Liga prvakov

V taboru Milana še niso obupali: Pred nami je tekma, na kateri lahko pišemo zgodovino

Milano, 15. 05. 2023 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
1

Milan je v ključnem obdobju sezone vidno padel v formi. Boleč poraz na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov proti mestnemu rivalu Interju (0:2) in slaba generalka pred povratno tekmo, po kateri bo znan prvi finalist, ne nudita pretiranega optimizma taboru rdeče-črnih, ki bodo v torek zvečer iskali pravi mali čudež, s prenosom na Kanalu A in VOYO pa začnemo ob 20.30.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Zadnji trening pred tekmo med Interjem in Milanom
    02:43
    Iz 24UR: Zadnji trening pred tekmo med Interjem in Milanom
  • V taboru Milana še niso obupali: Pred nami je tekma, na kateri lahko pišemo zgodovino
    00:51
    V taboru Milana še niso obupali: Pred nami je tekma, na kateri lahko pišemo zgodovino
  • Iz 24UR: Zgodba po prvi polfinalni tekmi milanskih rivalov
    02:19
    Iz 24UR: Zgodba po prvi polfinalni tekmi milanskih rivalov
  • Vrhunci tekme Milan 0:2 Inter
    03:52
    Vrhunci tekme Milan 0:2 Inter
  • Tudi Novak Đoković si je v živo ogledal prvo tekmo med Milanom in Interjem
    00:53
    Tudi Novak Đoković si je v živo ogledal prvo tekmo med Milanom in Interjem
  • Gol za 0:2 na tekmi Milan – Inter
    01:17
    Gol za 0:2 na tekmi Milan – Inter
  • Gol Edina Džeka za 0:1
    00:58
    Gol Edina Džeka za 0:1

"Rossoneri", ki na prvem obračunu polfinala Lige prvakov niso mogli računati na močnega aduta v napadu, Portugalca Rafaela Leaa, so v zadnjem času v klavrni formi. 

Torek zvečer bo dal prvega finalista Lige prvakov. Inter na domačem terenu brani prednost dveh zadetkov proti mestnim rivalom. Prenos na Kanalu A in VOYO od 20.30.

V nepravem trenutku tekmovalne sezone, ko se lovijo čim višja mesta in tudi lovorike, so padli v krizo, iz katere se še niso rešili, in zdi se, da potrebujejo pravi mali čudež, če želijo po zaostanku dveh golov s prve polfinalne tekme preko Interja v finale. Sploh, ker so v domačem prvenstvu po nepričakovanem porazu proti Spezii še dodatno zaostali v boju za Ligo prvakov. Navijači rdeče-črnih so po porazu proti 18. ekipi prvenstva že pozivali na linč ... Igralci so morali na zagovor ... "Nismo imeli prave koncentracije. Globoko opravičilo navijačem za našo klavrno predstavo. Nimamo pravega razloga za to in nimamo opravičila za takšen sramoten poraz. Morda le to, da so bili fantje morda že z glavo na povratni tekmi polfinala LP proti Interju," se je pridušal strateg Milana Stefano Pioli

Po prvem dejanju polfinala je v veliki prednosti Inter.
Po prvem dejanju polfinala je v veliki prednosti Inter. FOTO: AP

Sedemkratni zmagovalci Lige prvakov iz 1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003 in 2007 bodo proti zagrizenemu mestnemu tekmecu na prvi pogled lovili nemogoče ... "Pustimo sedaj Spezio. Tekma je za nami in ničesar ne moremo popraviti," je še dejal Pioli, ki se zaveda, da Milanu močno polzi iz rok uvrstitev na mesta, ki v prihodnji sezoni prinašajo Ligo prvakov. Prav lahko se zgodi, da Milan ne bo igral v Evropi v prihodnji sezoni. "Vse to se lahko spremeni, če bi rdeče-črni naredili čudež in najprej preskočili Inter, nato pa še slavili v finalu v Istanbulu," je spisal teorijo priznani rožnati italijanski športnik časnik Gazzetta Dello Sport. "Pred nami je velik izziv. Nič še ni izgubljenega. Pred nami je tekma, kjer lahko spišemo zgodovino. Moramo verjeti, da lahko premagamo Inter in se uvrstimo v finale. Moramo se vrniti k našim prepoznavnim značilnostim, ki jih zagovarjamo v igri. Koncentracija, energija in kakovost, ki jo imamo," sporoča Pioli, ki je prepričan, da predstavi proti Interju in Spezii nista pravi pokazatelj moči Milana. 

"Veliko boljši smo in to bomo pokazali v torek zvečer proti Interju," širi optimizem strateg Milana, ki je priznal, da so bili deležni neprijetnega obiska navijačev. "Nič takega ni bilo. Navijači so se želeli pogovoriti in so nas opozorili, da v torek zvečer damo vse od sebe. To niti ni bilo potrebno, saj bomo tako ali tako iz sebe iztisnili vse, kar imamo," napoveduje Stefano Pioli. "Še vedno lahko sezono obrnemo v smer, da jo bomo ocenili kot eno najboljših sploh."

Drugi polfinalni obračuni Lige prvakov
Drugi polfinalni obračuni Lige prvakov FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezdollar
15. 05. 2023 15.50
+1
Saj bodo šli v LP iz 5.mesta…Juve bo itak izključen iz evropskih pokalov in v Italiji bodo jim tudi vzeli točke…simpl ko pasulj…