Liga prvakov

'Zaradi Zlatana sem danes boljši napadalec'

Manchester, 23. 03. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Romelu Lukaku je v pogovoru za klubsko televizijo nogometnega kluba Manchester United zaupal, da je neizmerno hvaležen Zlatanu Ibrahimoviću. Zakaj? Belgijec je dejal, da ga je švedski napadalec 'okužil' s svojo zmagovalno mentaliteto in željo, da se ves čas izboljšuje.

Romelu Lukaku je razkril, da ga je Zlatan Ibrahimović naučil, kako 'preživeti' v velikem klubu kot je Manchester United.
Romelu Lukaku je razkril, da ga je Zlatan Ibrahimović naučil, kako 'preživeti' v velikem klubu kot je Manchester United. FOTO: AP

Zlatan Ibrahimović je bil član Manchester Uniteda od poletja 2016, Old Trafford pa je zapustil marca lani in se pridružil zasedbi LA Galaxy, ki igra v ameriški ligi MLS. Ni skrivnost, da je bil švedski napadalec velik ljubljenec tako domačega občinstva kot tudi soigralcev. Ti so z veseljem sprejemali nasvete izkušenega napadalca, ki jih je v svoji prvi sezoni dobesedno 'okužil' s svojo zmagovalno mentaliteto in bil ključen, da so rdeči vragi v omenjeni sezoni osvojili tri lovorike (angleški superpokal, ligaški pokal in Ligo Evropa, op. p.). Švedski napadalec je sicer v 33. ligaških nastopih dosegel 17 golov za 20-kratne angleške prvake, ta številka pa bi bila zagotovo še višja, če se ne bi poškodoval v četrtfinalu Lige Evropa na tekmi z belgijskim Anderlechtom. 

Kljub (pre)hitremu slovesu pa so še danes nekateri nogometaši hvaležni 37-letnemu Ibrahimoviću. Eden teh je tudi Romelu Lukaku, ki se je moral nekaj časa celo boriti z Ibro za mesto v konici napada Uniteda. Belgijec, ki je bil eden ključnih igralcev, da je Manchester United v osmini finala elitne Lige prvakov pripravil prvovrstno presenečenje in izločil favorizirani PSG, je namreč dejal, da ga je Ibra naučil, kako naj postane boljši napadalec in kako se mora vselej boriti za svoje mesto v začetni enajsterici. Lukaku je razkril, da si je to misel ves čas ponavljal v glavi, ko v zadnjem obdobju ni bil v 'prvem planu' trenerja Oleja Gunnarja Solskajerja, a se je nato vrnil in kar na treh zaporednih tekmah zabil dva gola (Crystal Palace, Southampton in PSG) ter bil, kot rečeno, ključen igralec, da se je klub z Old Trafforda uvrstil v četrtfinale Lige prvakov, kjer jih čaka obračun z Barcelono

LUKAKU

"Vse, kar me je naučil Zlatan, še danes cenim. Povedal mi je veliko zgodbic iz časov, ko je bil član Interja, Milana, Barcelone in celo Ajaxa. In to, da sem lahko z njim delil zelenico in treniral z njim, je bilo nekaj posebnega, saj je bil res izjemno tekmovalen," je uvodoma v intervjuju za klubsko televizijo povedal Lukaku, ki se je Unitedu pridružil poleti 2017 za 75 milijonov evrov. "Naj vam povem sedaj zgodbo. Ker sva bila oba napadalca, na treningih nikoli nisva bila v istem moštvu. In spomnim se, kako je enkrat krenil proti meni in mi poskušal odvzeti žogo. Čeprav je bil trening, je name 'šel na polno' in takrat sem se zavedal, kakšno mentaliteto potrebuješ, če želiš biti tako dober, kot je on. To mi je odprlo oči, saj sem videl, kako se je on celotno kariero boril za svoje mesto v moštvu in nikoli ni pogorel. Res neverjetno. Takrat sem se naučil, da moram trdo delati, biti osredotočen na svoje cilje in uživati v nogometu," je o bivšem soigralcu dodal Lukaku, ki je v letošnji sezoni angleške Premier League dosegel 12 golov. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramaleku
23. 03. 2019 09.50
+3
Ibra ni hrvat...
natolcevanjenapolno
23. 03. 2019 09.55
-3
tedoVV2HCmedo
23. 03. 2019 14.18
+1
Jasno, da je Bosanec. Ibrahim ni slovansko ime.
MKII
23. 03. 2019 08.23
+13
Klap klap Romelu 👍