranje),sestavljen iz enega člana RFEF,enega člana Lalige in enega člana izvoljenega po dogovoru(izbira ga višji nacionalni svet za šport kraljevine Španije)...V izjavi poleg tega dela ,ki je pomemben za Barcelono opozarja,da Javier Tebas s svojim obnašanjem nenehno ponižuje ligo in nogomet v Španiji...NO,ZDEJ SE BODO PA ŽE MED SABO ZAČELI ZAJ...T...
Campeones36
19. 04. 2023 11.49
+7
265004
19. 04. 2023 12.21
-6
Kollerik
19. 04. 2023 12.45
-6
265, naj jih zdaj Laporta in klub Barcelona iztožita vse po vrsti do amena
RMadridd
19. 04. 2023 12.50
+10
Te kratice ne vem kaj pomenijo pa tudi googlal ne bom. Vem pa da te krivice lahko osvobodi samo sodišče ne more pa to narediti RFAF, ŽIV ali mogoče ŽAV.
cripstoned
19. 04. 2023 13.14
+6
mokre sanje...segunda prihaja in potem se kazni zaradi uefe in unicefa...konec barce v nogometnem smislu je že tako ali tako dolg...zdaj prihaja pa nova porcija izven nogometa in to bo zadnji žebelj v krsto dalec najbolj koruptivnega kluba v zgodovini nogometa...ne reče se zastonj UEFALONA, BRIBELONA,KORUPTYLONA...
Campeones36
19. 04. 2023 13.58
+3
kaj zdej, čakam link tvojih fake-news izvorov. Tolk si glasen glede argumentov, a pišeš stvari ki ne obstajajo. RFEF ni objavil nobenega uradnega sporočila za javnost, jih pa je ziher kaka fake-news Barca fb profil.
Kollerik
19. 04. 2023 14.40
-3
Realčlć... Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade, zapomni si to že enkrat...
STDB
19. 04. 2023 09.59
+7
Žal sem uspel pogledat le drugi polčas. Ne vem, kako je bilo v prvem polčasu, ampak kar sem videl, Chelsea niti v enem trenutku ni bil dorasel Realu. Glede na to, kako igrajo v domačem prvenstvu, bi me presenetilo, če bi bilo drugače. Real igra povezano, igralcem je strategija jasna in jo natančno izvršujejo. Pohvalit je treba celo, odlično sodelujejo. Pri Chelsea pa slika popolnoma nasprotna, kljub dobrim posameznikom je igra brezglava in brezidejna, s samostojnimi akcijami pa več kot to kar sem videl proti Realu niti ne moreš.
STDB
19. 04. 2023 09.59
+5
stoj?kov
19. 04. 2023 09.51
-4
finale City--Milan
ledr
19. 04. 2023 09.57
-4
manucao
19. 04. 2023 08.49
+3
Kakšna dominanca najboljšega kluba vseh časov. Bleščeča igra Valverdeja, Rodryga, Camavinge in ostalih bojevnikov. Perfektno vodenje tekme s strani najboljšega trenerja vseh časov. Ni več kaj za dodati z eno besedo briljantno.
265004
19. 04. 2023 08.37
-3
nekateri tu gor so dajali smešne izjave o fašističnem klubu in klubu ki mu pomaga država..Včeraj je bil v Angliji na tekmi bivši Španski kralj Juan Carlos.U svečani loži na osebni poziv Pereza...Od nekdaj sta s Perezom dobra prijatelja,ki sta tudi poslovno sodelovala.Juana Carlosa je Francisco Franko inštaliral kot svojega naslednika.Španija je bila takrat kraljevina,ampak Franco je bil vladar.Ko se je zdravje Francu slabšalo ,je začel Carlosa "oblačiti" kot svojega naslednika.Ko je Franco leta 1975 umrl,je Carlos prevzel vzvode v Španiji.Carlos je zelo osovražena oseba v Španiji in je prisilno zbežal leta 2014 v ZAE.Bil je v središču treh velikih škandalov z utajevanjem davkov,ampak se je izmazal zaporu in sojenju zahvaljujoč imuniteti....
19. 04. 2023 08.38
+3
A si mogoče prebral vse v zadnjih dneh kar se tiče Franca in Barcelone? Na čigavi strani je bil zares on?😅😀
Rdeča kapica69
19. 04. 2023 08.43
+7
Mu prebereš zapisano zgodovino pa božec pade skupaj.Čudi me samo da niso že prej šli samo preverit take stvari in so bli tiho ceu čas temu leglu zla.Šokantno ima Barca več lovorik pod vodstvom Franca kot Real.Mislim da je tu use jasno.Pa častne medalje Francu skandiranje Francu po njegovi smrti na obletnicah igralceu Barce.Potem so pa hotli skrivat zgodovino in z prstom kazat na Real.Fašisti neuzgojeni!
19. 04. 2023 08.46
+2
Hmm točno to sem hotel povedat... In nej gre sam preverit....včeraj je to vse prišlo na dan... In to je šele začetek.... Ampak nee to niso oni to je REAL😅😅
Rdeča kapica69
19. 04. 2023 08.49
+4
Ja težko je živet u laži usa ta leta ni kej.Učili so jih od malih nog narobe bli so okoli preneseni tako da zdej ko se zavedajo kako sramoto so si delali jim ziher ni lahko.Že tako jih prej ni noben marau zdaj pa sploh.Zunaj bojo mogli se lagat da navijajo za druge klube od sramote fašistične in podkupljive.
19. 04. 2023 08.52
+1
Bojo vsi prešaltal na City al pa Paris nič bat😅😅
Campeones36
19. 04. 2023 09.08
+5
Hm zelo zanimivo. Sploh pa je fascinantno, da je Real v času Franka dvignil samo eno kanto, Barca pa čez 9, tolk so bli diskriminirani. Še bolj zanimivo je, da takoj po Frankovi smrti Real osvaja 11 naslovov, Barca pa 5.
265004
19. 04. 2023 09.53
-5
potem ko je uradni twitter profil Španske košarkarske lige delil sramotni video Real Madrida in ga potem pod pritiskom javnosti umaknil,so danes zjutraj izdali uradno izjavo za javnost ,v kateri so priznali svojo napako in se opravičili.Izgovor je bil ,da se je to zgodilo zatradi stvari ,ki niso bile pod kontrolo.Naj samo spomnim-predsednik Endese je Antonio Martin Espina-košarkarska legenda Real Madrida,Predsednik lalige je Javier Tebas -deklarirani navijač Reala,Predsednik RFEF je Luis Rubiales-samopriznani navijač Reala,predsednik sveta za šport v Španiji Jose Manuel Franco-velik prijatelj Pereza in deklariran navijač Reala...
265004
19. 04. 2023 09.56
-4
to kar pa vi pajaci pišete in skušate opravičiti s fašizmom je pa velika sramota za vas in posmeh vsem žrtvam pod Francovim režimom...Sicer se pa jaz s takimi pajaci kot ste vi nimam kaj pogovarjat...Najprej bo kdo kaj pametnega nazaj napisal,pol si bom pa čas za vas vzel...Tolk časa pa uživajte v navijanju za najbolj podel,skorumpiran,goljufiv režimski klub na svetu...
Campeones36
19. 04. 2023 10.05
+8
Umaknjen je bil, ker je košarkaški profil in nima veze z nogometom.
265004
19. 04. 2023 10.11
-5
ni res,iz tega profila se je vse začelo,oni so prvi predvajali sporni video...naj ti razložim da boš na tekočem-Patricia Plaja-predstavnica za stike z javnostjo katalonske vlade je izjavila-citiram-video posnetek,ki ga je včeraj objavil Real Madrid predstavlja tipičen primer manipulacije z zgodovinskimi dejstvi.Zaskrbljujoče je to ,da je to naredil tako poznan klub.To je neodgovorno in ponižujoče za tisoče življenj in žrtev Francovega režima.Pozivamo jih da video umaknejo in da se javno opravičijo...
Campeones36
19. 04. 2023 11.26
+5
19. 04. 2023 08.32
-3
2 razveljavljena gola Chelsea včeraj... 1 rdeči karton za Militao... Prepovedan položaj pri 2 zadetku Reala.... Polna kuverta v žepu Orsata.... Jooj kakšno sramotno sojenje italijana včeraj😔😅😅😅napolno oškodovan Chelsea... Se pravi,da je potem že celotno sezono.. ker vsako 2 tekmo odigrajo tako...😅hmm še 600milijonov je potrebno zapraviti... Ali pa se kar združiti s Citiyem ali Parisom😅😅