Liga prvakov

Razlog, da je Milano danes odet v rdeče-črno

Milano, 10. 05. 2023 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
5

Vročica pred večernim sredinim derbijem se stopnjuje. V mestu je že vse pripravljeno za nogometno poslastico Milana in Interja. Kljub temu, da gre za mestni derbi, da obe ekipi prihajata iz Milana, pa je danes barva, ki prevladuje, rdeče-črna. Da je takšna navada, mi je razložil navijač. Zakaj so Interjevi navijači danes nevidni, si preberite v nadaljevanju.

Milano je danes središče Evrope, sem v sredo velikokrat slišala po televiziji. Polfinalni obračun Milana in Interja je tisti, ki ga uvršča na ta zemljevid. Milanski derbi je mesto obarval v rdeče-črno. 

Rossoneri so preplavili trg pred največjo znamenitostjo mesta, znamenito milansko katedralo. Prepevajo pesmi in slavijo svoj klub. Prešerno vzdušje se bo že kaj kmalu preselilo na stadion San Siro. Kljub vsemu pa mi ne da miru, kje so navijači Interja. Pričakovala sem večbarvno podobo prestolnice mode. 

Potem pa mi je mimoidoči navijač razjasnil vse dvome: "Ja, jaz sem milanist vse svoje življenje. Danes je tekma, ko gostuje Inter in Milan igra domačina. Tako da danes so zunaj navijači Milana. Morda je kje skrit kakšen navijač Interja, toda prevladuje rdeče-črna barva. Takšna je navada, tradicija. Naslednji teden, ko bo Inter gostitelj, pa bodo tukaj na trgu navijači Interja." 

Zanimivo, morda je povsem razumljivo, toda danes je tekma Lige prvakov. Kljub vsemu bodo interisti očitno svoje moči torej prihranili za povratno tekmo, ki bo prihodnji teden. Naslednji navijači, ki sem jih ustavila, prihajajo iz Sicilije. Veliki ljubitelji tega kluba nogometaše spremljajo že od majhnega: "Ja, danes smo tukaj navijači Milana, veste, ker Milano je rdeč, Milan-Milano, razumete?"

Torej zopet nova teorija, ki pa je po mojem mnenju le posledica velikega navijaškega rivalstva. Šele čez nekaj časa sem opazila, da je med skupino prijateljev tudi "skriti" navijač Interja. Črno-modri šal je skrbno skrival pod jakno: "Ja, smo prijatelji, veliki prijatelji, na tekmi bomo sedeli skupaj, toda 90 minut ne bomo zavezniki," pove v šali. 

Navijaška kultura je tista, ki včasih razdvaja, a večkrat združuje. Združuje ljudi različnih starosti, predvsem pa ljudi, ki prihajajo iz različnih okolij, kultur. Tako je naslednji moj sogovornik Fahad in ne boste verjeli, ampak on navija za Inter (ime mi je prijazno natipkal na moj telefon). In on prihaja iz Savdske Arabije. Tudi sam je mesto obiskal zgolj zaradi nogometne tekme. 

Pove, da bo tukaj ostal pet dni skupaj s svojim prijateljem: "Sem velik oboževalec kluba Inter, sem sem prišel, da si lahko ogledam nogometno tekmo." Fahad je na sebi imel šal, ki je razdeljen na polovico, polovico predstavlja en klub, polovico pa drug. "Ta šal imam na sebi zaradi današnjega spektakla, zaradi današnje tekme, zaradi vsega, kar ta derbi pomeni."  Mislim, da temu ni kaj več dodati. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Exiip
10. 05. 2023 19.56
+4
❤🖤❤🖤...forza milan
ZIPPO
10. 05. 2023 19.26
+0
Joj še dobro da se svet ne podre zaradi tega fuzbala hahaha 😂
ZIPPO
10. 05. 2023 19.28
+2
A je Tanja že poslala žalno noto v Italijo 🤔😂
Leon Rupnik
10. 05. 2023 18.47
+5
FORZA MILAN, FORZA ITALIJA!
motorist_mb
10. 05. 2023 18.39
+6
Forza Milan 💪💪💪