Liga prvakov

Xavi: Vrnilo se je navdušenje, ki smo ga pogrešali v tej sezoni

Barcelona, 15. 04. 2024 18.30 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Barcelone bodo na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov s Paris Saint-Germainom branili prednost, ki so si jo priigrali v francoski prestolnici (2:3). Pred srečanjem, ki ga boste lahko s studijskim delom spremljali od 20.30 na Kanalu A in VOYO, se trener Barcelone Xavi Hernandez zanaša na vroče vzdušje olimpijskega stadiona Lluis Companys.

Barcelona - PSG

Xavi Hernandez se zaveda izziva, ki je pred njim in njegovimi varovanci: "Pokazati bomo morali pravi karakter, da se uvrstimo v polfinale. Preboj med najboljše štiri ekipe bi bil velik uspeh za naš klub. Morali bomo prevzeti pobudo, kar bo seveda težka naloga. PSG bo prišel napadat. Dobro poznam Luisa Enriqueja, zato vem, da nas bodo postavili pod velik pritisk. Nasproti nam bo stala ena izmed najboljših ekip na svetu, ena izmed najbolj intenzivnih, nič nam ne bo podarjeno. Enrique spada med najboljše trenerje na svetu."

Xavi Hernandez
Xavi Hernandez FOTO: AP

Španski strateg se pred povratnim dvobojem zanaša na vroče vzdušje olimpijskega stadiona: "Ponosen sem, da smo v četrtfinalu in imamo priložnost za uvrstitev v polfinale. Naši navijači so navdušeni. V zraku je čutiti veliko vzburjenja, tako v ekipi kot povsod na ulicah. Vrnilo se je navdušenje, ki smo ga pogrešali v tej sezoni. Igramo doma, zato pričakujem vrelo vzdušje. Potrebujemo naše navijače, saj bo med tekmo zagotovo prišlo do težkih trenutkov."

Na prvi tekmi v Parizu, ki je bila polna preobratov, so do boljšega izhodišča prišli Katalonci. Blestel je Raphinha, ki je Barco popeljal do vodstva. Na drugi strani sta špansko mrežo zatresla Ousman Dembele in Vitinha, nato pa je sledil nov preobrat, ki sta ga spisala Brazilec Raphinha in Andreas Christensen.

"Raphinha premore veliko talenta, lahko naredi razliko, kot jo je na prvi tekmi," je nad brazilskim krilnim napadalcem, ki v zadnjem času kaže vse boljše predstave, navdušen njegov trener. 

Statistika PSG - Barcelona
Statistika PSG - Barcelona FOTO: Sofascore.com

Na Parku princev sta Christensen in Sergi Roberto prejela rumeni karton, zato nanju ne bo mogel računati nekdanji vezist velikana iz Katalonije.

"Vsekakor bomo pogrešali Sergija Roberta in Christensena, ki sta suspendirana, ampak ključ do uspeha proti PSG-ju bo moštvena igra. Če nam lahko to uspe, ne glede na imena, potem imamo veliko možnosti. Moramo dati vse od sebe, da se uvrstimo naprej," je dejal Xavi.

Xavijeva naznanitev razlog za dobro formo Barcelone? 

Španec se po koncu sezone poslavlja, odkar je to tudi uradno naznanil, pa je njegova ekipa še neporažena. Na 13 tekmah so zabeležili 10 zmag, kljub temu pa Xavi še naprej vztraja pri svoji odločitvi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na klopi Barcelone si Xavija še naprej želi spremljati predsednik kluba Joan Laporta. "Izrazil je željo, da na treningu zaigra z ekipo. Tudi njemu se je vrnil ta entuziazem in to navdušenje. Lepo ga je videti tako dobro razpoloženega," je povedal Xavi Hernandez.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
16. 04. 2024 11.40
+3
Zdaj lahko beremo, da Xavi ne glede na današnji rezultat na koncu sezone zapušča mesto trenerja. Mediji, naklonjeni Barci nekoliko presenetljivo zdaj forsirajo Rafaela Marqueza in ne več Flicka....
zapiramvamustaaa
16. 04. 2024 08.36
-7
Vrnili so se sodniki ja:))
zapiramvamustaaa
15. 04. 2024 20.40
-7
Jožica...Na koncu se štejejo mrtvi...
stoj?kov
16. 04. 2024 11.54
+2
drimtim
15. 04. 2024 20.13
+6
Preboj med štiri najboljše z 16 letnimi fanti bi bil neverjeten uspeh.Gremo Barca.
Kollerik
15. 04. 2024 20.08
+6
Gremo Barca!!!!! 💪💪
manucao
15. 04. 2024 19.36
-3
Laporta na centarfora in PSG je gotov!!!