Liga prvakov

Vukojević: Dinamo je zapravil zmago, Stojanović ponavlja napake iz lanske sezone

Harkov, 23. 10. 2019 17.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dinamo Zagreb je nad pričakovanji krenil v novo sezone Lige prvakov. Po treh tekmah ima na svojem računu štiri točke in je pred drugo polovico skupinskih bojev v dobrem izhodišču za lov na evropsko pomlad. Popotnica pa bi lahko bila še lepša, saj so Zagrebčani proti Šahtarju zapravili veliko priložnost za vse tri točke.

Za Jutranji list je po tekmi v Harkovu, na kateri so gostje sredi drugega polčasa vodili z 2:1, spregovoril nekdanji hrvaški vezist Ognjen Vukojević. "Šahtar ni več na nivoju, na katerem je bil pred nekaj sezonami, ko je zagotovo spadal med evropsko elito. Zgodila se je vojna, vlaganja v klub so se zmanjšala, na kvaliteti pa je izgubilo celotno prvenstvo. Tekme ne igrajo več v Donecku, temveč v Harkovu, kar je zanje zagotovo dodaten minus."

Srna bi bil njihov najboljši obrambni igralec
"Če bi se k Šahtarju vrnil Dario Srna, bi bil njihov najboljši obrambni igralec. V defenzivni fazi so vse prej kot odlični. Ko pa ti vratar podeli takšno enajstmetrovko, kot jo je včeraj Andrej Pjatov, moraš to enostavno izkoristiti. Zato sem mnenja, da je Dinamo včeraj zapravil tri točke," je povedal nekdanji vezist, ki ukrajinski nogomet dobro pozno iz časov, ko je branil barve kijevskega Dinama. 

Kljub zapravljeni priložnosti pa je Vukojević poudaril, da Zagrebčani iz tekme v tekmo napredujejo: "Strateg Nenad Bjelica se je s strokovnim štabom znova odlično pripravil. Na sredini so povsem onemogočili nevarna Brazilca Taisona in Marlosa, ki sta ključna za igro celotne ekipe. Tudi Taras Stepanenko, ki začenja praktično vsak Šahtarjev napak, tokrat ni imel veliko od igre. Dokazali so, da se na evropski sceni lahko kosajo z vsakim nasprotnikom."

Stojanović ponavlja lanske napake
Ko je beseda nanesla na posamične napake, se je Vukojević posebej dotaknil slovenskega reprezentanta Petra Stojanovića. Nekdanji član Maribora v mrzli Ukrajini zares ni imel svojega dne. "Drugi zadetek domačih je bil klasična napaka Stojanovića, saj se je narobe postavil. Poleg tega je že v začetku tekme prejel rumeni karton, nato pa je do konca srečanja hodil po robu izključitve, kar mu zagotovo ni bilo v pomoč. Že lani si je privoščil kar nekaj podobnih napak, še marsikaj se mora naučiti," je bil do desnega bočnega branilca oster 35-letnik. 

Šahtar - Dinamo

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

inside1
23. 10. 2019 18.45
+12
saj Stojanovič tudi v repki greši in spušča. Potem pa ruši in kartoni so tu......
Žac
23. 10. 2019 19.01
+6
Včeraj je Stojanovič igral drugače kakor ponavadi. Sigurno po nalogu trenerja. Igral bližje sredini. Bilo napak,ampak boril se kot lev. Prelaufal ogromno. Za me je korektno opravil delo.
gullit
23. 10. 2019 17.56
+34
Dinamo je največji klub iz nekdanje Juge. Dobro delajo in ustvarjajo vrhunske igralce. Da mešajo štrene bogatejšim pa kapo dol. želim jim veliko uspehov.
ZjebanKruh
23. 10. 2019 19.31
+9
Hvala lepa, tudi tebi veliko sreče. Prvič odkar pratim 24ur en lep komentar.
giovanni2
23. 10. 2019 20.54
+4
Hejteri so skoncentrirani na Schengen, zato za ta članek skoraj da ni komentarjev.
Žac
23. 10. 2019 20.57
+2
Žac
23. 10. 2019 21.42
+3
Boš videl kdaj bodo zgubili. Ne boš mogel priti na vrsto.
Rade 74
24. 10. 2019 07.09
+2
Gullit ne bi rekel,da je največji. Res da je osvojil pokal Sejemskih mest oziroma UEFA in je od raspada Juge sigurno najbolj uspešen v vseh segmentih. Samo CZ je pa vseeno bila prvak Evrope in prvak Sveta(Toyota Cup).
Lock Down
24. 10. 2019 07.59
+0
... Robert Prosineči, Siniša Mihajlović, Darko Pančev, Dejan Savićević... legendarno