Liga prvakov

Vratar Paoka v slogu Kariusa pokopal sanje o Ligi prvakov

Tesaloniki, 30. 08. 2018 11.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Povratno tekmo play-offa Lige prvakov med Paokom in Benfico (prvi obračun se je končal z 1:1) je zaznamovalo nerazumno posredovanje domačega vratarja Alexandrosa Paschalakisa, ki je ob izidu 1:1 poskušal rešiti kot, nato pa s prekrškom nad Francom Cervijem gostom podaril enajstmetrovko.

Nogometaši Paoka so bili proti portugalskemu velikanu Benfici na dobri poti, da si zagotovijo prvi nastop v Ligi prvakov v zgodovini kluba. Grški podprvaki so na prvi tekmi v portugalski prestolnici remizirali z 1:1, na povratnem obračunu pa po golu Aleksandra Prijovića vodili po vsega 13 minutah igre. Gostje so hitro izenačili po golu kapetana Jardela, v 24. minuti pa si je domači vratar privoščil potezo, ki jo bo verjetno še dolgo pomnil. Alexandros Paschalakis je namreč poskušal rešiti kot, žogo ustavil pred prečno črto, a storil, milo rečeno, slabo. Do žoge je prišel Franco Cervi, čigar je, za piko na i, Paschalakis še zrušil v kazenskem prostoru, in glavni sodnik Felix Brych je dosodil najstrožjo kazen. V polno je zadel Eduardo Salvio, popeljal Benfico v vodstvo, domačinom pa ni več uspelo pobrati. Orli iz portugalske prestolnice so namreč slavili s 4:1 in se s skupnim izidom 6:2 zanesljivo prebili med evropsko elito.

Kaj je razmišljal Alexandros Paschalakis?
Kaj je razmišljal Alexandros Paschalakis? FOTO: AP

Paschalakis razžalostil tudi Liverpool
Napaka grškega vratarja je v slabo voljo spravila tudi aktualne evropske podprvake. S tem, ko je Paschalakis 'pomagal' Benfici do Lige prvakov, je namreč slednja iz drugega bobna izrinila prav Liverpool. Varovance Jürgena Kloppa tako, vsaj na papirju, v skupinskem delu čakajo bistveno težji nasprotniki.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poserjemsenavas
30. 08. 2018 12.45
+9
važn da je bil pred tekmo pri frizerju